313
Τσίπρας εναντίον Μητσοτάκη, τώρα και μέσω tweets... | SOOC/CreativeProtagon

Καβγάς Τσίπρα – Μητσοτάκη για την «ολιγαρκή αφθονία»

Protagon Team Protagon Team 16 Μαρτίου 2019, 11:53
Τσίπρας εναντίον Μητσοτάκη, τώρα και μέσω tweets...
|SOOC/CreativeProtagon

Καβγάς Τσίπρα – Μητσοτάκη για την «ολιγαρκή αφθονία»

Protagon Team Protagon Team 16 Μαρτίου 2019, 11:53

Τέσσερα χρόνια τώρα, νομίζαμε πως είχαμε δει κάθε είδους αντιπαράθεση μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη: Πετσίτης, «Κήρυκας Χανίων», Σαουδάραβες, Μάτι, Novartis, Μάνδρα, οφσόρ, τα πάντα είχαν πέσει στη μάχη ΣΥΡΙΖΑ εναντίον ΝΔ. Ή μάλλον σχεδόν τα πάντα. Από το βράδυ της Παρασκευής μαίνεται η μάχη για την «ολιγαρκή αφθονία».

Ολα ξεκίνησαν από μια φράση του Πρωθυπουργού κατά την εκδήλωση στο Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» με τον πρόεδρο της Βολιβίας Εβο Μοράλες.

Είπε ο κ. Τσίπρας: «Μπορούμε να ονειρευόμαστε και να αγωνιζόμαστε για μια καλύτερη και δικαιότερη κοινωνία. Για έναν άλλο κόσμο που είναι εφικτός και που μπορεί να γίνει πράξη από δυνάμεις σταθερά προσανατολισμένες στη κοινωνική πρόοδο και σε ένα νέο μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης και ολιγαρκούς αφθονίας». Ακολούθως το έγραψε και στο Twitter, όπου αυτά τα πράγματα παίρνουν άλλες διαστάσεις.

Μετά τον αναμενόμενο κύκλο που έκανε αυτή η φράση περί «ολιγαρκούς αφθονίας» στα social media, ήρθε η σειρά του κ. Μητσοτάκη να τη σχολιάσει, ειρωνευόμενος τις πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ:

 «Ο κ. Τσίπρας, επιβεβαιώνοντας το θαυμασμό του για τα αποτυχημένα σοσιαλιστικά μοντέλα της Λατινικής Αμερικής, μας είπε πως ονειρεύεται μια “ολιγαρκή αφθονία” στη χώρα μας. Προφανώς επιφυλάσσει το “ολιγαρκής” για τους Έλληνες και το “αφθονία” για τον ίδιο και την παρέα του». 

Ακολούθησε ανταπάντηση του κ. Τσίπρα, ο οποίος έκανε αναφορά στο έργο του γάλλου φιλόσοφου και οικονομολόγου Σερζ Λατούς:

«Επειδή ο κύριος Mητσοτάκης, ίσως έχει ακούσει μόνο για τον Χάγιεκ και τον Φρίντμαν, του συστήνω να ρίξει μια ματιά στο έργο του Γάλλου φιλόσοφου και οικονομολόγου, Σερζ Λατούς, ώστε να κατανοήσει τι είναι η  έννοια της ολιγαρκούς αφθονίας. Αν και ο τρόπος ζωής του ίσως δε θα τον βοηθήσει να το κατανοήσει, δε θα του κάνει κακό να εμπλουτίσει λίγο τις γνώσεις του». 

Μετά τις συστάσεις μάλιστα ακολούθησε και ένα προσβλητικό tweet του Πρωθυπουργού της χώρας προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης:

Τον καβγά ολοκλήρωσε ο Κωνσταντίνος Ζούλας, διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ, ο οποίος σχολίασε, επίσης στο Twitter:

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...