359
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την ελληνική εθνική εορτή | REUTERS/Carlos Barria

Τραμπ για την 25η Μαρτίου: «Ολοι θέλουν να γίνουν Ελληνες»

Protagon Team Protagon Team 19 Μαρτίου 2019, 08:14
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την ελληνική εθνική εορτή
|REUTERS/Carlos Barria

Τραμπ για την 25η Μαρτίου: «Ολοι θέλουν να γίνουν Ελληνες»

Protagon Team Protagon Team 19 Μαρτίου 2019, 08:14

Την βαθιά επίδραση της Ελλάδας στη διαμόρφωση των ΗΠΑ επισήμανε ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στην καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση στον Λευκό Οίκο για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου.

Ο αμερικανός Πρόεδρος άρχισε τον χαιρετισμό του κρατώντας ένα κόκκινο καπέλο στο οποίο αναγραφόταν στα ελληνικά «Κάντε την Αμερική μεγάλη ξανά» (το προεκλογικό του σύνθημα) και έκανε μνεία στο τρόπο με τον οποίο ο ελληνικός λαός πολέμησε για να αποκτήσει την ανεξαρτησία του.

Greek Independence Day Celebration

Tonight, President Trump celebrated Greek Independence Day at the White House!

Geplaatst door The White House op Maandag 18 maart 2019

 

Στη συνέχεια μίλησε για την προσφορά των Ελλήνων από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα αναφερόμενος στον Ομηρο και στον Αριστοτέλη και στην μεγάλη συνεισφορά των αρχαίων Ελλήνων σε όλες τις επιστήμες.

Αναφέρθηκε ειδικότερα στη ρήση από τον Επιτάφιο του Θουκυδίδη ότι «το μυστικό της ευτυχίας είναι η ελευθερία, και το μυστικό της ελευθερίας είναι το θάρρος».

Ο Ντόναλντ Τραμπ αναφέρθηκε στην Ελλάδα ως τη χώρα στην οποία γεννήθηκε η δημοκρατία και έκανε ειδική μνεία σε συγκεκριμένα άτομα στο ακροατήριο ως παραδείγματα Ελλήνων που συνεισέφεραν στην Αμερική μέσω της υπηρεσίας τους στις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις, μέσω του αθλητισμού και μέσω της σκληρής δουλειάς είτε σε προσωπικές επιχειρήσεις είτε μέσω της υπηρεσίας στην Ελληνορθόδοξη Εκκλησία προσφέροντας στο κοινωνικό σύνολο.

Μιλώντας για ορισμένους από τους παρισταμένους είπε:«θέλουν όλοι να γίνουν Ελληνες, το ξέρετε;».

Κατάμεστη από τους καλεσμένους η αίθουσα του Λευκού Οίκου (REUTERS/Carlos Barria)
Καλεσμένος με καπελάκι «Κάντε την Αμερική Ξανά Μεγάλη»

Τα άτομα αυτά, είπε ο αμερικανός πρόεδρος, τέθηκαν με την προσφορά τους στην υπηρεσία της οικογένειας, του κοινωνικού συνόλου και γενικά του αμερικανικού ονείρου. Είστε ένα λαός που δεν το βάζει κάτω, έχετε δημιουργήσει στενούς δεσμούς εδώ και η Αμερική είναι υπερήφανη για εσάς, ανέφερε ο αμερικανός πρόεδρος.

«Οι ΗΠΑ έχουν βαθιά διαμορφωθεί από τον ελληνικό πολιτισμό» ανέφερε ο πρόεδρος Τραμπ . «Ζείτε με τις αξίες που αποτελούν το θεμέλιο του μεγαλείου της Αμερικής, τιμάτε τη σκληρή δουλειά, αγαπάτε τις οικογένειές σας, εμπλουτίζετε τον πολιτισμό μας, αγκαλιάζετε το αμερικανικό όνειρο», συμπλήρωσε.

Ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος είπε, από την πλευρά του, πως είναι συμβολικό το γεγονός ότι η εκδήλωση αυτή γίνεται στον Λευκό Οίκο που συμβολίζει την ελευθερία την οποία αντιπροσωπεύει η Αμερική.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...