• Σόου Μπογδάνου & Πορτοσάλτε στην κοπή της πίτας του Αδωνι Γεωργιάδη

    Το event της Κυριακής ήταν ένα. Ο Αδωνις Γεωργιάδης έκοψε την πίτα του. Ομως, όπως καταλαβαίνετε, με έναν άνθρωπο για τον οποίο όλα πρέπει να αποκτούν επικές διαστάσεις –ακόμα και ένα βιβλίο πρέπει «να το λιμπίζεσαι» για να το αγοράσεις–, η βασιλόπιτα του αντιπροέδρου της ΝΔ έπρεπε να είναι σόου, κάτι σαν από Χόλιγουντ Αμαρουσίου.

     

    Ετσι και έγινε: εκατοντάδες οπαδών του αντιπροέδρου της ΝΔ να έχουν γεμίσει ασφυκτικά το κλειστό γυμναστήριο «Σπύρος Λούης», η Ευγενία Μανωλίδου απαστράπτουσα ένα βήμα πίσω του, ένας ιερέας να ευλογεί την πίτα και τη συνεστίαση, όλοι οι παριστάμενοι όρθιοι να κάνουν τον σταυρό τους, η γαλαρία να φωνάζει «Αδωνι γερά – να φύγει η Αριστερά».

     

    Τέλος πάντων, όποιος θέλει να δει τι έγινε υπάρχει στο YouTube όλο το event με πολυκάμερο (εδώ).

     

    Αυτό που έκανε εντύπωση -αν και ήταν στο περιθώριο της εκδήλωσης- ήταν η αποθέωση από τη νεοδημοκρατική βάση δύο δημοσιογράφων, του Κωνσταντίνου Μπογδάνου («Θέμα 104,6») και του Αρη Πορτοσάλτε (ΣΚΑΪ), οι οποίοι καταχειροκροτήθηκαν κατά την άφιξή τους στον χώρο, θυμίζοντας σε κάποιους παρατηρητές, πολιτευτές της ΝΔ.

    Αυτά την Κυριακή. Από Δευτέρα όλοι επιστρέψαμε στις εργασίες μας ως υπηρέτες της αντικειμενικής δημοσιογραφίας…

  • Η επιστολή του Τσίπρα στον Βούτση ήταν κάπως ανορθόγραφη...

    Πολλά έχουν γραφεί για την επιστολή του Αλέξη Τσίπρα στον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση (εδώ) και πολλά θα γραφούν ακόμη.

     

    Για παράδειγμα ένα σημαντικό είναι το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός, ο επικεφαλής της νομοθετικής εξουσίας, εμφανίζεται να διατάσσει τον επικεφαλής της νομοθετικής εξουσίας και ο τελευταίος υπακούει. Αυτό συνιστά τη ληξιαρχική πράξη θανάτου της διάκρισης των εξουσιών που είχε εισάγει ο Μοντεσκιέ –εν ολίγοις ό,τι σπουδαίο γεννήθηκε τον 18ο αιώνα για τη Δημοκρατία, έμελλε να πεθάνει τον 21ο αιώνα στη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία.

     

    Αλλά εδώ θα μείνουμε σε αυτή καθαυτή την επιστολή του κ. Τσίπρα. Η οποία εκτός από πρωτοφανής, εκτός από μια ξεδιάντροπη ομολογία παρέμβασης της κυβέρνησης στα της λειτουργίας του κοινοβουλίου, είναι και κάπως ανορθόγραφη.

     

    Εν προκειμένω, ο κ. Τσίπρας γράφει κάπου, απευθυνόμενος προς τον κ. Βούτση (στον πληθυντικό): «Σας ζήτω (sic) να μην αναλάβετε καμία πρωτοβουλία για αλλαγή του ισχύοντος κανονισμού, ούτε κατά ένα σημείο στίξης»…

     

    Μάλλον «σας ζητώ» ήθελε να γράψει ο κ. Τσίπρας, αλλά προφανώς στο Μαξίμου έχουν άλλα έξοδα και δεν έχουν για μια επαρκή γραμματειακή επιμελητεία για τον Πρωθυπουργό της χώρας…

  • Κυριάκος Μητσοτάκης: Μετά τα τρίποντα στο παρκέ του μπάσκετ, σκι στο Βελούχι

    Πάντα υπάρχει λίγος χρόνος για αθλητισμό, ιδίως για τον ιδιαίτερα sportive Κυριάκο Μητσοτάκη.

     

    Μεταξύ λοιπόν των ομοβροντιών κατά της κυβερνητικής πολιτικής και του Αλέξη Τσίπρα προσωπικά, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος περιόδευσε στη Στερεά Ελλάδα (εδώ), βρήκε τον χρόνο να κάνει σκι στο χιονοδρομικό κέντρο στο Βελούχι στην Ευρυτανία.

    Το ενδιαφέρον είναι ότι ο πρόεδρος της ΝΔ καταφέρνει σχεδόν σταθερά τελευταία να συνδυάζει τις υποχρεώσεις του στην πολιτική με ένα διάλειμμα για άθληση.

     

    Πριν από την Ευρυτανία βρέθηκε στην Αχαΐα (εδώ), όπου στο περιθώριο των ομιλιών του δοκίμασε τις δυνάμεις του στο μπάσκετ. Με ιδιαίτερα καλές επιδόσεις, μάλιστα, όπως μαρτυρά το παρακάτω βίντεο.

  • Τσίρκο στον Αυτιά, με Μεγαλοοικονόμου, Οικονόμου και... «κουραμπιέδες»

    Επρεπε να το είχαμε καταλάβει ήδη από την Παρασκευή, όταν η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου εμφανίστηκε στους «Αταίριαστους» του ΣΚΑΪ (εδώ), σπάζοντας το μποϊκοτάζ που είχε επιβάλει το Μαξίμου από τον Ιούλιο του ’18 στον συγκεκριμένο τηλεοπτικό σταθμό και λέγοντας διάφορα αλλοπρόσαλλα, ότι δεν ξέρει τι θα κάνει με την έδρα της ότι θα φτιάξει κόμμα που δεν έχει ξαναγίνει στη χώρα και άλλα τέτοια.

     

    Εντάξει, η κυρία Μεγαλοοικονόμου δεν είναι ακριβώς ΣΥΡΙΖΑ, με τον Λεβέντη είχε εκλεγεί, αλλά ανήκει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κυβερνώντος κόμματος εδώ και 13 μήνες και ακολουθεί πιστά την όποια γραμμή. Ολο αυτό λοιπόν συζητήθηκε, έγινε και η κυρία Μεγαλοοικονόμου είδηση για κάποια λεπτά.

     

    Φαίνεται, λοιπόν, ότι της κυρίας Μεγαλοοικονόμου της άρεσε. Οπως άρεσε και στον ΣΚΑΪ. Ετσι, την ξανακάλεσαν και ξαναπήγε, αυτή τη φορά όμως μετέχοντας σε ένα πάνελ-dream team για καυγά: ο Γιώργος ο Αυτιάς είχε καλέσει μαζί με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, τον Βασίλη Οικονόμου της ΝΔ, τον προστατευόμενο του καναλιού, ανεξάρτητο βουλευτή, Δημήτρη Καμμένο, τον Λεωνίδα Γρηγοράκο της ΔΗΣΥ και εκλεκτούς δημοσιογράφους.

     

    Κάποια στιγμή, ο κ. Αυτιάς ενθουσιασμένος έδωσε τον λόγο στην κυρία Μεγαλοοικονόμου για να πει τι θα κάνει με την έδρα της. Εκείνη άρχισε τα αναμενόμενα. Επιτέθηκε στον Βασίλη Λεβέντη, κατήγγειλε ότι συναντήθηκε μαζί του στο γραφείο 51 της Βουλής και ότι της ζητήθηκε να κάνει αυτό που δεν μπορεί να κάνει ο Μάριος Γεωργιάδης (γιος του κ. Λεβέντη) δηλαδή να παραιτηθεί και να παραδώσει την έδρα της.

     

    Αποκάλυψε μάλιστα ότι έχει καταγράψει σε στικάκι την επίμαχη συνομιλία και δεσμεύτηκε εκ νέου ότι θα παραδώσει την έδρα της αφού προηγουμένως ξεμπροστιάσει τον κ. Λεβέντη, χωρίς ωστόσο να ξεκαθαρίζει το πότε. Στη συνέχεια αναδιπλώθηκε στις θέσεις που είχε διατυπώσει την περασμένη Παρασκευή, σημειώνοντας ότι θα στηρίξει μέχρι τέλους τον Αλέξη Τσίπρα.

     

    Αλλά δεν είναι να αφήσεις την κυρία Μεγαλοοικονόμου σε συριζαίικο οίστρο. Η βουλευτής Β’ Πειραιώς απασφάλισε. Αρχισε να βρίζεται με τον κ. Οικονόμου ο οποίος δεν είναι και ο πιο συγκρατημένος άνθρωπος του κόσμου. Του είπε ότι τώρα θα δει πώς είναι να εκλέγεται με σταυρό (καθώς ο κ. Οικονόμου βρέθηκε στη Βουλή από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ), φώναζε για τα χρέη της ΝΔ και έτσι ο γαλάζιος βουλευτής την αποκάλεσε «γελοία» και «γραφική».

     

    Ο κ. Αυτιάς που δήθεν δεν του άρεσε όλο αυτό, άλλαξε θέμα και πήγε να βγάλει ζωντανή σύνδεση με τον Μανώλη Κωστίδη, ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, μπας και αποφορτιστεί το κλίμα.

     

    Αμ δε! Οι φωνές της κυρίας Μεγαλοοικονόμου και του κ. Οικονόμου ακούγονταν μολονότι τα μικρόφωνά τους είχαν κλείσει!

     

    Στην επιστροφή η βουλευτής της Β’ Πειραιώς εξακολουθούσε να είναι σε έξαλλη κατάσταση με αποκορύφωμα την αποχώρησή της φωνάζοντας «Ο Αλέξης Τσίπρας είναι λεβεντιά, όλοι οι άλλοι είναι κουραμπιέδες»!

     

  • O Κραουνάκης λατρεύει τον Πολάκη

    Ο Σταμάτης Κραουνάκης μπορεί να είχε νεύρα με τον Αλέξη Τσίπρα (εδώ), αλλά η μεγάλη του καρδιά χωράει τον Παύλο τον Πολάκη. Ο τραγουδοποιός που έκανε μια δεύτερη καριέρα στις επιτροπές αλήθειας της Ζωής για το χρέος και στο προαύλιο της ΕΡΤ βρίζοντας χυδαία την Μανωλίδου, δεν το κρύβει: είναι φαν του ωμού πολιτικού ανδρισμού του Πολάκη.

     

    Δεν τον εκτιμά απλά. Τον λατρεύει. Ως πολιτικό, ιδίως μετά τα αίσχη του απέναντι στους δημοσιογράφους που ήθελαν να τον ελέγξουν για τα πεπραγμένα του (εδώ).

     

    Το είπε στο φιλοκυβερνητικό faq.gr: «Εζησα την εποχή που μοιράζανε τις μίζες 50-50 !… Γι αυτό μην ξαναδώ και μην ξανακούσω τις μ@λ@&ιες που γράφετε και λέτε για τον Παύλο Πολάκη. Τον λατρεύω και θα ήμουν μαζί του σε όποιο κόμμα κι αν ήταν. Μου πάει ο Παύλος Πολάκης. Πώς να το πω…»

  • Πήγε για γκαζόζα και ο Παπαδημούλης;

    Σε μια ιστορική του απόφαση, το Ευρωκοινοβούλιο αποφάσισε την Πέμπτη (εδώ) να αναγνωρίσει ως μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας τον Χουάν Γκουαϊντό, «καθαιρώντας» τον δικτατορίσκο Νικολάς Μαδούρο.

     

    Ελα όμως που ο ΣΥΡΙΖΑ είχε σπεύσει από την περασμένη εβδομάδα (εδώ) να διακηρύξει (μαζί με τον Πούτιν, τον Ερντογάν και τον Κιμ Γιονγκ-Ουν) την πίστη και τη λατρεία του στο μπολιβαριανό καθεστώς Μαδούρο…

     

    Ετσι, οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκαν σε κάπως δύσκολη θέση θέση. Τετρακόσιοι τριάντα εννέα ευρωβουλευτές ψήφισαν υπέρ, 88 παρών και 104 κατά, δύο εξ αυτών ήταν του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέλιος Κούλογλου που δικαιολογήθηκε με κάτι περί Σαουδικής Αραβίας και η Κωνσταντίνα Κούνεβα που μάλλον νοστάλγησε τα χρόνια του Τοντόρ Ζίβκοφ.

     

    Και ο Δημήτρης Παπαδημούλης; Πού ήταν ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου –ο οποίος ονειρεύεται μια προοδευτική παράταξη κόντρα στον νεοφιλελευθερισμό κλπ.– σε αυτήν την καθοριστική ψηφοφορία;

     

    Ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ Κωνσταντίνος Ζούλας το έθεσε περιπαικτικά: ο σύντροφος Παπαδημούλης μάλλον πήγε για γκαζόζα για να αποφύγει να ψηφίσει…

    Πάντως ο κ. Παπαδημούλης απάντησε:

  • Ο Γερουλάνος σε εκδήλωση της ομάδας «Παλιό ΠΑΣΟΚ - Το Ορθόδοξο»!

    Οτι ο Παύλος Γερουλάνος διεκδικούσε τα τελευταία χρόνια τον ρόλο του εκφραστή της ιστορικής συνείδησης του ΠΑΣΟΚ ήταν κάπως γνωστό, τουλάχιστον για τους παρατηρητές του χώρου. Είχε, ας πούμε, από πολύ νωρίς διαχωρίσει τη θέση του και διαφωνήσει με τη Φώφη Γεννηματά και το άνοιγμά της για τη δημιουργία του Κινήματος Αλλαγής – επέμενε ότι η πορεία έπρεπε να είναι αυτή του αυθεντικού ΠΑΣΟΚ (εδώ).

     

    Με δεδομένο τις φυγόκεντρες δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στο ΚΙΝΑΛ, ίσως και να μην είχε άδικο ο πρώην υπουργός και σημερινός υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων. Αλλά το θέμα μας δεν είναι αυτό.

     

    Το θέμα μας είναι ότι ο κ. Γερουλάνος θα παραστεί σε εκδήλωση της δημοφιλούς σελίδας του Facebook «Παλιό ΠΑΣΟΚ – Το Ορθόδοξο» (εδώ), η οποία ξεκίνησε μάλλον χιουμοριστικά –οι χειριστές της αυτοσυστήνονται ως «πιστοί στις αξίες, τα ιδανικά και τον τσαμπουκά της Παλαιοπασοκικής ιδιοσυγκρασίας»– αλλά μετεξελίσσεται σε κάτι σοβαρότερο: Μετράει πάνω από 120.000 «φίλους», έστησε με επιτυχία τον Δεκέμβριο του 2017 το στέκι «Αλλαγή» στο Γκάζι (εικόνες εδώ), θέλει να έχει ρόλο στις προσεχείς δημοτικές εκλογές και τώρα διοργανώνει παρουσίαση του ομώνυμου βιβλίου.

    Και εδώ είναι το ενδιαφέρον! Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στην παρουσίαση θα παρέμβει ο κ. Γερουλάνος, ο οποίος αν μη τι άλλο αποδεικνύει ότι έχει και χιούμορ και πολιτικό αισθητήριο.

  • Ο Παπαχριστόπουλος κάνει duck face

    Οσοι -λίγοι- είχαν ακόμη αμφιβολίες για το ότι η σημερινή είναι η χειρότερη σύνθεση της Εθνικής Αντιπροσωπείας όλων των εποχών, θα πρέπει να τις αναθεώρησαν το τελευταίο 24ωρο. Πρώτα ένας βουλευτής εξηγεί ότι δεν ψήφισε επειδή είχε πάει για γκαζόζα και μετά ήθελε τσίσα (εδώ), μετά δύο άλλοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης (λένε ότι) δεν ήξεραν τι ψήφισαν (εδώ), και τώρα βλέπουμε συναδέλφους τους κατά τη διάρκεια της δουλειάς τους –για αυτήν δηλαδή που ο ελληνικός λαός τους πληρώνει αδρά για να την κάνουν με στοιχειώδη επιμέλεια– να το παίζουν influencers των social media.

     

    Εμβληματική εικόνα από την ταραχώδη συνεδρίαση της Τετάρτης στην Ολομέλεια (εδώ), όπου επρόκειτο να ψηφιστεί το επίμαχο νομοσχέδιο της Μαριλίζας για τον ΑΣΕΠ, αυτή που έπιασε ο φακός του Γιώργου Κονταρίνη από τον Eurokinissi με τον Θανάση Παπαχριστόπουλο των Ανεξ. Ελλήνων σε ώρα κοινοβουλευτικού οίστρου.

     

    Ο κ. Παπαχριστόπουλος όχι μόνο κοιτάει πώς έχει γίνει το μαλλί του σε καθρεφτάκι, αλλά κάνει και duck face! Και όλα αυτά μία ημέρα μετά την καταληκτική ημερομηνία την οποία έχει θέσει ο συγκεκριμένος βουλευτής για να παραιτηθεί από τους ΑΝΕΛ και να τους διαλύσει ως Κοινοβουλευτική Ομάδα…

  • Ο Γιώργος Παπανδρέου άφησε μουσάκι

    Με νέο λουκ, αυτό που κάποιος θα μπορούσε να αποκαλέσει ως απαρχές «goatee», εμφανίστηκε ο Γιώργος Παπανδρέου στο τελευταίο συμβούλιο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς που συνεδρίασε το διήμερο 28-29 Ιανουαρίου, στον Αγιο Δομίνικο.

     

    Κεντρικά θέματα του συμβουλίου ήταν οι κίνδυνοι για τη δημοκρατία, την κοινωνική συνοχή και τα ανθρώπινα δικαιώματα από την άνοδο του ακραίου λαϊκισμού και του νέο-φασισμού, καθώς και από την αρρύθμιστη χρήση των νέων τεχνολογιών, της ρομποτικής και της τεχνητής νοημοσύνης.

     

    Ευγενείς σκοποί και δικαιολογημένες ανησυχίες. Ωστόσο κανείς δεν μπορεί να αφήσει ασχολίαστο το λευκό μουσάκι που φαίνεται ότι έχει αφήσει ο πρώην Πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος κατά τα άλλα αντάλλαξε πολλές απόψεις με τον ισπανό πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ.

  • Σύμπτωση; «Καθημερινή» και «Εφημερίδα των Συντακτών» κυκλοφόρησαν με τον ίδιο τίτλο!

    Συμβαίνει καμιά φορά, αλλά δεν συμβαίνει ποτέ με αντιπολιτευόμενα και φιλοκυβερνητικά φύλλα. Να συμπέσουν δηλαδή οι τίτλοι δύο εφημερίδων για την ίδια είδηση.

     

    Διότι κανονικά είναι θέμα διαφορετικής οπτικής: η πολυδιαφημισμένη από την κυβέρνηση έξοδος στις αγορές (εδώ) έγινε με ιδιαίτερα υψηλό επιτόκιο δανεισμού, 3,6% ενώ το πενταετές ομόλογο της Πορτογαλίας έχει οκτώ φορές μικρότερο επιτόκιο.

     

    Τόσο όμως η φιλοκυβερνητική «Εφ. Συν.» όσο και η αντιπολιτευόμενη «Καθημερινή» θυμήθηκαν τα νταούλια τα οποία, σύμφωνα με τη μυθολογία του Αλέξη Τσίπρα, «εμείς θα βαρούσαμε και αυτές (δηλαδή οι αγορές) θα χόρευαν».

    Φαίνεται ότι ακόμα και η «Εφ. Συν.» αντιλήφθηκε ότι άλλος χορεύει. Απλώς η «Καθημερινή» προσέθεσε και αποσιωπητικά για να δώσει έμφαση.

  • O Θεοδωράκης λέει «ψεκασμένο» τον Πρετεντέρη

    Αφού πέρασε από όσα κανάλια μπορούσε για να αποκαλύψει «ποιος σκότωσε το Ποτάμι» (και όχι τον JFK), αφού κατήγγειλε ότι οι Αμυράς και Ψαριανός έφυγαν με εντολή της ΝΔ και ο Δανέλλης με εντολή ΣΥΡΙΖΑ –αυτό που δεν μας είπε βέβαια είναι γιατί όλα αυτά τα χρόνια είχαν φύγει και άλλοι πέντε βουλευτές– ο Σταύρος Θεοδωράκης άρχισε και την κριτική περί Τύπου.

     

    Ετσι, επιτέθηκε στον Γιάννη Πρετεντέρη, αρθρογράφο των «Νέων», ο οποίος στο φύλλο της Τρίτης είχε γράψει ένα ιδιαίτερα επικριτικό άρθρο για τον κ. Θεοδωράκη.

     

    «Η βαθυστόχαστη, επαναλαμβανόμενη εδώ και εβδομάδες ανάλυση του κ. Πρετεντέρη, είναι άλλη μια απόδειξη – σχεδόν αδιάσειστη – ότι μας ψεκάζουν», ήταν η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Ποταμιού, που φυσικά απηχεί τις σκέψεις του κ. Θεοδωράκη.

     

    Τι είχε γράψει ο κ. Πρετεντέρης; Ιδού:

  • Η Ολγα Κεφαλογιάννη παίζει μπάσκετ

    Ακόμα και αν οι εκλογές γίνουν τον Οκτώβριο υπάρχουν πολλά να γίνουν. Ιδίως αν κατεβαίνεις στην Α’ Αθηνών όπου θα δοθεί μάχη. Ετσι η Ολγα Κεφαλογιάννη φρόντισε –χωρίς να υπάρχει κάποια συγκεκριμένη αφορμή– να επισκεφτεί τα γραφεία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, να ποζάρει με μια μπάλα του μπάσκετ και να κάνει σχετική ανάρτηση στο Instagram, όπου παρουσιάζει ένα πιο ελαφρύ προφίλ.

     

    Μάλιστα η πρώην υπουργός Τουρισμού φρόντισε να υπενθυμίσει ότι η Εθνική Μπάσκετ είναι η «επίσημη αγαπημένη» όλων των Ελλήνων.

  • Η δήλωση της βραδιάς από τον Καμίνη στην πρεμιέρα του Λάνθιμου

    Κόσμος πολύς αλλά διαλεχτός –ηθοποιοί, σκηνοθέτες, εικαστικοί και πολιτικοί– είχαν την ευκαιρία το βράδυ της Δευτέρας να απολαύσουν στον κινηματογράφο «Odeon Οπερα» την πρεμιέρα της οσκαρικής «Ευνοούμενης» του Γιώργου Λάνθιμου.

     

    Μάλιστα, η παρουσία του σκηνοθέτη αποτέλεσε έκπληξη καθώς λίγη ώρα νωρίτερα είχε αποχαιρετήσει τον πατέρα του Αντώνη, που τον είχε χάσει την περασμένη Παρασκευή.

     

    «Ευχαριστώ όλους εσάς που ήρθατε και όλους εκείνους που οργάνωσαν αυτή την προβολή. Πρέπει να πω ότι είναι μία περίεργη μέρα για μένα σήμερα, γιατί όπως οι περισσότεροι από εσάς ξέρετε, ήταν η κηδεία του πατέρα μου. Αλλά αν ξέρω κάτι γι’ αυτόν, είναι ότι έζησε τη ζωή του διασκεδάζοντας και περνώντας όσο καλύτερα μπορούσε μέχρι το τέλος. Αυτό θα ήθελα να κάνετε και εσείς σήμερα, να περάσετε ωραία, να διασκεδάσετε, να γελάσετε, να κλάψετε και να έχετε μία πολύ ωραία βραδιά», είπε ο 45χρονος έλληνας κινηματογραφιστής.

     

    Τη δήλωση όμως της βραδιάς την έκανε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης ο οποίος ήταν επίσης παρών στην πρεμιέρα.

  • Μπίστης, Ραγκούσης, Δανέλλης και Παπαχριστόπουλος στην εκδήλωση των Τσίπρα & Παπαδημούλη

    Εκανε λοιπόν ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ευρωβουλευτής, αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και χρυσή εφεδρεία του ΣΥΡΙΖΑ από τας Ευρώπας, μια εκδήλωση το βράδυ της Δευτέρας με τίτλο «Προοδευτική συμμαχία για δημοκρατική και κοινωνική Ευρώπη – Η πρόκληση των ευρωεκλογών».

     

    Σε αυτήν την εκδήλωση βρέθηκε ο όλος ΣΥΡΙΖΑ (κατά το όλον ΠΑΣΟΚ). Θα μιλούσε, βλέπετε, ο Αλέξης Τσίπρας και έτσι είχε σημάνει γενικό προσκλητήριο: ήταν εκεί και ο Νίκος Βούτσης και ο κυρ Αλέκος Φλαμπουράρης και ο βλοσυρός Νίκος Φίλης και ο πασίχαρος Νίκος Παππάς και η απαστράπτουσα Ελένη Αυλωνίτου και ο κατενθουσιασμένος Γιάννης Μουζάλας.

    Ηθελαν να ακούσουν τον κ. Τσίπρα να λέει ότι σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ενωσης η Αριστερά, οι Πράσινοι και οι Σοσιαλιστές πρέπει να συνεργαστούν ενόψει των ευρωεκλογών «ενάντια στην άνοδο της ακροδεξιάς» και «στο νεοφιλελευθερισμό». Και να αναφέρει ότι προς την κατεύθυνση αυτή «δώσαμε εξαιρετικά δείγματα γραφής» στο ευρωκοινοβούλιο και να ισχυρίζεται ότι «έχει έρθει η ώρα αυτή, η προοδευτική συμμαχία να επιχειρήσει να την εκφράσει στην Ελλάδα ο ΣΥΡΙΖΑ και οι σύμμαχοί του στις επικείμενες ευρωεκλογές».

     

    Υποθέτω μεταξύ των «εξαιρετικών δειγμάτων γραφής» που έχει δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ των Τσίπρα & Παπαδημούλη στην Ευρώπη είναι και το μπλόκο της Ελλάδας στο ψήφισμα προς τον περιβόητο Μαδούρο της Βενεζουέλας, αλλά ας το προσπεράσουμε.

     

    Αυτό που περισσότερο έμεινε από την εκδήλωση του κ. Παπαδημούλη ήταν η παρουσία μαζί με τον επίσημο ΣΥΡΙΖΑ των τελευταίων δορυφόρων του.

     

    Ηταν εκεί ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, ο οποίος μετά το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και τους ΑΝΕΛ, εμφανίζεται τόσο Συριζαίος πια που του αρέσει να χαϊδεύει τον κ. Φίλη ή να δέχεται τα χάδια του αν. υπουργού Αμυνας Παναγιώτη Ρήγα

    Ηταν εκεί και ο Σπύρος Δανέλλης, ο οποίος συνεχίζει να δέχεται συγχαρητήρια που έφυγε από το Ποτάμι και που συνεχίζει να δηλώνει ότι δεν θα πάει στον ΣΥΡΙΖΑ.

    Ηταν εκεί και ο σύντροφος Νίκος Μπίστης, ο οποίος αφού έφυγε από το ΚΙΝΑΛ έχει πιάσει στασίδι στις εκδηλώσεις όπου μπορεί να δει τον κ. Τσίπρα.

    Ηταν βεβαίως και ο πρώην υπουργός του Παπανδρέου και υποψήφιος αρχηγός του φορέα της Κεντροαριστεράς Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος παρακολουθεί πλέον με ιδιαίτερη θέρμη τις διακηρύξεις του κ. Τσίπρα περί ελληνικής σοσιαλδημοκρατίας και περί ανασχηματισμού της κυβέρνησης.

  • Σοκ για... 8.944 ψηφοφόρους: Τα έσπασε το ΚΚΕ (μ-λ) με το Μ-Λ ΚΚΕ!

    Πέρασε στα ψιλά, μέσα στον ορυμαγδό των πολιτικών εξελίξεων, δηλαδή τις αποκαλύψεις του Σταύρου Θεοδωράκη για το ποιος σκότωσε το Ποτάμι (και τον Τζέι Αρ;), την αύξηση του κατώτατου μισθού από τον Αλέξη Τσίπρα, τις παρεμβάσεις της Αντζυ Σαμίου προς τον Ζόραν Ζάεφ κλπ. Είναι όμως μια ιστορική και δραματική εξέλιξη, ένα πισωγύρισμα στη θριαμβευτική πορεία προς την κομμουνιστική ολοκλήρωση:

     

    Το ΚΚΕ (μ-λ) τα έσπασε με το Μ-Λ ΚΚΕ!

     

    Την απόφαση της αυτόνομης πορείας την έλαβε, λέει, το ΚΚΕ (μαρξιστικό-λενινιστικό) που αιφνιδίασε τον χώρο της πολύ εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και έσπασε την εκλογική συνεργασία με το Μαρξιστικό-Λενινιστικό ΚΚΕ. Τα δύο κόμματα είχαν κατεβεί σε εκλογική συνεργασία στις τελευταίες τέσσερις εκλογικές αναμετρήσεις.

    «Η εκλογική συνεργασία των δύο οργανώσεων σε αυτή τη φάση δεν έχει να προσφέρει κάτι περισσότερο», ανέφεραν από το ΚΚΕ(μ-λ). Το ΜΛ-ΚΚΕ σχολίασε πως πρόκειται για «μια αρνητική εξέλιξη η οποία θα σκορπίσει κλίμα απογοήτευσης σε ένα ευρύτερο δυναμικό αγωνιστών που είδε και εξακολουθεί να βλέπει με θετικό τρόπο την κοινή μας προσπάθεια».

     

    Για να έχουμε μια τάξη μεγέθους, το «ευρύτερο δυναμικό αγωνιστών» έλαβε 8.944 ψήφους στις τελευταίες εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015, περίπου τους μισούς από το Κόμμα Πειρατών.




text
  • Θρύλος, Ολυμπιακός, Τζολάκης!


    19 Απριλίου 2024, 00:54