405
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς με το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στην κλειστή δομή προσφύγων και μεταναστών στο Κρανίδι | Intime

Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 8 το βράδυ έως τις 8 το πρωί στο Κρανίδι

Protagon Team Protagon Team 21 Απριλίου 2020, 16:20
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 21/04/2020, 19:06
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς με το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στην κλειστή δομή προσφύγων και μεταναστών στο Κρανίδι
|Intime

Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 8 το βράδυ έως τις 8 το πρωί στο Κρανίδι

Protagon Team Protagon Team 21 Απριλίου 2020, 16:20
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 21/04/2020, 19:06

Τα 150 έχουν φτάσει τα επιβεβαιωμένα θετικά κρούσματα κορονοϊού στην κλειστή δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι και είναι όλα ασυμπτωματικά, διευκρίνισε σε δηλώσεις του το απόγευμα της Τρίτης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 8 το βράδυ έως τις 8 το πρωί για τις επόμενες 14 μέρες σε όλη την περιοχή, ενώ κάλεσε τους ηλικιωμένους και όσους ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες να μην κυκλοφορούν καθόλου εκτός σπιτιού όλες αυτές τις ημέρες.

Επίσης, περιορισμός τέθηκε και στην ελεγχόμενη έξοδο από το σπίτι, καθώς οι κάτοικοι της περιοχής θα μπορούν να κάνουν χρήση μόνο δυο κωδικών με SMS για τις μετακινήσεις τους κάθε μέρα.

Σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη που έγινε (εδώ) με τη συμμετοχή του δημάρχου Γιάννη Γεωργόπουλου και του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, ο υφυπουργός τόνισε πως «τα αποτελέσματα της χθεσινής δειγματοληψίας δημιούργησαν την ανάγκη άμεσου συναγερμού».

«Ανάμεσά τους», σημείωσε, «βρίσκονται και οι εργαζόμενοι, έτσι 148 θετικοί ανήκουν στους φιλοξενούμενους, μία είναι εργαζόμενη και ένα στέλεχος της δομής».

Οπως επίσης έγινε γνωστό, ήδη έχει μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο, όπου και εισήχθη σε θάλαμο απομόνωσης, 19χρονος Σομαλός από τη δομή στο Κρανίδι.

Η κατάσταση της υγείας του φέρεται να είναι πολύ καλή, σύμφωνα με τους γιατρούς του.

Ποιες μετακινήσεις επιτρέπονται

Πάντως, οι κάτοικοι της περιοχής θα μπορούν να κάνουν χρήση των παρακάτω κωδικών με SMS για τις μετακινήσεις τους:

Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.

Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών αναγκών πρώτης ανάγκης, σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.

Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.

Δείτε αναλυτικά εδώ τα μέτρα που προβλέπονται για την περιοχή.

Ενισχύονται με γιατρούς και νοσηλευτές οι δομές υγείας

Παρά το ενθαρρυντικό γεγονός ότι όλοι όσοι βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό είναι ασυμπτωματικοί, τόνισε το απόγευμα της Τρίτης στην καθιερωμένη ενημέρωση στις 6 μ.μ. ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, ενισχύονται οι δομές υγείας στην περιοχή της Ερμιονίδας.

Συγκεκριμένα, ο υπεύθυνος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό ανακοίνωσε ότι το Κέντρο Υγείας του Κρανιδίου ενισχύεται με έξι επιπλέον γιατρούς, τέσσερις νοσηλευτές και ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με ειδικευμένο προσωπικό που θα εγκατασταθεί μόνιμα στην περιοχή.

Ανέφερε επίσης ότι θα παραμείνουν τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ και Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για την ιχνηλατηση των επαφών.

Ο κ. Τσίοδρας όπως τόνισε με έμφαση η κινητοποίηση γίνεται καθώς το επιδημιολογικό φορτίο είναι μεγάλο και για το γεγονός ότι οι φιλοξενούμενοι σε δομές είναι πιο ευάλωτοι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...