228
Η ακαδημαϊκός Ελένη Γλύκατζη - Αρβελέρ σε παλαιότερη ομιλία της | ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελένη Γλύκατζη–Αρβελέρ: «Οι Eλληνες, οι αλήτες της πειθαρχίας, τα καταφέραμε καλύτερα από όλους»

Protagon Team Protagon Team 21 Απριλίου 2020, 15:19
Η ακαδημαϊκός Ελένη Γλύκατζη - Αρβελέρ σε παλαιότερη ομιλία της
|ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελένη Γλύκατζη–Αρβελέρ: «Οι Eλληνες, οι αλήτες της πειθαρχίας, τα καταφέραμε καλύτερα από όλους»

Protagon Team Protagon Team 21 Απριλίου 2020, 15:19

Εύσημα στους Ελληνες, που απέδειξαν και εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού ότι στα δύσκολα τα καταφέρνουν και μάλιστα «καλύτερα από όλους», απέδωσε η ακαδημαϊκός Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ.

Σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ, η βυζαντινολόγος ιστορικός μίλησε για τη διαχείριση της κρίσης, την καραντίνα, τα μέτρα αυτοπεριορισμού στο σπίτι, αλλά και το πρωτόγνωρο Πάσχα την περίοδο του κορονοϊού.

«Η μικρή Ελλάδα έκανε το μεγαλείο να νικήσει τον κορονοϊό και να συγχαρούμε αυτούς που κυβερνούν. Γιατί αποδείξαμε ότι σαν λαός, εμάς που μας θεωρούσαν αλήτες της πειθαρχίας, τα καταφέραμε καλύτερα από όλους», τόνισε η κυρία Γλύκατζη – Αρβελέρ.

Οσο για τα περιοριστικά μέτρα και τον αναγκαστικό εγκλεισμό στο σπίτι, εκτίμησε ότι η δύσκολη αυτή κατάσταση έχει και τη θετική της πλευρά: «Οχι μόνο θετικό, νομίζω και ελπίζω θα είμαστε καλύτεροι άνθρωποι αλλά και ανθεκτικότεροι. Θα καταλάβουμε ότι μια καταστροφή σαν την σημερινή δεν έχει συνέπειες καλές, αλλά αυτές οι συνέπειες θα γίνουν προτερήματα», ήταν η χαρακτηριστική της αναφορά.

Μιλώντας, τέλος, για το Πάσχα που θέλει να θυμάται, η Ελενη Γλύκατζη Αρβελέρ ανέφερε:

«Νοσταλγώ το ελληνικό Πάσχα γιατί είναι το μόνο γεμάτο κατάνυξη, δεν είναι το Πάσχα μιας μέρας, αλλά μιας εβδομάδας, σαν ένα κρεσέντο μουσικό, μια σονάτα του Μπετόβεν, είναι το Πάσχα που θέλω να θυμάμαι».

Η ακαδημαϊκός και μέλος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» έκλεισε την παρέμβασή της με μία ευχή για την επόμενη μέρα: «Να είναι πάντα ζωντανή η ελπίδα για το καλύτερο».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...