365
Συνεδρίαση στο Δημαρχείο του Κρανιδίου υπό τον υφ. Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά (αριστερά) | ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Υγειονομική βόμβα» στο Κρανίδι – έσπευσαν με ελικόπτερο Χαρδαλιάς και Αρκουμανέας

Συνεδρίαση στο Δημαρχείο του Κρανιδίου υπό τον υφ. Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά (αριστερά)
|ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Υγειονομική βόμβα» στο Κρανίδι – έσπευσαν με ελικόπτερο Χαρδαλιάς και Αρκουμανέας

Νέος συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Τρίτης στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), όταν τα αποτελέσματα από τις εξετάσεις που έγιναν τη Δευτέρα στην κλειστή δομή προσφύγων και μεταναστών στο Κρανίδι, έβγαιναν θετικά το ένα μετά το άλλο.

Οι ειδικοί δεν έχουν ολοκληρώσει τον έλεγχο, όμως μέχρι στιγμής υπάρχουν περισσότερα από 100 θετικά αποτελέσματα, σύμφωνα με πληροφορίες του Protagon.

Αυτός είναι και ο λόγος που ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς μαζί με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα έσπευσαν εκτάκτως με ελικόπτερο στο Κρανίδι.

Στη δομή, που βρίσκεται ήδη σε καραντίνα, θα ακολουθηθεί αυστηρά το πρωτόκολλο απομόνωσης, ενώ για τις επόμενες πέντε ημέρες οι φιλοξενούμενοι θα υποβάλλονται σε εξετάσεις για κορονοϊό, καθώς τα υπάρχοντα τεστ σε κάποιες περιπτώσεις δίνουν αρνητικό αποτέλεσμα για κάποιον που έχει μολυνθεί.

Αυτό σημαίνει ότι στην κλειστή δομή θα είναι δύσκολο να απομονωθεί ορισμένος αριθμός ατόμων σε συγκεκριμένα δωμάτια. Σε κάθε περίπτωση οι χειρισμοί της κυβέρνησης και του ΕΟΔΥ θα αποφασιστούν μετά τη σύσκεψη που πραγματοποείται στο δημαρχείο της Ερμιόνης στο Κρανίδι.

Η σύσκεψη βρίσκεται σε εξέλιξη με την συμμετοχή του δημάρχου Γιάννη Γεωργόπουλου και του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, προκειμένου να γίνει η εκτίμηση της κατάστασης και θα ανακοινωθούν περαιτέρω μέτρα.

Την ίδια στιγμή και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στη δομή υπάρχουν άτομα με χρόνιες παθήσεις τα οποία ενδέχεται να νοσήσουν σοβαρά και να απαιτηθεί να διακομισθούν σε νοσοκομεία αναφοράς.

Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο είχε τεθεί σε πλήρη υγειονομικό αποκλεισμό από το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης, για προληπτικούς λόγους. Σε αυτό διαμένουν 470 αιτούντες ασύλου, οι οποίοι στο σύνολό τους προέρχονται από χώρες της υποσαχάριας Αφρικής.

«Δεν υπάρχει λόγος πανικού. Ο,τι πρέπει να γίνει θα γίνει με βάση το πρωτόκολλο», είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Ο,τι γίνεται, γίνεται λόγω υψηλού επιδημιολογικού φορτίου στο ξενοδοχείο που λειτουργεί ως δομή μεταναστών, διευκρίνισε.

Εξετάσεις σε όλους

Οι εξετάσεις έγιναν στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης των επαφών μίας 28χρονης εγκύου από τη Σομαλία, η οποία τυχαία βρέθηκε θετική στον κορονοϊό. Η έγκυος επισκέφτηκε το νοσοκομείο του Ναυπλίου για άλλο θέμα υγείας, όμως οι γιατροί την υπέβαλαν σε προληπτικό έλεγχο και προέκυψε θετική.

Τη Δευτέρα είχαν σπεύσει στην περιοχή για εξετάσεις κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, αλλά και ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης (εδώ), μαζί με τον Σωτήρη Τσιόδρα και τον Νίκο Χαρδαλιά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...