568
Ο Πάυλος Μυλωνάς κατά τη διάρκεια του πρόσφατου συνεδρίου του Economist | ΑΠΕ-ΜΠΕ

Νέος διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας και επίσημα ο Παύλος Μυλωνάς

Protagon Team Protagon Team 18 Ιουλίου 2018, 10:01
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 18/07/2018, 11:00
Ο Πάυλος Μυλωνάς κατά τη διάρκεια του πρόσφατου συνεδρίου του Economist
|ΑΠΕ-ΜΠΕ

Νέος διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας και επίσημα ο Παύλος Μυλωνάς

Protagon Team Protagon Team 18 Ιουλίου 2018, 10:01
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 18/07/2018, 11:00

Σε συνέχεια της εισήγησης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας ανέδειξε ομόφωνα την Τετάρτη τον Παύλο Μυλωνά στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Τράπεζας.

Η ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων της Τράπεζας είναι προγραμματισμένη για την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου.

Ο Παύλος Μυλωνάς ασκεί καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου από τις αρχές Μαΐου με την αποχώρηση του Λεωνίδα Φραγκιαδάκη, ενώ έχει διατελέσει αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος στην Εθνική Τράπεζα από τον Ιούνιο του 2014.

Εντάχθηκε στην Εθνική Τράπεζα πριν από 18 χρόνια, με αποτέλεσμα να θεωρείται σήμερα από τα εμπειρότερα επιτελικά στελέχη του τραπεζικού τομέα, ενώ διαθέτει και σημαντική εμπειρία σε θέσεις ευθύνης στο εξωτερικό.

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης ο πρόεδρος του ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας Κώστας Μιχαηλίδης δήλωσε: «Σε μια κρίσιμη καμπή για την ελληνική οικονομία και το εγχώριο τραπεζικό σύστημα, η Εθνική Τράπεζα γυρίζει σελίδα. Σκοπός μας είναι να ανταποκριθούμε με τον καλύτερο τρόπο στις αναδυόμενες προκλήσεις των νέων οικονομικών και κοινωνικών δεδομένων. Να συνδέσουμε τον ιστορικό ρόλο της Εθνικής με το μέλλον, να δημιουργήσουμε νέες αξίες, και να συμβάλουμε στην ανάπτυξη της οικονομίας, στη βάση ενός παραγωγικού και ανταγωνιστικού μοντέλου».

Πρόσθεσε ότι «ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος καλείται να υπηρετήσει ένα ρόλο θεμελιώδους σημασίας για το μέλλον της τράπεζας. Έχουμε την πεποίθηση ότι ο συνδυασμός γνώσης, εμπειρίας και ικανοτήτων που διαθέτει, θα τον βοηθήσει στο έργο του, να οδηγήσει την τράπεζα σε μία νέα εποχή, η οποία θα χαρακτηρίζεται από το σεβασμό στη διακυβέρνηση, την υπευθυνότητα, τις εταιρικές αξίες και τις αρχές της διαφάνειας».

Από την πλευρά του ο κ. Μυλωνάς επισήμανε: «Η ανάληψη του ρόλου του Διευθύνοντος Συμβούλου στην Εθνική Τράπεζα αποτελεί εξαιρετική τιμή και θέλω να ευχαριστήσω το Διοικητικό Συμβούλιο για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου.

» Γνωρίζω καλά τις ικανότητες της τράπεζας, αλλά και την ανάγκη για αλλαγή. Στόχος μας είναι η Τράπεζα να ξαναγίνει προτιμητέος συνεργάτης και σύμβουλος των ελληνικών επιχειρήσεων και νοικοκυριών. Όλοι μαζί, οι εργαζόμενοι και η διοίκηση της Τράπεζας, θα δουλέψουμε με αφοσίωση, αποφασιστικότητα και συνέπεια για αυτούς τους στόχους. Θα βελτιώσουμε την ευελιξία, την αποδοτικότητα και την καινοτομία της τράπεζάς μας. Θα γίνουμε η πρώτη επιλογή στην εγχώρια αγορά. Η στιγμή για να αρχίσει ένας τέτοιος μετασχηματισμός είναι τώρα.

» H πρόκληση είναι μεγάλη, οι στόχοι φιλόδοξοι αλλά η ανάγκη για αλλαγή επιτακτική. Αρωγός μας είναι η ιστορική εμπιστοσύνη στο όνομα της Εθνικής από την ελληνική κοινωνία. Δεσμεύομαι να πετύχουμε αυτούς τους απαιτητικούς στόχους βελτίωσης της Τράπεζας εντός ενός πλαισίου συναίνεσης , διαφάνειας και με σαφείς κανόνες εταιρικής διακυβέρνησης».

Ποιος είναι ο Παύλος Μυλωνάς

Είναι κάτοχος πτυχίου στα Εφαρμοσμένα Μαθηματικά-Οικονομικά (Magna cum Laude and Phi Beta Kappa) από το Πανεπιστήμιο Brown, καθώς και μεταπτυχιακού και διδακτορικού στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο του Princeton.

Από το 1995 έως το 2000, εργάστηκε ως οικονομολόγος στο Οικονομικό Τμήμα του ΟΟΣΑ. Υπηρέτησε, επίσης, ως αντιπρόσωπος του ΟΟΣΑ στη Γραμματεία του G-10 τη διετία 1999-2000. Κατά την περίοδο 1987-1995 εργάστηκε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Από το 1985 έως το 1987 ήταν επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών του Πανεπιστημίου της Βοστώνης.

Εντάχθηκε στην Εθνική Τράπεζα το 2000.

Από τον Απρίλιο του 2004 έως το Δεκέμβριο του 2010 διετέλεσε γενικός διευθυντής Στρατηγικής & Οικονομικής Ανάλυσης. Από τον Δεκέμβριο του 2010 έως τον Ιούλιο του 2012 ήταν γενικός διευθυντής Στρατηγικής και Διακυβέρνησης. Tον Ιούλιο του 2012 ανέλαβε καθήκοντα γενικού διευθυντή Στρατηγικής & Δραστηριοτήτων Εξωτερικού.

Ορίστηκε γενικός διευθυντής Διαχείρισης Κινδύνων το Δεκέμβριο του 2013.

Είναι μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Τράπεζας και εξελέγη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου καθώς και αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας τον Ιούνιο του 2014.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News