243
Σκύλος ράτσας ροτβάιλερ |

Αποζημίωση 150.000 ευρώ στη μητέρα του πεντάχρονου που σκοτώθηκε από τα ροτβάιλερ

Protagon Team Protagon Team 23 Μαρτίου 2018, 16:29
Σκύλος ράτσας ροτβάιλερ
|

Αποζημίωση 150.000 ευρώ στη μητέρα του πεντάχρονου που σκοτώθηκε από τα ροτβάιλερ

Protagon Team Protagon Team 23 Μαρτίου 2018, 16:29

Επανέρχεται στο προσκήνιο η τραγική υπόθεση του πεντάχρονου αγοριού που βρήκε φρικτό θάνατο από δύο ροτβάιλερ, τον Μάιο του 2016. Η αποζημίωσε που τελικά επιδίκασε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Κοζάνης στη μητέρα του άτυχου παιδιού ανέρχεται στις 150.000 ευρώ.  Στην ίδια απόφαση του δικαστηρίου η υποχρέωση αποζημίωσης βαρύνει όχι μόνο στον ιδιοκτήτη των ροτβάιλερ, αλλά και τη σύζυγό του.

Στην περίπτωση που δεν καταβάλλουν το συγκεκριμένο ποσό, τότε απειλούνται ακόμη και με φυλάκιση, εφόσον το ζητήσει η μητέρα του παιδιού.

Υπενθυμίζεται ότι ο μικρός Στάθης και η μητέρα του είχαν βρεθεί, για το Πάσχα, στο κτήμα του 72χρονου ιδιοκτήτη των οκτώ ροτβάιλερ, όταν το αγόρι δέχθηκε την επίθεση των σκυλιών, από τα οποία τα δύο το τραυμάτισαν σοβαρά στο πρόσωπο. Το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Κοζάνης και μία ώρα μετά άφησε την τελευταία του πνοή.

Η άτυχη μητέρα επιτιθέμενη στους ιδιοκτήτες των σκυλιών δήλωσε πριν από δύο χρόνια: «Ολα έγιναν μπροστά μου, εγώ προσπάθησα να σώσω το παιδί μου από τα δόντια τους και με τραυμάτισαν στα χέρια. Με τον σύντροφό μου πήγαμε το παιδί στο νοσοκομείο με πληγές και αυτοί τώρα δηλώνουν ότι δεν έχουν καμία ευθύνη. Δηλώνουν ότι αρνούνται την ευθύνη τους και ότι τα σκυλιά έκαναν τη δουλειά τους ως φύλακες. Ούτε μια συγγνώμη για τη ψυχούλα που χάθηκε, τόσο βίαια».

Μετά το τραγικό περιστατικό τόνισε ότι στην περίπτωση καταβολής της αποζημίωσης, το 30% θα δοθεί στο Χαμόγελο του Παιδιού και το Ειδικό Εργαστήρι Κοζάνης.

Η πλευρά των ιδιοκτητών των ροτβάιλερ, πάντως, αναμένεται να καταθέσει έφεση επί της απόφασης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...