372
Σε συναγερμό βρίσκεται η βρετανική αστυνομία μετά την αποκάλυψη περί κυκλώματος παιδεραστίας | REUTERS/Toby Melville

Συναγερμός στη Βρετανία: Δίκτυο παιδεραστών κακοποίησε χίλια παιδιά

Protagon Team Protagon Team 12 Μαρτίου 2018, 22:30
Σε συναγερμό βρίσκεται η βρετανική αστυνομία μετά την αποκάλυψη περί κυκλώματος παιδεραστίας
|REUTERS/Toby Melville

Συναγερμός στη Βρετανία: Δίκτυο παιδεραστών κακοποίησε χίλια παιδιά

Protagon Team Protagon Team 12 Μαρτίου 2018, 22:30

Ιστορία φρίκης συγκλονίζει τις τελευταίες ώρες τη Βρετανία. Πρόκειται για ένα θέμα που έχει θέσει σε συναγερμό τις βρετανικές αρχές ενώ αναμένεται να φτάσει και στο Κοινοβούλιο της χώρας απασχολώντας την κυβέρνηση της Τερέζα Μέι, μετά τα σκάνδαλα σεξουαλικής παρενόχλησης που εξέθεσαν πολιτικά πρόσωπα από τη συντηρητική παράταξη.

Οπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, αγανάκτηση προκαλεί υπόθεση κακοποίησης παιδιών, με τον ρόλο των γονέων να είναι σκοτεινός αφού εκείνοι φέρεται να τα οδηγούσαν στο κύκλωμα. Ακόμη, αρκετοί εργαζόμενοι σε δημόσιες υπηρεσίες γνώριζαν και παρ’ όλα αυτά επέλεγαν τη σιωπή.

Συγκεκριμένα, κύκλωμα παιδεραστών κακοποίησε χίλια ανήλικα κορίτσια, σε διάστημα 40 ετών, αποκαλύπτει η εφημερίδα Sunday Mirror. Στο πλαίσιο της δράσης ενός εκ των χειρότερων δικτύων παιδεραστών στη σύγχρονη ιστορία, τα παιδιά παρασύρονταν από τις… οικογένειές τους με δολώματα. Στην πορεία τα νάρκωναν, τα χτυπούσαν και τα βίαζαν.

Η δικηγόρος Λούσι Αλαν, από το Τέλφορντ, χαρακτηρίζοντας τα ευρήματα αυτά «εξαιρετικά σοβαρά και σοκαριστικά», ζήτησε να διεξαχθεί δημόσια έρευνα για το θέμα που έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις.

«Θα θέσω το θέμα ενώπιον των υπουργών στο κοινοβούλιο και θα χρησιμοποιήσω κάθε πιθανό τρόπο για να διασφαλίσω ότι τα γεγονότα θα γίνουν γνωστά» έγραψε στο ιστολόγιό της.

Μυρωδιά σκανδάλου βγαίνει από την υπόθεση μετά και την αποκάλυψη μιας ακόμη πληροφορίας: επικαλούμενη αρχεία από το τοπικό συμβούλιο του Τέλφορντ, η εφημερίδα Mirror έγραψε ότι κοινωνικές υπηρεσίες, δάσκαλοι και εργαζόμενοι στον τομέα της ψυχικής υγείας γνώριζαν για το θέμα και δεν ενημέρωσαν την αστυνομία.

Η αστυνομία του Γουέστ Μέρσια επισήμανε από την πλευρά της ότι λαμβάνει «εξαιρετικά σοβαρά» υπόψη της την υπόθεση, αλλά οι πληροφορίες που δημοσίευσε η Mirror δεν είναι καινούργιες και έχουν προκύψει από πολλές υποθέσεις, μεταξύ αυτών και μια επιχείρηση των αρχών το 2013.

«Αυτή ήταν μία από τις πρώτες περίπλοκες και κρίσιμης σημασίας έρευνες σχετικά με κατηγορίες αποπλάνησης παιδιών» δήλωσε ο Μάρτιν Έβανς, ο υπαρχηγός της αστυνομίας, σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

«Επικεντρώνεται… στο Τέλφορντ και το Ρέκιν και είχε ως αποτέλεσμα την καταδίκη επτά ανδρών σε κάθειρξη συνολικά 49 ετών».

Συγκλονίζει και το γεγονός ότι μια μαθήτρια έμεινε έγκυος έξι φορές σε διάστημα τεσσάρων ετών, όπως αποκαλύπτει η Mirror.

«Μου είπαν ότι εάν έλεγα μια λέξη σε οποιονδήποτε θα έρχονταν για να αρπάξουν τις μικρότερες αδελφές μου και θα έλεγαν στη μητέρα μου ότι ήμουν ιερόδουλη» είπε άλλο θύμα του κυκλώματος, ένα 14χρονο κορίτσι στη Mirror.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...