249
Ο πρώην στενός συνεργάτης του Τραμπ Στιβ Μπάνον | REUTERS/Moritz Hager

Χείρα βοηθείας από τον Στιβ Μπάνον ζητεί η Μαρίν Λε Πεν

Protagon Team Protagon Team 10 Μαρτίου 2018, 15:46
Ο πρώην στενός συνεργάτης του Τραμπ Στιβ Μπάνον
| REUTERS/Moritz Hager

Χείρα βοηθείας από τον Στιβ Μπάνον ζητεί η Μαρίν Λε Πεν

Protagon Team Protagon Team 10 Μαρτίου 2018, 15:46

Ο Στιβ Μπάνον, πρώην στρατηγικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου και υπέρμαχος της πολιτικής και οικονομικής ατζέντας  του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, είναι ο μάλλον αναπάντεχος ομιλητής στο κομματικό συνέδριο του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου στην Γαλλία που διεξάγεται αυτό το Σαββατοκύριακο.

Είναι μια αξιοπρόσεκτη μετεγγραφή για ένα κόμμα που τους τελευταίους μήνες προσπαθεί να επουλώσει τα εσωτερικά του τραύματα.

Η Λε Πεν έχει δει τη δημοτικότητά της να υποχωρεί μετά την (εν πολλοίς αναμενόμενη) ήττα από τον Εμοανουέλ Μακρόν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στον περασμένο Μάιο.

Εν τω μεταξύ η προσπάθεια επανεκκίνησης με την μετονομασία του Εθνικού Μετώπου έχει συναντήσει εσωτερικές αντιδράσεις. Η παραδοσιακή πτέρυγα βλέπει σε αυτό την προδοσία της κληρονομιάς του πατέρα της, Ζαν Μαρί Λε Πέν, τον οποίο η Μαρίν Λε Πεν έχει εκπαραθυρώσει από το κόμμα.

Ωστόσο η ίδια φαίνεται διατεθειμένη να προχωρήσει και να ανακοινώσει την Κυριακή το νέο όνομα του Εθνικού Μετώπου. Αναμένεται ακόμη η επανεκλογή της καθώς δεν υπάρχει εσωκομματική αμφισβήτηση της ηγεσίας της.

Ο Μπάνον είχε συμπεριληφθεί στους πιο στενούς συνεργάτες του προέδρου Τραμπ, στην προεκλογική εκστρατεία του 2016, την περίοδο μεταβίβασης της προεδρικής εξουσίας που ακολούθησε, αλλά και τους πρώτους μήνες της παρουσίας του Τραμπ, στον Λευκό Οίκο.

Ωστόσο, απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του, τον περασμένο Αύγουστο, ενώ συνέχισε να συνομιλεί με τον αμερικανό πρόεδρο και προσπάθησε να προωθήσει την πολιτική του ατζέντα του Τραμπ και μετά την απόλυσή του. Εσχάτως πέρασε τον Ατλαντικό και δίνει τα φώτα του σε αδελφά κόμματα, όπως στη Λέγκα του Βορρά στην Ιταλία και πλέον το Εθνικό Μέτωπο στη Γαλλία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...