220
Ο Αλέξανδρος Τανίδης | .

Μήνυση κατά του νοσοκομείου για τον θάνατο του Αλέξανδρου Τανίδη

Protagon Team Protagon Team 10 Μαρτίου 2018, 12:41
Ο Αλέξανδρος Τανίδης
|.

Μήνυση κατά του νοσοκομείου για τον θάνατο του Αλέξανδρου Τανίδη

Protagon Team Protagon Team 10 Μαρτίου 2018, 12:41

Κατά της διοίκησης του Νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη και κατά παντός υπευθύνου για παράβαση καθήκοντος στρέφεται δικαστικά η αδελφή του 17χρονου Αλέξανδρου Τανίδη ο οποίος βρέθηκε νεκρός στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου.

Ο Τανίδης νοσηλευόταν εκεί με εισαγγελική εντολή από τις 21 Φεβρουαρίου, ενώ είχε μεταφερθεί σε αυτό από το κέντρο φιλοξενίας του ΑΧΕΠΑ.

Ωστόσο αργότερα έφυγε και σήμανε συναγερμός για τον εντοπισμό του. Τελικά, εννέα ημέρες αργότερα, στις 2 Μαρτίου, εντοπίστηκε νεκρός από περαστικό που έκανε βόλτα με το σκύλο του.

Το πτώμα βρισκόταν ανάμεσα σε ψηλά χόρτα μόλις δύο μέτρα από την εσωτερική περίφραξη του προαυλίου του νοσοκομείου.

Συνήγορος της αδελφής του Αλέξανδρου είναι η Μαρίνα Φιλιππίδου, η οποία τη διετία 2012 – 2013 ήταν πρόεδρος στο Κέντρο Προστασίας Παιδιού Καβάλας. Ο Αλέξανδρος ζούσε προσωρινά εκεί με τα τρία αδέλφια του, μέχρι που η μητέρα τους κέρδισε την επιμέλειά τους δικαστικά.

Ωστόσο η μητέρα τους δεν ήταν σε θέση να ανταποκριθεί στην ανατροφή τους και έτσι τα παιδιά πήγαν να ζήσουν με τον πατέρα τους. Ούτε όμως και εκεί κρίθηκε κατάλληλο το περιβάλλον. Για ένα διάστημα τα δύο μικρότερα παιδιά φιλοξενήθηκαν στη δομή «Άρσις».

Μέχρι και πριν την εισαγωγή του στο Παπανικολάου, ο Αλέξανδρος μπαινόβγαινε σε νοσοκομεία όπως το Ιπποκράτειο και το ΑΧΕΠΑ, όπου κατά τη νοσηλεία του έπεσε από τον 2ο όροφο και έσπασε τα πόδια του σε μια προσπάθεια του να διαφύγει.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...