508
Mόνο καλά λόγια είχε για τον παραιτηθέντα υπουργό Οικονομίας Δημήτρη Παπαδημητρίου (αριστέρα στη φωτογραφία) ο διάδοχός του Γιάννης Δραγασάκης | INTIMEnews

Δραγασάκης: Ο Παπαδημητρίου δεν ήρθε ούτε για χρήματα ούτε για τη δόξα

Protagon Team Protagon Team 1 Μαρτίου 2018, 14:05
Mόνο καλά λόγια είχε για τον παραιτηθέντα υπουργό Οικονομίας Δημήτρη Παπαδημητρίου (αριστέρα στη φωτογραφία) ο διάδοχός του Γιάννης Δραγασάκης
|INTIMEnews

Δραγασάκης: Ο Παπαδημητρίου δεν ήρθε ούτε για χρήματα ούτε για τη δόξα

Protagon Team Protagon Team 1 Μαρτίου 2018, 14:05

To εγκώμιο του Δημήτρη Παπαδημητρίου έπλεξε ο νέος υπουργός Οικονομίας, Γιάννης Δραγασάκης, κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής του υπουργείου.

Πρόκειται, είπε, για μία προσωπικότητα που τίμησε τη χώρα στο εξωτερικό και θέλησε να βοηθήσει τη χώρα. Δεν ήρθε ούτε για χρήματα ούτε για τη δόξα, τόνισε αναφερόμενος εμμέσως στους λόγους που οδήγησαν τον κ. Παπαδημητρίου στην απόφαση της παραίτησης (σ.σ. το επίδομα ενοικίου που είχε ζητήσει και ελάμβανε η σύζυγός του Ράνια Αντωνοπούλου παρά την καλή περιουσιακή τους κατάσταση).

274394
Εμ, δεν με αφήσατε να ολοκληρώσω το έργο μου, φαίνεται να λέει ο απερχόμενος υπουργός Οικονομίας/ INTIMEnews

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Παπαδημητρίου διαβεβαίωσε ότι σε όλη του τη διαδρομή στο υπουργείο Οικονομίας  έκανε ό,τι ήταν δυνατόν προκειμένου να συμβάλει στην αλλαγή νοοτροπίας που έχει ανάγκη η χώρα.

«Όλο αυτό το διάστημα προσπάθησα με τη στάση μου να βοηθήσω στην αλλαγή νοοτροπίας. Η Ελλάδα έχει ένα σημαντικό δυναμικό νέων ανθρώπων, που δεν πρέπει να τους αφήσουμε να σταματήσουν να προσπαθούν. Είναι πολύ σημαντικό στοιχείο το κλίμα που βγαίνει προς τα έξω. Η προσέλκυση επενδύσεων χρειάζεται επιχειρήματα σε στέρεη βάση. Όποιος θέλει να επενδύσει, έχει μελετήσει το περιβάλλον, δεν μπορείς να τον κοροϊδέψεις», ανέφερε ο κ.Παπαδημητρίου, σημειώνοντας ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του έγιναν σημαντικές μεταρρυθμίσεις στη νομοθεσία για το υπαίθριο εμπόριο, στην επιμελητηριακή νομοθεσία, στο θεσμικό πλαίσιο για τις ανώνυμες εταιρείες και στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών.

«Εύχομαι την καλύτερη δυνατή συνέχεια στον Γ. Δραγασάκη και θέλω να ξέρει ότι θα είμαι πάντα στη διάθεσή του, από όποια θέση κι αν βρίσκομαι», κατέληξε στις δηλώσεις του ο απερχόμενος υπουργός Οικονομίας, που άφησε και ένα παράπονο γιατί δεν αφέθηκε να ολοκληρώσει το έργο του.

Αφού ευχαρίστησε τον κ. Παπαδημητρίου, όχι μόνο για τα καλά του λόγια και το έργο του, αλλά και γιατί -όπως είπε- με την όλη του στάση υπηρέτησε ένα νέο πολιτικό ήθος, ο Γιάννης Δραγασάκης υπογράμμισε ότι η συγκεκριμένη περίοδος είναι εξαιρετικά κρίσιμη, καθώς οι επόμενοι μήνες θα καθορίσουν τι θα συμβεί στην χώρα τα επόμενα 10 χρόνια.

274392
O νέος υπουργός Οικονομίας έθεσε τις προτεραιότητες για την περίοδο που ακολουθεί / INTIMEnews

Γιατί όπως είπε, «σε αυτήν τη φάση για τη χώρα, της εξόδου από το Πρόγραμμα και την κρίση, οι αποφάσεις που θα λάβουμε και θα υλοποιήσουμε τους επόμενους μήνες, θα δρομολογήσουν την πορεία της χώρας για τα επόμενα χρόνια».

«Ευτυχώς», πρόσθεσε, «δεν ξεκινάμε από λευκή σελίδα, καθώς σημαντικό έργο έχει ήδη παραχθεί. Η χώρα βρίσκεται ήδη σε φάση ανάκαμψης» και πλέον τόνισε ο νέος υπουργός Οικονομίας, είναι «επιτακτική ανάγκη από εδώ και πέρα να επιταχύνουμε και να κάνουμε πιο έντονη την αναπτυξιακή πορεία».

«Η ανάπτυξη δεν έχει μόνο ρυθμό αλλά και κατεύθυνση«, διευκρίνισε, διότι «για να επιτύχουμε τον επιθυμητό προσανατολισμό, είναι απαραίτητο το σχέδιο, ο βέλτιστος συντονισμός και η συλλογική προσπάθεια όλων όσων εμπλεκόμαστε σε αυτή τη διαδικασία. Για να επιτύχουμε τους στόχους μας χρειαζόμαστε τη συμμετοχή της κοινωνίας και των παραγωγικών δυνάμεών της.  Μόνο εάν η κοινωνία καταστεί συμμέτοχος της αναπτυξιακής διαδικασίας θα μπορέσει να καρπωθεί τα αναπτυξιακά οφέλη», επεσήμανε ο κ. Δραγασάκης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...