800
|

Ο Αμβρόσιος καλεί τους χριστιανούς «να κλείσουν την ΕΡΤ»!

Protagon Team Protagon Team 1 Μαρτίου 2018, 11:40

Ο Αμβρόσιος καλεί τους χριστιανούς «να κλείσουν την ΕΡΤ»!

Protagon Team Protagon Team 1 Μαρτίου 2018, 11:40

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιων προχωρά σε μια δημόσια παρέμβαση άσχετη με τα καθήκοντα και το ποίμνιό του –έχει χαρακτηρίσει τον Αλέξη Τσίπρα «αντίχριστο», έχει καταραστεί να σαπίσει το χέρι του Νίκου Φίλη για τις αλλαγές στα θρησκευτικά, υποστηρίζει τη χούντα κλπ. Είναι όμως η πρώτη φορά που ζητά να κλείσει η δημόσια τηλεόραση της χώρας. Ο λόγος; Τα όσα αναφέρθηκαν σε ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ για τη μήνυση του μητροπολίτη Κυθήρων Σεραφείμ  κατά της παράστασης «Jesus Christ Superstar» στο θέατρο «Ακροπόλ» το οποίο έχει βρεθεί στο στόχαστρο παραθρησκευτικών οργανώσεων.

Ο Αμβρόσιος επανήλθε με ένα μακροσκελές διαδικτυακό σχόλιο, με αφορμή την παρουσία του μητροπολίτη Κυθήρων σε εκπομπή της ΕΡΤ για το θεατρικό έργο και την «αγενέστατη» όπως τη χαρακτήρισε, «συμπεριφορά δημοσιογράφων». Η ανάρτηση του μητροπολίτη Καλαβρύτων καταλήγει με τη φράση: «Χριστιανοί μου, κλείστε την ΕΡΤ, είναι απαράδεκτη».

Η ανάρτηση του Αμβρόσιου

«Διαμαρτύρομαι εντόνως για την μη δημοκρατική, και συνεπώς αγενέστατη, συμπεριφορά σας σήμερα το πρωΐ στην εκπομπή σας και περί ώραν 08.30’ με θέμα το ασεβέστατο θεατρικό έργο “Jesus Christ Superstar”, κατά την διάρκεια της οποίας είχατε προσκαλέσει τον Σεβ. Μητροπολίτη Κυθήρων κ. Σεραφείμ» σημειώνει για να προσθέσει:

«Παρετήρησα τα εξής, τα οποία και σας καταγγέλλω:

1. Προσκαλέσατε τον Σεβ. Μητροπολίτη για να σας δώσει εξηγήσεις από της πλευράς του, καθ’ όσον έχει υποβάλει Μήνυση κατά των πρωτεργατών του θεατρικού έργου. Καθ’ ην στιγμήν, λοιπόν, ο Συνομιλητής σας παρέχει εξηγήσεις σε ερώτημα, το οποίον σεις του έχετε θέσει, πριν ή ολοκληρώσει τη σκέψη του, ξαφνικά και με περισσή αναίδεια τον διακόπτετε, με την υποβολή άλλης ερωτήσεως ή και τον προσωπικό σας σχολιασμό, προφανώς διότι η απάντησή του δεν εξυπηρετεί τα σχέδιά σας!

2. Έτσι όμως τελικά αποδεικνύετε, ότι Σεις δεν σκοπεύετε να ανακαλύψετε την αλήθεια επί ενός προβλήματος! Απλώς προσπαθείτε να επιβάλλετε –εμμέσως πλην σαφώς- στους θεατές σας τις θέσεις σας και τις απόψεις σας, θέσεις και απόψεις μιάς αριστερόστροφης κουλτούρας. Κατέστη λοιπόν φανερό, ότι με την εκπομπή σας σήμερα το πρωΐ σκοπό είχατε να χορηγήσετε πιστοποιητικό νομιμοφροσύνης στους πρωτεργάτες του έργου.

3. Στον σεβαστό Συνομιλητή σας θέσατε το ερώτημα εάν έχει παρακολουθήσει την συγκεκριμένη παράσταση με το επιχείρημα: «αφού δεν έχετε παρακολουθήσει την παράσταση, γιατί αντιδράτε; ». Και εγώ, λοιπόν, σας ερωτώ: «Σεις έχετε παρακολουθήσει την παράσταση; Εάν όχι, τότε με ποιό δικαίωμα την υποστηρίζετε;» Είσθε λοιπόν απαράδεκτοι υποκριτές! Συλλαμβάνεσθε ως υπηρέτες του ψεύδους! Υπηρετείτε σκοπιμότητες και όχι την αλήθεια! Στη φαινομενική προσπάθεια διερευνήσεως των γεγονότων προς ανάδειξη της αλήθειας, σεις, εμμέσως πλην σαφώς, υπηρετείτε σκοπιμότητες!

4. Επί πλέον γιατί δεν απευθύνεσθε και στην Ελληνική Δικαιοσύνη; Γιατί δεν στρέφεσθε προς τον κ. Εισαγγελέα, ο οποίος εδέχθη την Μήνυση του Σεβ. Κυθήρων και να τον ερωτήσετε: Κύριε Εισαγγελέα, γιατί μέχρι σήμερα παραμένετε αδρανής; Γιατί δεν έχετε ενεργήσει κατά τον Νόμο προς διερεύνηση της υποθέσεως; Ή, εάν έγινε κάποια διερεύνηση και δεν υπάρχει αδίκημα, γιατί δεν προβαίνετε σε μια Ανακοίνωση όπως π.χ. «Διερευνήσαμε την υπόθεση, αλλά δεν υπάρχει παρανομία! Επομένως η Μήνυση απορρίπτεται ως μη έχουσα έρεισμα;» Σας ερωτώ ευθέως: διερευνώντας την υπόθεση, δεν είχατε χρέος να απευθυνθείτε και προς την Δικαστική Αρχή; Γιατί την αφήνετε στο απυρόβλητο;

5. Επομένως με τις εκπομπές σας δεν στοχεύετε στην ανάδειξη της αλήθειας! Απλώς θέλετε να κάνετε «πλύση εγκεφάλου» στους θεατές σας!

6. Τέλος θα ήθελα να υπογραμμίσω το υπεροπτικό ύφος με το οποίο συμπεριφέρεσθε προσωπικά σεις κ. Παναγιωτόπουλε. Γιατί έχετε τόση υπεροψία; Γιατί δεν σέβεσθε τον συνομιλητή σας; Επί τέλους σεις τι είσθε; Ο ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΗΣ; Ο ΚΡΙΤΗΣ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ; Ο ΑΛΑΘΗΤΟΣ; Ο ΤΕΛΕΙΟΣ; ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΥΦΟΣ ΕΙΣΘΕ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ!

7. Ας μη ξεχνάτε, λοιπόν, ότι εμείς, ο Ελληνικός Λαός, σας πληρώνουμε, για να αναδεικνύετε την αλήθεια και όχι για να στρεβλώνετε τα πράγματα και να τυφλώνετε τους θεατές σας!»
Στο τέλος, με υστερόγραφο ο μητροπολίτης Καλαβρύτων αναφέρει: «Χριστιανοί μου, κλείστε την ΕΡΤ, είναι απαράδεκτη».

Η απάντηση της ΕΡΤ

Η ΕΡΤ, απαντώντας στο μητροπολίτη, αναφέρει πως επέλεξε με βαριές συκοφαντίες να επιτεθεί εναντίον δημοσιογράφων της ΕΡΤ .

«Σε απάντηση των γραφομένων του, η ΕΡΤ καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο προσωπικές επιθέσεις σε δημοσιογράφους, καθώς αυτές αποτελούν απειλή για την ελευθεροτυπία, αλλά και την ίδια τη δημοκρατία».

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι «η Η ΕΡΤ έχει αποδείξει ότι σέβεται το θρησκευτικό συναίσθημα των πολιτών και παρουσιάζει όλες τις απόψεις επί των θεμάτων της επικαιρότητας, ισότιμα και αμερόληπτα, ενθαρρύνοντας τον ανοικτό διάλογο. Επί του προκειμένου ζητήματος, η εκπομπή φιλοξένησε υποστηρικτές και των δύο απόψεων, όπως άλλωστε οφείλει να κάνει κάθε σύγχρονη, δημοκρατική δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Αυτό που πρέπει να γίνει όμως κατανοητό, είναι ότι η ΕΡΤ ούτε επιθυμεί, ούτε δικαιούται να προβαίνει σε οποιουδήποτε είδους λογοκρισία απέναντι σε οποιαδήποτε έκφανση καλλιτεχνικής ή πολιτιστικής δημιουργίας. Αυτό είναι αδιανόητο για κάθε φορέα που απευθύνεται σε μια δημοκρατική κοινωνία και στηρίζεται σε αυτή».

Με δικό της υστερόγραφο, η ΕΡΤ κλείνει την ανακοίνωσή της. «Με τη ρητή αναφορά του για κλείσιμο της ΕΡΤ ο μητροπολίτης Αμβρόσιος δυστυχώς κατέταξε τον εαυτό του στους εραστές ενός νέου «μαύρου»… Κρίμα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News