302
Ο Ενές Καντέρ αγωνίζεται εδώ και χρόνια στις ΗΠΑ | twitter.com/Enes_Kanter

Ενές Καντέρ: «Φριχτός ψυχοπαθής ο Ερντογάν» με το κοριτσάκι-στρατιώτη

Protagon Team Protagon Team 27 Φεβρουαρίου 2018, 14:20
Ο Ενές Καντέρ αγωνίζεται εδώ και χρόνια στις ΗΠΑ
|twitter.com/Enes_Kanter

Ενές Καντέρ: «Φριχτός ψυχοπαθής ο Ερντογάν» με το κοριτσάκι-στρατιώτη

Protagon Team Protagon Team 27 Φεβρουαρίου 2018, 14:20

Εξοργισμένος -και δεν το κρύβει καθόλου- με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν είναι ο τούρκος σταρ του ΝΒΑ και παίκτης των Νιου Γιορκ Νικς, Ενές Καντέρ.

Αφορμή είναι το περιβόητο πλέον βίντεο με τον Ερντογάν που ανέβασε στην εξέδρα ένα κορίτσι μόλις έξι ετών, ντυμένο με στολή παραλλαγής, και του είπε ότι θα ήταν τιμητικό για εκείνη αν πέθαινε στο πεδίο της μάχης.

Ο 25χρονος παίκτης στο NBA αποκάλεσε τον Ερντογάν «φριχτό ψυχοπαθή» και ανέβασε την είδηση με το περιστατικό που συνέβη το Σάββατο.

Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ακόμη στο κορίτσι, που είχε βάλει τα κλάματα, ότι θα θαβόταν με την τουρκική σημαία αν πέθαινε με έναν τέτοιο τιμητικό τρόπο…

Uniform-Girl

Η αντιπαράθεση του Καντέρ με τον Ερντογάν είχε και άλλα επεισόδια.

Ο τούρκος πρόεδρος είχε χαρακτηρίσει τον Καντέρ έναν από τους υποκινητές του αποτυχημένου πραξικοπήματος του 2016 ενώ πέρυσι τον Μάιο του αφαιρέθηκε το διαβατήριο.

Οπως το εξήγησε ο μπασκετμπολίστας: «Ο λόγος είναι ο τρόπος που βλέπω τις πολιτικές εξελίξεις και ο άνθρωπος που το έκανε, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο πρόεδρος της Τουρκίας.

» Ξέρετε ότι επιτέθηκε σε ανθρώπους στην Ουάσινγκτον (αναφερόταν στους κούρδους διαδηλωτές που χτύπησε βάναυσα η φρουρά του προέδρου της Τουρκίας), είναι κακός άνθρωπος, ένας δικτάτορας. Είναι ο Χίτλερ του αιώνα μας. Θα σας ενημερώνω, να προσεύχεστε για μας».

Η πολιτική θέση του διέρρηξε τις σχέσεις και με την οικογένειά του.

Ο πατέρας του Μεχμέτ και η μητέρα του Γκουλσούμ το 2016 αναγκάστηκαν να τον αποκηρύξουν δημοσίως: «Δεν θέλουμε, πλέον, να φέρει το όνομα της οικογένειάς μας. Απολογούμαστε στον τουρκικό λαό και τον πρόεδρο Ερντογάν που έχουμε έναν τέτοιο γιο. Τον είχαμε προειδοποιήσει για τις σχέσεις του με τον Γκιουλέν…».

Η ρίζα του προβλήματος είναι εκεί, στις σχέσεις του Καντέρ με το κίνημα του Φετουλάχ Γκιουλέν το οποίο έχει στοχοποιηθεί από την τουρκική κυβέρνηση για την υποκίνηση του πραξικοπήματος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...