453
Ο Πίτα έκανε στροφή από το τάε κβον ντο στο σκι | Facebook

Ο ημίγυμνος σημαιοφόρος γνώρισε το χιόνι και πάει στους Ολυμπιακούς ως σκιέρ

Protagon Team Protagon Team 6 Φεβρουαρίου 2018, 12:33
Ο Πίτα έκανε στροφή από το τάε κβον ντο στο σκι
|Facebook

Ο ημίγυμνος σημαιοφόρος γνώρισε το χιόνι και πάει στους Ολυμπιακούς ως σκιέρ

Protagon Team Protagon Team 6 Φεβρουαρίου 2018, 12:33

Το όνομά του είναι ένας μικρός εφιάλτης για κάθε σπορτκάστερ. Ο Πίτα Ταουφατοφούα είναι ίσως γνωστός στους φανατικούς φίλους του τάε κβον ντο ενώ οι περισσότεροι τον αναγνωρίζουν ως τον αθλητή που είχε προκαλέσει υστερία στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο ντε Τζανέιρο. Εκεί, είχε παρελάσει ημίγυμνος και γυαλιστερός από το άφθονο λάδι καρύδας με το οποίο είχε αλείψει το καλογυμνασμένο του σώμα.

GettyImages-593257380
Ο Πίτα που μάγεψε τα πλήθη στο Ρίο

Ο Πίτα λοιπόν γεννήθηκε στην  Τόνγκα, σε ένα σύμπλεγμα νησιών στον Νότιο Ειρηνικό, βορειοανατολικά της Νέας Ζηλανδίας. Ασχολήθηκε με τις πολεμικές τέχνες και αργότερα πήρε την μεγάλη απόφαση να κάνει μια μεγάλη στροφή στην καριέρα του. Στην τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου, στην Πιονγκτσάνγκ της Νότιας Κορέας, θα δώσει ξανά το «παρών», αυτήν τη φορά ως αθλητής του σκι. Δεκαπέντε κιλά ελαφρύτερος, ο 34χρονος πλέον αθλητής έχει γράψει ήδη ιστορία καθώς είναι ο πρώτος από τα Τόνγκα που εξασφάλισε συμμετοχή σε Χειμερινούς Ολυμπιακούς στο αγώνισμα του σκι ανώμαλου δρόμου.

Το πιο παράξενο είναι ότι ο Πίτα θα διαγωνιστεί στο σκι ενώ δεν είχε ακουμπήσει ποτέ χιόνι πριν κλείσει τα 30. Ο ίδιος δήλωσε για την απόφασή του: «Μετά το Ρίο αποφάσισα να ανακαλύψω το πιο δύσκολο αγώνισμα γιατί χρειαζόμουν μία νέα πρόκληση. Επρεπε να βάλεις το σώμα σου να υποστεί μία πραγματική πρόκληση και ο στόχος ήταν να γίνει σε διάστημα ενός χρόνου, και τα κατάφερα».

O Πίτα τα κατάφερε στην τελευταία του ευκαιρία να προκριθεί, στους προκριματικούς της Ισλανδίας. «Σκεφτόμουν πως είχε μείνει μόνο ένας αγώνας, στο τέλος του κόσμου στον αρκτικό κύκλο» είπε. «Σκέφτηκα “πρέπει να τα δώσω όλα – είναι αποτυχία ή δόξα και τα έδωσα όλα. Θυσίασα τα πάντα για να βρίσκομαι εδώ – οικονομικά είμαι στη χειρότερη κατάσταση που έχω βρεθεί ποτέ, αλλά είμαι και πιο ευτυχισμένος από ποτέ».

Στη χώρα του, το Βασίλειο των Τόνγκα, που αποτελείται από περίπου 170 νησιά στην Πολυνησία, η θερμοκρασία δεν πέφτει ποτέ κάτω από τους 17 βαθμούς Κελσίου. Εκεί υπάρχει ένα ατελείωτο καλοκαίρι με πανέμορφες παραλίες και καταγάλανα νερά. Για τον Ταουφατοφούα λέξεις όπως «κρύο» και «χιόνι» δεν υπήρχαν καν στο λεξιλόγιό του μέχρι πριν από ελάχιστα χρόνια.

Ο Πίτα δεν μπορούσε να βρίσκεται συνεχώς μακριά από την πατρίδα του. Ετσι, προκειμένου να μην χάνει προπονήσεις, ο αποφασισμένος αθλητής εξασκείται με ρόλερ σκέιτ λόγω έλλειψης χιονιού.

23472756_10159596731080322_8333320685968747489_n
Και όμως, αυτή η εικόνα είναι από προπόνηση επιπέδου Ολυμπιακών Αγώνων στο σκι

Τώρα όλοι περιμένουν να δουν την απόδοση του αθλητή στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς. Ο Πίτα Ταουφατοφούα όμως τα έχει ήδη καταφέρει. Εχει γίνει είδωλο στην χώρα του και διάσημος σε ολόκληρο τον κόσμο. Είναι άλλωστε ο πρώτος σκιέρ που… ήρθε από τη ζέστη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...