569
Ο Βάγκνερ με τη Γουντ στο σπίτι τους το 1972 | Photo by Chris Wood/Daily Express/Hulton Archive/Getty Images

Ηταν δολοφονία τελικά; Ανοίγει ξανά η υπόθεση του θανάτου της Νάταλι Γουντ

Protagon Team Protagon Team 2 Φεβρουαρίου 2018, 13:20
Ο Βάγκνερ με τη Γουντ στο σπίτι τους το 1972
|Photo by Chris Wood/Daily Express/Hulton Archive/Getty Images

Ηταν δολοφονία τελικά; Ανοίγει ξανά η υπόθεση του θανάτου της Νάταλι Γουντ

Protagon Team Protagon Team 2 Φεβρουαρίου 2018, 13:20

Πέρασαν 37 χρόνια. Και όμως αυτή η υπόθεση συνεχίζει να σκιάζει τον λαμπερό κόσμο του Χόλιγουντ. Πώς πέθανε η Νάταλι Γουντ; Η θρυλική ηθοποιός είχε βρεθεί πνιγμένη το 1981 και η βασική εκδοχή ήταν το ατύχημα – αυτό είχε υποστηρίξει εξ αρχής ο σύζυγός της, επίσης σταρ της Εβδομης Τέχνης, Ρόμπερτ Βάγκνερ.

Ομως νέα στοιχεία ήρθαν ξαφνικά να επαναφέρουν τον Βάγκνερ στο μικροσκόπιο των ερευνών. Οι αστυνομικοί κατατάσσουν πλέον τον τότε σύζυγό της Γουντ ως «εμπλεκόμενο στην υπόθεση».

Οι Αρχές θέλουν να μιλήσουν με τον 87χρονο σήμερα Βάγκνερ για τις συνθήκες του θανάτου της, εκείνη τη βραδιά του 1981, και όλα αυτά θα μεταδοθούν από την εκπομπή «Natalie Wood: Death in Dark Water», το Σάββατο, από το τηλεοπτικό δίκτυο CBS.

Η Γουντ πνίγηκε στα ανοικτά της νήσου Καταλίνα, στην Καλιφόρνια, τον Νοέμβριο του 1981, στις διακοπές για την Ημέρα των Ευχαριστιών.

vanirtywood
Η Νάτλι Γουντ με τον Ρόμπερτ Βάγκνερ στο σκάφος τους «Splendour», στο περιοδικό Vanity Fair

Οι συνεπιβάτες της εκείνη τη βραδιά στο οικογενειακό γιοτ «Splendour» ήταν ο καπετάνιος Ντένις Ντάβερν, ο Βάγκνερ και ο φίλος της ηθοποιός Κρίστοφερ Γουόκεν, οι οποίοι διαπίστωσαν κάποια στιγμή ότι αγνοείτο.

Τις ώρες πριν από την εξαφάνιση της Γουντ οι τρεις (εκτός από τον καπετάνιο) είχαν πιει πολύ. Μάρτυρες είχαν αναφέρει ότι ο Βάγκνερ και η Γουντ είχαν καβγαδίσει.

Την επομένη η 43χρονη τότε Γουντ, φορώντας φανελένιο νυχτικό, βρέθηκε να επιπλέει στο νερό. Η δύο εβδομάδων έρευνα που ακολούθησε κατέληξε στον χαρακτηρισμό του θανάτου της ως «ατύχημα».

Το 2011 ο σερίφης της κομητείας του Λος Αντζελες ξανάνοιξε την υπόθεση.

«Ερευνώντας την υπόθεση τα τελευταία έξι χρόνια, νομίζω ότι (ο Ρόμπερτ Βάγκνερ) είναι, σήμερα, πλέον ύποπτος» δήλωσε ο Τζον Κορίνα, του γραφείου του σερίφη, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Έριν Μοράιαρτι του «48 Hours». «Εννοώ ότι σήμερα ξέρουμε πως ήταν το τελευταίο πρόσωπο που ήταν μαζί με τη Νάταλι πριν εξαφανιστεί» πρόσθεσε.

15877 - All the Fine Young Cannibals
Ζευγάρι και στον κινηματόγραφο, στην ταινία του 1960 «All the Fine Young Cannibals»

Οι δημοσιογράφοι του «48 Hours» μιλούν με τους αστυνομικούς ανακριτές για νέους μάρτυρες, νέα τεκμήρια και νέες θεωρίες για το τι συνέβη εκείνη τη νύχτα, αλλά η εκπομπή θα φιλοξενήσει και παλαιότερες συνεντεύξεις με την αδελφή της Νάταλι, Λάνα Γουντ, με τον Βάγνκερ, τον Ντάβερν και άλλους.

Δεν κατάφεραν, όμως, να αποσπάσουν σχόλια από τον Ρόμπερτ Βάγκνερ σχετικά με την τροπή που έχει πάρει η έρευνα των αστυνομικών.

Ατύχημα ή κάτι άλλο;

Ο Κορίνα λέει ότι από τότε που ξανάνοιξε η υπόθεση ο Βάγκνερ αρνείται να τους μιλήσει και πως εκτιμά ότι δεν έχει πει τα πάντα. «Δεν τον είδα να λέει λεπτομέρειες που να ταιριάζουν με αυτά που λένε οι άλλοι μάρτυρες σ’ αυτή την υπόθεση. Νομίζω ότι έχει αλλάξει την εκδοχή του για το τι συνέβη, απλώς δεν κολλάει» επιμένει.

Οι ανακριτές επισημαίνουν σήμερα ότι η αυτοψία δείχνει πως μια σειρά αμυχές ήταν νωπές στο σώμα της Νάταλι Γουντ. «Μοιάζει σαν να ήταν θύμα επίθεσης» λέει ο Ραλφ Χερνάντεζ του γραφείου του Σερίφη.

«Πιστεύετε ότι η Νάταλι Γουντ δολοφονήθηκε;» ρωτά ο Μοράιαρτι. «Νομίζω ότι είναι αρκετά ύποπτο ώστε να μας κάνει να σκεφτούμε ότι κάτι συνέβη» απαντά ο Κορίνα.

«Πιστεύετε ότι ο Ρόμπερτ Βάγκνερ γνωρίζει πολλά περισσότερα για ό,τι συνέβη στη σύζυγό του από όσα έχει πει μέχρι σήμερα;» επιμένει ο δημοσιογράφος.

«Λοιπόν, νομίζω πως ναι, γιατί είναι ο τελευταίος που την είδε (ζωντανή)» ανταπαντά ο Τζον Κορίνα. «Όλα δείχνουν πως θα υπάρξουν εξελίξεις».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...