270
Ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου | Nikos Libertas / SOOC

Τώρα τάζουν και εξαγορά κόκκινων δάνειων από το Δημόσιο

Protagon Team Protagon Team 2 Φεβρουαρίου 2018, 12:11
Ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου
|Nikos Libertas / SOOC

Τώρα τάζουν και εξαγορά κόκκινων δάνειων από το Δημόσιο

Protagon Team Protagon Team 2 Φεβρουαρίου 2018, 12:11

Το προφανώς προεκλογικό χαρτί της εξαγοράς κόκκινων δανείων ρίχνει στο τραπέζι η κυβέρνηση.

Λίγες ημέρες μετά την εξαγγελία του υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Καμμένου ότι θα εξαγοραστούν τα κόκκινα δάνεια των στρατιωτικών, ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου επαναφέρει το θέμα και προσθέτει ότι το ίδιο θα μπορούσαν να κάνουν και άλλοι οργανισμοί του Δημοσίου.

Ωστόσο δεν επεκτάθηκε σε λεπτομέρειες για το ποιους θα καλύπτει το μέτρο ή πότε θα τεθεί σε ισχύ.

Ο κ. Παπαδημητρίου κλήθηκε από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Οδύσσεια Κωνσταντινόπουλο να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει την πρόσφατη αναφορά του υπουργού Εθνικής Αμυνας.

Ο υπουργός Οικονομικών επιβεβαίωσε την αναφορά λέγοντας ότι «μπορεί να γίνει εξαγορά των δανείων  των υπαλλήλων από τον αυτόνομο οργανισμό αξιωματικών. Είτε αυτόνομα είτε με την ίδρυση ανώνυμης εταιρίας. Απαιτείται νομοθετική παρέμβαση την οποία επεξεργαζόμαστε με προσοχή και η οποία θα γίνει. Η δράση αυτή του υπουργείου Εθνικής Αμυνας θα προσφέρει επωφελείς λύσεις», είπε.

Όπως παρατήρησε ο βουλευτής, αυτό το σχέδιο θα μπορούσε να επεκταθεί σε και άλλα υπουργεία, όπως το Παιδείας ή το Αγροτικής Ανάπτυξης. «Δεν θα υπάρχουν δύο μέτρα και σταθμά και σε κάποιους  θα έχουν πωληθεί τα δάνεια τους και σε κάποιους άλλους θα τα  εξαγοράζετε», επισήμανε.

Ωστόσο στη δευτερολογία του ο υπουργός Οικονομίας πήρε αφενός αποστάσεις λέγοντας στον βουλευτή ότι «βάζετε λέξεις στο στόμα μου που δεν είπα».

Πάντως δέχτηκε ότι η εξαγορά των κόκκινων δανείων από φορείς  του Δημοσίου «μπορεί να είναι μια  επωφελής λύση, μελετάμε αυτό το δεδομένο και με ιδιαίτερη προσοχή ώστε να μην προκληθεί ούτε  δημοσιονομικό έλλειμμα ούτε ένα νέο κύμα στρατηγικών κακοπληρωτών. Επομένως δεν είπα ότι όλα τα  υπουργεία  μπορούν να το κάνουν αυτό μη μου βάζετε τέτοιες λέξεις στο στόμα μου».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...