295
Ο Μαραντόνα κατά την κλήρωση των αγώνων στο Μουντιάλ της Ρωσίας | EPA/YURI KOCHETKOV

Persona non grata στις ΗΠΑ ο Μαραντόνα, λόγω Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 2 Φεβρουαρίου 2018, 10:53
Ο Μαραντόνα κατά την κλήρωση των αγώνων στο Μουντιάλ της Ρωσίας
|EPA/YURI KOCHETKOV

Persona non grata στις ΗΠΑ ο Μαραντόνα, λόγω Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 2 Φεβρουαρίου 2018, 10:53

Εχει συναντηθεί με δύο Πάπες. Τον δεύτερο, τον Φραγκίσκο τον αγκάλιασε σπάζοντας το πρωτόκολλο. Τον πρώτο τον Ιωάννη Παύλο Β’ τον κατηγόρησε ότι του φέρθηκε με απρέπεια επειδή του έδωσε ένα ροζάριο «σαν όλους τους άλλους». Ο Ντιέγκο Μαραντόνα δεν είναι ένας εύκολος άνθρωπος. Αλλά οι πόρτες του Βατικανού ήταν πάντα ανοιχτές για αυτόν. Σε αντίθεση με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ απέρριψε αίτημα του 57χρονου θρύλου του ποδοσφαίρου για έκδοση βίζας ώστε να επισκεφτεί το Μαϊάμι. Ο λόγος της άρνησης, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, ήταν τα υποτιμητικά σχόλια που έχει κάνει ο Ντιγέκο για τον Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Μαραντόνα προγραμμάτιζε να ταξιδέψει στο Μαϊάμι την άνοιξη προκειμένου να δώσει το «παρών» στη δίκη εναντίον της πρώην συντρόφου του Κλαούντια Βιγιαφάνιε, με την οποία έχει οικονομικές διαφορές.

Αιτία της απόρριψης είναι μια συνέντευξη που είχε δώσει σε τηλεοπτικό δίκτυο της Βενεζουέλας και στην οποία είχε αποκαλέσει τον Τραμπ «chirolita», το οποίο σημαίνει κάτι σαν «μαριονέτα».

Ο δικηγόρος του σε συνέντευξή του άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι το γεγονός ότι η επίμαχη συνέντευξη του Μαραντόνα δόθηκε σε μέσο ενημέρωσης της Βενεζουέλας έπαιξε τον ρόλο του.

Μιλώντας στην αργεντίνικη τηλεοπτική εκπομπή «Buenos dias América», ο Ματίας Μόρλα είπε συγκεκριμένα:

«Μπορείτε να φανταστείτε, ήμουν στην πρεσβεία και είπα “Ντιέγκο, σε παρακαλώ μη μιλάς για της Ηνωμένες Πολιτείες”. Επειδή η συνέντευξη ήταν για το TeleSur [ενν. το τηλεοπτικό δίκτυο των χωρών της Νότιας Αμερικής με έδρα τη Βενεζουέλα] και ξέρω πώς είναι αυτά τα πράγματα.

» Η δεύτερη ερώτηση ήταν “Τι πιστεύεις για τον Ντόναλντ Τραμπ;”. Και ο Ντιέγκο είπε: “Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι μαριονέτα”. Ύστερα απ’ αυτό, του είπα ότι εγώ θα τον εκπροσωπήσω στο Μαϊάμι».

Οι Αρχές των ΗΠΑ τον είχαν εκδιώξει από τη χώρα το 1994 όταν κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου είχε συλληφθεί για ντόπινγκ και συγκεκριμένα για χρήση εφεδρίνης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...