180
Ο πρόεδρος της ΝΔ συνομιλεί με την καγκελάριο της Γερμανίας | Γραφείο Τύπου ΝΔ

Το Προσφυγικό στο επίκεντρο της συνάντησης Μέρκελ – Μητσοτάκη

Protagon Team Protagon Team 15 Δεκεμβρίου 2017, 14:07
Ο πρόεδρος της ΝΔ συνομιλεί με την καγκελάριο της Γερμανίας
|Γραφείο Τύπου ΝΔ

Το Προσφυγικό στο επίκεντρο της συνάντησης Μέρκελ – Μητσοτάκη

Protagon Team Protagon Team 15 Δεκεμβρίου 2017, 14:07

Σύντομη συνάντηση με τη γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ είχε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στο περιθώριο της συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Μητσοτάκης και η γερμανίδα καγκελάριος συζήτησαν για το Προσφυγικό, αναφέρει σχετικά η ΝΔ.

Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε ως επιτακτική την ανάγκη επιτάχυνσης της διαδικασίας εξέτασης των αιτημάτων χορήγησης ασύλου στην Ελλάδα προκειμένου να εφαρμοστεί αποτελεσματικότερα η ευρωπαϊκή συμφωνία για την κατανομή των προσφύγων στις χώρες της ΕΕ, αλλά και να επιστρέφονται άμεσα στην Τουρκία οι παράτυποι μετανάστες.

Ακόμη, στη συνομιλία του με την κ. Μέρκελ τόνισε την ανάγκη αναδιαμόρφωσης του κανονισμού του Δουβλίνου προκειμένου να γίνουν ενιαίοι οι κανόνες χορήγησης ασύλου στην ΕΕ, θέση με την οποία συμφώνησε πλήρως η γερμανίδα καγκελάριος που επιφυλάχθηκε και εκείνη να βοηθήσει με ενέργειές της σε αυτήν την κατεύθυνση.

Εν τω μεταξύ, σε συνέντευξή του στο διαδικτυακό κανάλι του ΕΛΚ, ο πρόεδρος της ΝΔ επισήμανε μεταξύ άλλων ότι όλοι στο ΕΛΚ είναι υπέρ του καλύτερου ελέγχου των κοινών συνόρων και ότι το βάρος των αυξημένων προσφυγικών ροών πρέπει να επιμεριστεί δίκαια σε όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...