198
φωνάζοντας συνθήματα οι συλληφθέντες προσήχθησαν στον εισαγγελέα και αποχώρησαν αφού ασκήθηκε δίωξη εναντίον τους | INTIMEnews

Δίωξη για τέσσερα κακουργήματα στους εννέα Κούρδους

Protagon Team Protagon Team 29 Νοεμβρίου 2017, 19:39
φωνάζοντας συνθήματα οι συλληφθέντες προσήχθησαν στον εισαγγελέα και αποχώρησαν αφού ασκήθηκε δίωξη εναντίον τους
|INTIMEnews

Δίωξη για τέσσερα κακουργήματα στους εννέα Κούρδους

Protagon Team Protagon Team 29 Νοεμβρίου 2017, 19:39

Αντιμέτωποι με τέσσερα κακουργήματα και τρία πλημμελήματα είναι οι εννέα συλληφθέντες από την Αντιτρομοκρατική, την Τρίτη, σε διαμερίσματα στον Νέο Κόσμο και την Καλλιθέα, με τον εισαγγελέα να ασκεί σε βάρος τους ποινική δίωξη για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση.

Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν την Τετάρτη στα δικαστήρια της Ευελπίδων φορώντας αλεξίσφαιρα γιλέκα παρουσία αλληλέγγυων οι οποίοι φώναζαν συνθήματα και τους πετούσαν λουλούδια.

Οι «9» αρνούνται τις κατηγορίες και υποστηρίζουν πως είναι αγωνιστές και μέλη του Λαϊκού Απελευθερωτικού Επαναστατικού Μετώπου που αντιμάχεται το καθεστώς Ερντογάν.

Για τα ευρήματα στο σπίτι τους και συγκεκριμένα για τα όπλα αρνήθηκαν ότι είναι δικά τους και υποστήριξαν πως βρέθηκαν σε άλλα διαμερίσματα. Οσο για την πληροφορία ότι ετοίμαζαν χτύπημα σε βάρος του Ερντογάν, η συνήγορός τους υποστήριξε ότι η σύλληψη των «9» έχει πολιτικά χαρακτηριστικά καθώς αποτελεί μία κίνηση καλής θέλησης της κυβέρνησης ενόψει της επίσκεψης Ερντογαν.

kourdoi ennea eisaggeleas new
INTIMEnews

Σε βάρος των εννέα συλληφθέντων ασκήθηκε δίωξη για τα κακουργήματα:

– Συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση

– Προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών υλών

– Παράνομη κατοχή πιστολιών, πυρομαχικών και εκρηκτικών υλών

– Πλαστογραφία δημοσίων εγγράφων

Επίσης κατηγορούνται για τα πλημμελήματα της διακεκριμένης αντίστασης, της παράνομης οπλοκατοχής και της παράνομης κατοχής κροτίδων

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...