570
Αστυνομικοί και πολίτες αντιμέτωποι, σε βίαια επεισόδια | Λιάκος Γιάννης / InTimeNews

Αγριο ξύλο με τα ΜΑΤ στο Ειρηνοδικείο για τους πλειστηριασμούς [εικόνες – βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 29 Νοεμβρίου 2017, 16:42
Αστυνομικοί και πολίτες αντιμέτωποι, σε βίαια επεισόδια
|Λιάκος Γιάννης / InTimeNews

Αγριο ξύλο με τα ΜΑΤ στο Ειρηνοδικείο για τους πλειστηριασμούς [εικόνες – βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 29 Νοεμβρίου 2017, 16:42

Αγριο ξύλο, υβριστικά συνθήματα, σπρωξίματα και μεγάλη ένταση συνέθεταν το σκηνικό που είχε δημιουργηθεί το μεσημέρι στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, όπου επρόκειτο να αρχίσουν ξανά οι πλειστηριασμοί.

255485
Οι αστυνομικές αρχές προσπάθησαν να απωθήσουν τους πολίτες που διαμαρτύρονταν (Λιάκος Γιάννης / InTimeNews)

Για την ακρίβεια, μετά τον τερματισμό των κινητοποιήσεων των συμβολαιογράφων, είχαν προγραμματιστεί 29 πλειστηριασμοί ακινήτων – μόνο για την Τετάρτη.

Το κτίριο του Ειρηνοδικείου Αθηνών στην οδό Λουκάρεως αστυνομοκρατείτο, με ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας να έχουν αποκλείσει το κτίριο.

Προκειμένου να προχωρήσουν κανονικά οι πλειστηριασμοί, στο κτίριο του Ειρηνοδικείου βρίσκονταν τρεις διμοιρίες της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης.

Τα ΜΑΤ είχαν αποκλείσει την αίθουσα του δικαστηρίου και δεν επέτρεπαν στα μέλη του κινήματος «Δεν πληρώνω», τις άλλες συλλογικότητες, τα μέλη της Λαϊκής Ενότητας και στα μέλη του ΠΑΜΕ που αναμένονται να μπουν στην αίθουσα, ώστε να προσεγγίσουν τους συμβολαιογράφους. Νωρίτερα εξαπέλυαν ύβρεις κατά του προέδρου των συμβολαιογράφων φωνάζοντας «είστε δοσίλογοι».

Οι άνδρες των ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στον Ευαγγελισμό με αναπνευστικά προβλήματα ο πρώην δήμαρχος Καισαριανής Θανάσης Μπαρτζώκας. Από τα επεισόδια τραυματίστηκε στο κεφάλι και ένας ηλικιωμένος.

Παντού υπήρχαν αστυνομικοί, ακόμα και στην έδρα, ενώ δεν επιτρεπόταν ούτε η είσοδος στους δημοσιογράφους στη δικαστική αίθουσα.

Την ίδια ημέρα, παράλληλα με την επανέναρξη των φυσικών πλειστηριασμών, ξεκίνησαν και οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. Η επανέναρξη της διαδικασίας εκπλειστηριασμού περιουσιακών στοιχείων οφειλετών δείχνει τη σφοδρή επιθυμία των δανειστών να ξεκινήσει η εφαρμογή μέτρων αναγκαστικής κατάσχεσης για τους οφειλέτες.

Σοβαρά επεισόδια και στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη  ένταση σημειώθηκε έξω από τα γραφεία του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, στην Αριστοτέλους  μεταξύ μελών του συντονισμού κατά των πλειστηριασμών και ΜΑΤ.

255514
(Λιάκος Γιάννης / InTimeNews)

Οι διαδηλωτές επιχείρησαν να εισέλθουν εντός των γραφείων, ωστόσο απωθήθηκαν από δυνάμεις των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα να επικρατήσει ένταση.

Νωρίτερα, την ίδια ημέρα, είχαν συγκεντρωθεί  έξω από το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης. Οι διαδηλωτές κρατώντας πανό φώναζαν συνθήματα κατά των πλειστηριασμών ενώ κόλλησαν αφίσες στην είσοδο του υπουργείου, ανήμερα της έναρξης των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Οι διαδηλωτές, με αφετηρία την Τράπεζα της Ελλάδος ξεκίνησαν πορεία για να καταλήξουν στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης.

ΛΑΕ: Αντιδρούμε ενάντια στους αντιδημοκρατικούς πλειστηριασμούς

Στην κινητοποίηση της Ενωτικής Πρωτοβουλίας κατά των πλειστηριασμών παραβρέθηκε ο Παναγιώτης Λαφαζανης και κατήγγειλε ορισμένα μέσα ενημέρωσης για συκοφαντία.

«Λύσσαξαν από το πρωί ορισμένα μέσα ενημέρωσης να με συκοφαντούν ότι μετέχω σε μια κινητοποίηση για να γλυτώσω από τον πλειστηριασμό ακίνητο ιδιαίτερα μεγάλης αξίας. Απαντώ στους συκοφάντες και διαβολείς ότι όχι μόνο ψεύδονται αλλά και ότι εκτελούν διατεταγμένη παρουσία» είπε ο γραμματέας της ΛΑΕ και πρόσθεσε ότι «η κινητοποίησή μας δεν απέβλεπε να ακυρώσει τον συγκεκριμένο πλειστηριασμό αλλά στρεφόταν ενάντια στην αδιαφανή και αντιδημοκρατική μεθόδευση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, που στην αρχή ξεκινούν αποπροσανατολιστικά με μεγάλα ακίνητα αλλά στη συνέχεια θα επιτεθούν στην λαϊκή περιουσία».

Καταλήγοντας ο κ. Λαφαζάνης υποστήριξε πως «στη χώρα υπάρχει μια χούντα πλειστηριασμών που συναποτελείται από τους Τσίπρα – Κοντονή – Τόσκα – Τσακαλώτο, τον Ρούσκα και τα “κοράκια” που συνιστούν την κλίκα του και τους τραπεζίτες». Ο γραμματέας της ΛΑΕ τόνισε ότι «τα σχέδια τους δεν θα περάσουν. Το κίνημα είναι εδώ αποφασισμένο να τα ματαιώσει».

Και η Ζωή Κωνσταντοπούλου στο Ειρηνοδικείο

Παρούσα στο Ειρηνοδικείο μαζί με τις συλλογικότητες κατά των πλειστηριασμών ήταν και η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν ανάμεσα στους συγκεντρωμένους και τα ΜΑΤ η πρώην Πρόεδρος της Βουλής έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους επαναλαμβάνοντας το γνωστό σύνθημα που έλεγε από την εποχή που ήταν ακόμα στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...