387
O Kέβιν Σπέισι ποζάρει στο ιστορικό θέατρο του Old Vic | BBC

Βρετανός ηθοποιός καταγγέλλει: Ξύπνησα και ο Σπέισι με βίαζε

Protagon Team Protagon Team 3 Νοεμβρίου 2017, 15:46
O Kέβιν Σπέισι ποζάρει στο ιστορικό θέατρο του Old Vic
|BBC

Βρετανός ηθοποιός καταγγέλλει: Ξύπνησα και ο Σπέισι με βίαζε

Protagon Team Protagon Team 3 Νοεμβρίου 2017, 15:46

Στο χορό των αποκαλύψεων για τον «άτακτο» Κέβιν Σπέισι μπαίνει και η Σκοτλαντ Γιαρντ, καθώς σύμφωνα με πηγές επικαλείται ο Guardian, ξεκίνησε και στη Βρετανία έρευνα για νέες καταγγελίες σε βάρος του διάσημου ηθοποιού που φθάνουν στα όρια του βιασμού!

Οι αξιωματικοί της Σκότλαντ Γιαρντ εξετάζουν ήδη καταγγελίες περί σεξουαλικής επίθεσης σε βάρος νεαρού (τότε) άνδρα στο Λονδίνο το 2008, την περίοδο που ο Σπέισι εργαζόταν ως καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Old Vic ( του ιστορικού θεάτρου στη σκηνή του οποίου έχουν εμφανιστεί σπουδαία ονόματα όπως ο Λόρενς Ολίβιε και η Πέγκυ Άσκροφτ).

Ο Κέβιν Σπέισι παρέμεινε στο πόστο του καλλιτεχνικού διευθυντή 11 ολόκληρα χρόνια και μάλιστα είχε παραλάβει και ειδικό βραβείο στα θεατρικά βραβεία Ολιβιέ του Λονδίνου ως αναγνώριση της προσφοράς του στο Old Vic.

Στην αποχαιρετιστήρια εκδήλωση προς τιμήν του τον Απρίλιο του 2105 είχαν δώσει το «παρών» διασημότητες του θεάτρου και του κινηματογράφου. Ανάμεσά τους και ο Χιου Μπόνβιλ, πρωταγωνιστής της τηλεοπτικής σειράς «Downton Abbey» που ως παρουσιαστής της ειδικής εκδήλωσης, δήλωνε τότε για τον Σπέισι: «Όχι μόνο έφερε το δικό του ταλέντο και προσέθεσε το γκλάμουρ του Χόλιγουντ, αφού είναι πολύ καλός θεατρικός όσο και κινηματογραφικός ηθοποιός αλλά κατάφερε να φέρει στη σκηνή ηθοποιούς από την Βρετανία και την Αμερική και διέδωσε το έργο του θεάτρου σε όλο τον κόσμο. Μπορεί να κάνει τα πάντα».

Η διευθύντρια του Old Vic, Σάλι Γκριν, είχε επισημάνει από την πλευρά της ότι ο Σπέισι κατάφερε να προσελκύσει κόσμο σε ένα χώρο που δεν ερχόταν κανείς… Από ό,τι φαίνεται όμως ο καλλιτεχνικός διευθυντής είχε καλά κρυμμένα μυστικά και όσον αφορά την… προσέλκυση νέων, πολλά υποσχόμενων ηθοποιών.

Σήμερα ο Guardian αποκαλύπτει ότι τον Νοέμβριο του 2000 ο Σπέισι είχε κατηγορηθεί -με επίσημη καταγγελία στην Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου- για σεξουαλική κακοποίηση 23 χρονου, τον οποίο είχε προσκαλέσει για ένα ποτό στο σπίτι του.  Σύμφωνα με το -32 ετών σήμερα- θύμα, είχε δεχθεί την πρόσκληση του Σπέισι να πάει σπίτι του, καθώς νωρίτερα ο φέρελπις νεαρός τού είχε ζητήσει να τον βοηθήσει στην εξέλιξη της καριέρας του.

Σύμφωνα με την σκανδαλοθηρική εφημερίδα The Sun, ο καταγγέλλων ισχυρίστηκε ότι σε κάποια στιγμή ξύπνησε ενώ ο Σπέισι επιχειρούσε ή εκτελούσε κάποια σεξουαλική πράξη πάνω του. Του είπε τότε να σταματήσει και τελικά έφυγε από την οικία του καλλιτεχνικού διευθυντή του Old Vic, αφού πρώτα ο Σπέισι τον προειδοποίησε να μην αποκαλύψει τίποτα για το περιστατικό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...