609
|

Σε «παραποίηση» των λεγομένων του αποδίδει ο Κατσίκης τα περί εκλογών

Protagon Team Protagon Team 8 Φεβρουαρίου 2017, 13:40

Σε «παραποίηση» των λεγομένων του αποδίδει ο Κατσίκης τα περί εκλογών

Protagon Team Protagon Team 8 Φεβρουαρίου 2017, 13:40

Την προσφυγή στις κάλπες ως λύση αν δεν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση δεν την αναφέρουν πλέον μόνο από τον ΣΥΡΙΖΑ (ανωνύμως). Την επικαλούνται και δημοσίως οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων μιλώντας μάλιστα ακόμα και για επιστροφή στο εθνικό νόμισμα! Βέβαια μετά υπάρχει πάντα η αναδίπλωση της «παρερμηνείας» ή της «παραποίησης» των λεγομένων, όπως συνέβη την Τετάρτη με τον βουλευτή Αττικής των ΑΝΕΛ Κώστα Κατσίκη, ο οποίος πρώτα είπε ότι η λαϊκή ετυμηγορία είναι μονόδρομος και μετά -όταν η ΝΔ έσπευσε να εκμεταλλευτεί πολιτικά τις δηλώσεις του- έσπευσε να πει ότι τα όσα είπε δεν ήταν έτσι.

Ας τα πάρουμε από την αρχή. Το πρωί ο βουλευτή Αττικής των Ανεξ. Ελλ., μιλώντας στο ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης «NORTH 98» είπε μεταξύ άλλων: «Αν η αξιολόγηση δεν κλείσει, αν ο χρόνος διαπραγμάτευσης επιμηκυνθεί και συμπέσει με τον χρόνο όπου οι οικονομικές δυνατότητες προς τακτοποίηση εκκρεμοτήτων σε πληρωμή τόκων και χρεολυσίων δεν υπάρχουν, τότε μονόδρομος είναι η λαϊκή ετυμηγορία».

Ο ίδιος είπε κι άλλα. Οτι πολλά «θα εξαρτηθούν συνεπώς αν στον χρόνο είτε Φεβρουάριο ή Μάρτιο δεν βρούμε λύση». Και συμπλήρωσε: «Προσωπικά δεν βλέπω κάτι άλλο, ελπίζω να πρυτανεύσει η λογική στην Ευρώπη. Σε μια τέτοια περίπτωση θα πρέπει να διαχειριστούμε την κατάσταση με ό,τι μας έχει απομείνει, μόνοι μας θα πρέπει να δούμε  την οικονομική μας κατάσταση».

Και μάλιστα, δεν δίστασε να μιλήσει και για επιστροφή στη δραχμή Χαρακτήρισε παραμύθια τις υποσχέσεις για την αντιμετώπιση του χρέους και περί επιμήκυνσης και απομείωσης του χρέους γιατί μέχρι τώρα δεν έχουμε δει κάτι όπως είπε. Και πρόσθεσε: «Αρα λοιπόν και η επαναφορά στο εθνικό νόμισμα, είναι σενάριο που δεν μπορεί να το αποκλείσει κανείς, γιατί δεν βλέπω και τίποτε άλλο».

Τις δηλώσεις του κ. Κατσίκη έσπευσε να σχολιάσει η Νέα Δημοκρατία:

«Είναι φανερό ότι και βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας συνειδητοποιούν ότι με την κυβερνητική ανευθυνότητα, την αναξιοπιστία και τις αλλοπρόσαλλες πολιτικές, η χώρα συνεχίζει έναν επικίνδυνο κατήφορο. Ομολογούν, πλέον, ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν είναι σε θέση να διαχειριστεί την κατάσταση που η ίδια έχει δημιουργήσει και βλέπουν τις εκλογές ως διέξοδο. Ας τους ακούσει ο κ. Τσίπρας».

Μετά τις αντιδράσεις ο κ. Κατσίκης έσπευσε με ανακοίνωσή του να καταγγείλει τη ΝΔ για «παραποίηση» των δηλώσεών του.

«O tempora, o mores!!!

»Η παραποίηση γεγονότων και λεγομένων έχει εδώ και καιρό ονοματεπώνυμο. Λέγεται Νέα Δημοκρατία. Εξειδίκευση στην παράφραση και στην κινδυνολογία.

»Μιλούν για ανευθυνότητα αυτοί που έχουν περίσσευμα τέτοιας. Οι κύριοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης που αλαλάζουν για εκλογές, χωρίς ουσιαστικά να τις θέλουν. Που προτάσσουν το κομματικό όφελος έναντι του Εθνικού συμφέροντος. Που τορπιλίζουν την Εθνική προσπάθεια αντί να τη συνδράμουν.

»Η τακτική των προσωπικών και κομματικών επιθέσεων είναι πλέον παρωχημένη. Πολιτικά επιχειρήματα έχετε κύριοι;

»Την αγωνία μας για την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης την ερμηνεύετε ως ‘’αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά’’. Μην είστε τόσο προκλητικά ταυτισμένοι και μη γίνεστε τόσο απροκάλυπτα τιμητές των ανθελληνικών θέσεων του κ. Σόιμπλε.

»Πάψτε να εθελοτυφλείτε. Η αξιολόγηση θα κλείσει, η οικονομία θα αναπνεύσει και οι εκλογές θα γίνουν στο χρόνο τους».

«Να προσαρτήσουμε τη FYROM»

Βέβαια ο κυβερνητικός βουλευτής είπε και άλλα και αυτά δεν τα ανασκεύασε καθόλου. Μίλησε εμμέσως πλην σαφώς για προσάρτηση της FYROM!

Mε αφορμή τις προκλήσεις των Τούρκων αλλά και τις αναφορές των γειτόνων μας βόρεια περί «Μακεδονίας», ανέφερε κάτι που όπως σημείωσε, το είπε και χθες (Τρίτη) στη Βουλή στους σπουδαστές της Εθνικής Αμυνας: «Αν νομίζουν οτι τα εδάφη τους πρέπει να λέγονται Μακεδονία, τότε να προσθέσουμε στην ελληνική γή στα ελληνικά εδάφη τα Σκόπια ως Μακεδονία να τη θεωρήσουμε ως μια ακόμη αλύτρωτη πατρίδα για μας και με την σκέψη πάλι να γίνει δική μας να αναμένουμε να ωριμάσει ο χρόνος».

Στην ερώτηση τι ακριβώς εννοεί, ο κ. Κατσίκης σημείωσε: «Εννοώ, αν εκείνοι πιστεύουν οτι τα Σκόπια ειναι Μακεδονία, τότε οπου Μακεδονική γη, ελληνική γή και ο νοών νοείτο».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...