356
Πρόεδρος των ΗΠΑ και ράπερ ποζάρουν στον Πύργο Τραμπ στο Μανχάταν σε φωτογραφία του Δεκεμβρίου | REUTERS/Andrew Kelly/File Photo

Τελείωσε η παράδοξη φιλία του Ντόναλντ Τραμπ με τον Κάνιε Γουέστ

Protagon Team Protagon Team 8 Φεβρουαρίου 2017, 11:06
Πρόεδρος των ΗΠΑ και ράπερ ποζάρουν στον Πύργο Τραμπ στο Μανχάταν σε φωτογραφία του Δεκεμβρίου
|REUTERS/Andrew Kelly/File Photo

Τελείωσε η παράδοξη φιλία του Ντόναλντ Τραμπ με τον Κάνιε Γουέστ

Protagon Team Protagon Team 8 Φεβρουαρίου 2017, 11:06

Ο Κάνιε Γουέστ, «παλιός καλός φίλος» του Ντόναλντ Τραμπ, ο τραγουδιστής που προκάλεσε κύμα αντιδράσεων στον κόσμο της αμερικανικής ραπ σκηνής όταν ανακοίνωσε ότι αν είχε ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου θα τον ψήφιζε, διέγραψε τα ίχνη της φιλίας του με τον Τραμπ από το Twitter. Φαίνεται ότι έχει σβήσει από τον λογαριασμό του όλα τα μηνύματα που είχε αναρτήσει μετά τη συνάντηση που είχε με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Ο 39χρονος ράπερ είχε επισκεφθεί τον αμερικανό πρόεδρο στον Πύργο Τραμπ στο Μανχάταν στις 13 Δεκεμβρίου.

kanye1

«Ηθελα να συναντηθώ με τον Τραμ σήμερα για να συζητήσουμε με πολυπολιτισμικά ζητήματα», είχε γράψει. «Αυτά τα θέματα αφορούσαν το μπούλινγκ, τη στήριξη προς δασκάλους, και τη βία (στη γενέτειρά του) στο Σικάγο», είπε.

kanye

«Αισθάνομαι ότι είναι σημαντικό να έχουμε έναν δίαυλο επικοινωνίας με τον μελλοντικό μας πρόεδρο αν πραγματικά θέλουμε την αλλαγή», τόνισε δικαιολογώντας τη στάση του.

Κάθε σχόλιο στήριξης προς τον Τραμπ προκαλούσε δυνατά χτυπήματα από επικριτές αλλά και φαν του ράπερ. Αλλά ο ίδιος παρέμενε απτόητος. Ανάρτησε φωτογραφία του εξωφύλλου του περιοδικού TIME που ήταν αφιερωμένο στον Ντόναλντ Τραμπ ως «Το Πρόσωπο της Χρονιάς», γράφοντας: «Στον Κάνιε, εσύ είσαι μεγάλος φίλος. Ευχαριστώ». Και αυτό το σχόλιο εξαφανίστηκε.

Την περασμένη εβδομάδα, ο ράπερ Κινγκ Μάγερς έβγαλε ένα νέο κομμάτι, το «Propaganda», έναν «ύμνο» κατά του Τραμπ. Οι στίχοι ζητούν την παραπομπή του προέδρου και την ένδειξη αλληλεγγύης προς του πρόσφυγες και τους μουσουλμάνους, σαφώς εμπνευσμένοι από το σοκ που προκάλεσε το διάταγμα που προβλέπει την προσωρινή απαγόρευση της εισόδου στις ΗΠΑ σε πολίτες επτά μουσουλμανικών χωρών. Ο ράπερ σημειώνει ότι παραγωγός του τραγουδιού είναι ο ίδιος ο Γουέστ, κάτι που η εταιρεία παραγωγής του ιδίου διέψευσε.

Αν και η σύζυγός του Γουέστ, Kιμ Καρντάσιαν είχε εκφραστεί υπέρ της Χίλαρι Κλίντον και πρόσφατα επέκρινε το αντιμεταναστευτικό διάταγμα, ο ίδιος ο Γουέστ δεν έχει τοποθετηθεί επισήμως για το ζήτημα, σε αντίθεση με πολλούς καλλιτέχνες που έχουν στηρίξει την εκστρατεία κατά της πολιτικής του προέδρου. Πάντως φαίνεται ότι έστω και μέσω Twitter, ένας από τους λίγους φίλους που είχε ο Τραμπ στη μουσική βιομηχανία των ΗΠΑ, παίρνει αποστάσεις.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...