695
«Εχω κάνει τα πάντα» είπε στους δημοσιογράφος χωρίς να κρύβει την αγωνία της για τις συναυλίες η Μαρινέλλα | .

Η Μαρινέλλα τολμά ξανά

Ματούλα Κουστένη Ματούλα Κουστένη 5 Απριλίου 2016, 08:05
«Εχω κάνει τα πάντα» είπε στους δημοσιογράφος χωρίς να κρύβει την αγωνία της για τις συναυλίες η Μαρινέλλα
|.

Η Μαρινέλλα τολμά ξανά

Ματούλα Κουστένη Ματούλα Κουστένη 5 Απριλίου 2016, 08:05

Στο φουαγιέ του Παλλάς από τα ηχεία ακούγεται το «Να παίζει το τρατζίστορ» και την «Tη βραδιά μου απόψε μην μου τη χαλάς”. Κι η Μαρινέλλα φορτσάτη βγαίνει από το ασανσέρ και πριν προλάβει να κάτσει στο πάνελ απέναντι από τους δημοσιογράφους, λέει με το γνώριμο ύφος της: «Σταματήστε την αυτή που παίζει βρε παιδιά. Ποιος διάλεξε αυτό το ρεπερτόριο; Τίποτα παλαιότερο δεν βρήκατε να βάλετε». Χαμογελαστή, ευγενής, υπομονετική με τους φωτογράφους που την πολιορκούν και πάντα έτοιμη για πλάκα έκατσε δίπλα στον 25χρονο Νικόλα Αναδολή και μας σύστησε τον άνθρωπο στον οποίο -όπως είπε- παρέδωσε την καριέρα της.

Για τέσσερα βράδια, δύο στην Αθήνα (Δευτέρα 11 και την Τρίτη 12 Απριλίου στις 20:30 στο Παλλάς) κι άλλα δύο στην Θεσσαλονίκη (Παρασκευή 22 και το Σάββατο 23 Απριλίου στις 21:00 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης), η σημαντική τραγουδίστρια συμπράττει με μια από τις σημαντικότερες φιλαρμονικές της χώρας, την Φιλαρμονική «Ομόνοια» Γαστουρίου Κέρκυρας και με την πολυπληθή χορωδία του νησιού (μεικτή χορωδία Αχαράβης «Νικόλαος Πουλιάσης») κι όλοι μαζί επιχειρούν ένα δίωρο ταξίδι-αναδρομή στους μεγαλύτερους σταθμούς της καριέρας της. Μαζί με τη Μαρινέλλα θα τραγουδήσει ο κερκυραίος βαρύτονος Παντελής Κοντός, ενώ την ορχήστρα θα διευθύνει ο αρχιμουσικός Σπύρος Ράλλης. «Εχουμε πολλές συνεργασίες να επιδείξουμε, αλλά η Μαρινέλλα είναι η ναυαρχίδα σε αυτό το σερί συνεργασιών», είπε ο τελευταίος.

«Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί είπαν τόσο ωραία λόγια», είπε αυτοσαρκαζόμενη η Μαρινέλλα, παίρνοντας τον λόγο. «Είναι σημαντικό για εμάς τους καλλιτέχνες, να μπορούμε να παρουσιάζουμε στο κοινό τη δουλειά μας με έναν ανανεωμένο τρόπο. Το να μπορείς να ερμηνεύσεις τα τραγούδια σου με συνοδεία 35 πνευστών οργάνων, μια Φιλαρμονική Ορχήστρα και 60μελή χορωδία, δεν είναι κάτι συνηθισμένο, οπότε, αισθάνομαι σαν να τα ερμηνεύω για πρώτη φορά. Η χαρά μου είναι τεράστια. Μπορεί να μην ξέρω ακριβώς τι έχει ετοιμάσει ο Νικόλας αλλά  νομίζω ότι πρόκειται για ένα μουσικό υπερθέαμα».

MARINELLA
Ντίβα στην πίστα, αυτοσαρκαζόμενη στη ζωή, έτοιμη να τολμήσει το επόμενο μεγάλο βήμα

Η τζαζ κοινότητα, βεβαίως, γνωρίζει καλά τον Νικόλα Αναδολή, αυτό το παιδί θαύμα, που από τα 19 του χρόνια σαρώνει βραβεία και υποτροφίες στο εξωτερικό. Εχει ήδη περάσει από το Βerklee της Βοστώνης, έχει ήδη ένα βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό τζαζ πιάνου «Martial Solal» που γίνεται κάθε 4 χρόνια στο Παρίσι και μετρά εμφανίσεις στο θρυλικό Blue Note της Νέας Υόρκης και στο Rabat Jazz Festival.

Αυτός ο σπουδαίος νεαρός, λοιπόν, εδώ και δύο μήνες έχει βουτήξει στο ρεπερτόριο της τραγουδίστριας κι έχει βαλθεί να το ενορχηστρώσει με τέτοιο τρόπο που και την παρουσία της συμφωνικής να δικαιολογεί αλλά και σεβασμό στο παρελθόν του να δείχνει. «Διέτρεξα διαχρονικά το ρεπερτόριο της Μαρινέλλας και το έφτιαξα σε συμφωνική έκδοση. Ηθελα απλώς να το αλλάξω και να το πάω παραπέρα. Δεν μπορώ να παραβλέψω τους λόγους για τους οποίους αγαπήθηκαν αυτά τα τραγούδια», είπε ξεκαθαρίζοντας τον σεβασμό του σε αυτά.

FILARMONIKH ''OMONOIA'' GASTOYRIOY KERKYRAS
H Φιλαρμονική «Ομόνοια» Γαστουρίου Κέρκυρας που θα συμπράξει με τη Μαρινέλλα

Η Μαρινέλλα, βέβαια, παρουσίασε τον  ενορχηστρωτή των συναυλιών με τον δικό της τρόπο. «Τον άκουσα να παίζει πιάνο ένα μεσημέρι στο σπίτι μου και μαγεύτηκα. Του είπα: “Παιδάκι μου από πού μας ήρθες εσύ; Πόσων χρονών είσαι; Μάλλον λίγο μεγαλύτερός μου”. Εγώ πάντως παρέδωσα σε αυτό το παιδί την καριέρα μου και πραγματικά είμαι πολύ περίεργη να δω τι έχει κάνει. Εγώ είμαι τραγουδίστρια πίστας και διασκεδάστρια αλλά έχω κάνει τα πάντα: από μιούζικαλ μέχρι παραστάσεις. Μια χαρά τα καταφέρνω. Η τόλμη μου αρέσει»,είπε χωρίς να κρύβει την αγωνία της για το αποτέλεσμα.

Η αλήθεια είναι πως ο πολυτάλαντος Ν. Αναδολής,  πειραματίζεται με το ρεπερτόριό της εδώ και δύο μήνες. Το πρωί της Τρίτης η μεγάλη τραγουδίστρια πετά για Κέρκυρα όπου στην πρώτη τους συνάντηση με όλο το επιτελείο θα της λυθούν οι απορίες. «Για κατασκήνωση θα πάμε βρε παιδιά; Τι ώρα είναι αυτή  που με βάλατε να πετάξω;», είπε αστειευόμενη.

Info:

ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΛΛΑΣ: Τιμές εισιτηρίων από 15 ευρώ. Κρατήσεις θέσεων & αγορά εισιτηρίων 211 1000 365 & στα ταμεία του Παλλάς (Βουκουρεστίου 5, ώρες 9πμ-9μμ) .

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Τιμές εισιτηρίων από 15 ευρώ. Προπώληση: www.tch.gr. Κρατήσεις θέσεων & αγορά εισιτηρίων 2310 895.938/9 & στα εκδοτήρια του Μεγάρου και στην Πλατεία Αριστοτέλους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...