510
Ο Αλέξης Γεωργούλης όταν καλωσορίστηκε στον ΣΥΡΙΖΑ από τον Αλέξη Τσίπρα. Τώρα θα είναι κριτής σε ριάλιτι. Ο πρώτος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε τέτοιο ρόλο... | Nick Paleologos / SOOC

Τουλάχιστον, είναι ανυπόκριτος!

Λίλα Σταμπούλογλου Λίλα Σταμπούλογλου 14 Ιανουαρίου 2020, 12:07
Ο Αλέξης Γεωργούλης όταν καλωσορίστηκε στον ΣΥΡΙΖΑ από τον Αλέξη Τσίπρα. Τώρα θα είναι κριτής σε ριάλιτι. Ο πρώτος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε τέτοιο ρόλο...
|Nick Paleologos / SOOC

Τουλάχιστον, είναι ανυπόκριτος!

Λίλα Σταμπούλογλου Λίλα Σταμπούλογλου 14 Ιανουαρίου 2020, 12:07

Ο Αλέξης Γεωργούλης από τον Μάιο του 2019 είναι ευρωβουλευτής. Περισσότεροι από 117.000 σταυροί συγκεκριμένα, τον έστειλαν μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο να εκπροσωπήσει τους έλληνες πολίτες.

Τώρα, ο Αλέξης Γεωργούλης μαθαίνουμε ότι θα κάτσει και στην επιτροπή του «Your Face Sounds Familiar», του γνωστού διαγωνιστικού σόου που τα τελευταία χρόνια βλέπουμε απ’ τη συχνότητα του ΑΝΤ1. Θα βρίσκεται εκεί μαζί με τον Δημήτρη Σταρόβα, τον Γιώργο Μαζωνάκη και τη Μίρκα Παπακωνσταντίνου, και θα κρίνει τις μεταμφιέσεις των διαγωνιζόμενων. Στις αρχές του επόμενου μήνα, ξεκινάνε τα γυρίσματα.

Και ευρωβουλευτής λοιπόν, και κριτής σε τηλεοπτικό σόου. Αν ήμουν κανάλι, θα πέταγα απ’ τη χαρά μου που μπορώ να έχω έναν ευρωβουλευτή σε μια κριτική επιτροπή εκπομπής μου. Αυτός κι αν είναι συνδυασμός! Αν πάλι ήμουν ψηφοφόρος του συγκεκριμένου ευρωβουλευτή, θα έκανα γκριμάτσα αποδοκιμασίας, διαβάζοντας το νέο. Γκριμάτσα αποδοκιμασίας, για το πρόσωπο που ψήφισα.

Να μου πεις, αν είχα ψηφίσει τον κ. Γεωργούλη, πολύ πιθανόν η ψήφος μου να προέκυψε απ’ αυτήν ακριβώς την ιδιότητά του, το γεγονός ότι είναι τηλεοπτικό πρόσωπο με υψηλή αναγνωρισιμότητα. Να τα λέμε όλα. Και δεν συνέβη μόνο στην περίπτωση του κ. Γεωργούλη, συμβαίνει γενικώς. Ο διάσημος, συνήθως, κερδίζει την ψήφο. Και κρίνεται βέβαια και πιο σκληρά, και πρέπει να αποδείξει ότι την άξιζε.

Φαντάζομαι ότι δεν αποδεικνύεις κάτι τέτοιο, με το να μπεις σε μια τηλεοπτική κριτική επιτροπή, ενώ είσαι ευρωβουλευτής. Ποιος ο λόγος να σπαταλήσεις το χρόνο σου για να πηγαίνεις σε γυρίσματα, ενώ έχεις αναλάβει ένα τόσο σημαντικό ρόλο εκπροσώπησης μιας ολόκληρης χώρας; Ούτε καν θα έπρεπε να περνάει από το μυαλό σου.

Κι αν περνούσε, θα έπρεπε να το σβήσεις. Και τίποτα να μη κάνεις στην Ευρωβουλή, να κάθεσαι σε ένα έδρανο και να χαζεύεις το κινητό σου –για του λόγου το αληθές, και για να μην εξιδανικεύουμε, υπάρχουν πολλοί τέτοιοι εκεί μέσα, παντελώς άχρηστοι απέναντι στο ρόλο που τους δόθηκε. Αλλά αφού απέκτησαν τον ρόλο, παλουκώνονται εκεί υποκρινόμενοι ότι κάτι κάνουν.

Απ’ αυτήν την άποψη, δεν μπορώ να μην πω ότι ο Αλέξης Γεωργούλης ξεχώρισε. Σχολιάζοντας την περίπτωση του κ. Γεωργούλη, κάποιοι έγραψαν ότι οι άλλοι, τουλάχιστον, κρατάνε τα προσχήματα. Ο κ. Γεωργούλης λοιπόν δεν τα κρατάει, είναι ανυπόκριτος, κύριοι. Σαν να σου λέει, με ψηφίσατε εντάξει, μπήκα στο Ευρωκοινοβούλιο, αλλά και μια θέση στην τηλεόραση δεν με χαλάει. Θα τα κάνω και τα δύο, αφού μπορώ. Στο κάτω-κάτω της γραφής, δεν με ψηφίσατε για τον νέο Γκράμσι της Αριστεράς, ούτε για να επαναπροσδιορίσω τον διαλεκτικό υλισμό.

Ο,τι θέλει θα κάνει ο κ. Γεωργούλης. Θα μοιράσει τον χρόνο του μεταξύ Βρυξελλών και Αθήνας, μεταξύ εδράνων του ευρωκοινοβουλίου και τηλεοπτικής καρέκλας. Θα έχει και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο, αφού μπορεί.

Αν δεν σας αρέσει, να ψηφίσετε καλύτερα την επόμενη.

ΥΓ. Και όσο σκέφτομαι τον διπλό μισθό που θα παίρνει, σαν ευρωβουλευτής και σαν κριτής στο «Your Face Sounds Familiar», κλαίω απ’ τη ζήλεια. Εδώ που τα λέμε, θα μπορούσε να δώσει τον δεύτερο μισθό του, τον τηλεοπτικό, σε κανένα ίδρυμα, καμιά οργάνωση, σε κάποιον που τα έχει ανάγκη τέλος πάντων. Να κάνει καμιά φιλανθρωπία. Έτσι, κάτι θα μας έλεγε η τηλεοπτική επάνοδος του κ. Γεωργούλη-ευρωβουλευτή. Μπορεί να του λέγαμε και μπράβο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News