390
. | CreativeProtagon

Οποιος ζήλεψε τον Κουβέλη ας περάσει τη «Γέφυρα»

Φοίβος Καρζής Φοίβος Καρζής 9 Μαρτίου 2019, 08:00
.
|CreativeProtagon

Οποιος ζήλεψε τον Κουβέλη ας περάσει τη «Γέφυρα»

Φοίβος Καρζής Φοίβος Καρζής 9 Μαρτίου 2019, 08:00

Πριν από μερικές ημέρες (την Τρίτη 5/3) ο υπουργός Νίκος Παππάς, αφήνοντας για λίγο τις διαστημικές ενασχολήσεις του, προχώρησε σε μια ιστορική αποτίμηση του ΠΑΣΟΚ .

Οπως είπε σε συνέντευξή του στο ραδιοσταθμό Real, «δεν ήταν όλα κακά» στο ΠΑΣΟΚ αλλά εντόπισε τα αρνητικά στις «πολιτικές επιλογές που έγιναν από την περίοδο Σημίτη και μετά».

Δεν είναι παράδοξη μια τέτοια αντίληψη από τον κ. Παππά και το ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό που είναι πραγματικά εντυπωσιακό είναι ότι έρχεται λίγες ημέρες μετά από τη διακήρυξη της πρωτοβουλίας «Γέφυρα», που έχει προφανή στόχο να βοηθήσει όσους διστάζουν να διαβούν το Ρουβίκωνα και να προσχωρήσουν στην εκλογική προσπάθεια του κ. Τσίπρα.

Με δεδομένες τις υπογραφές στο κείμενο της «Γέφυρας» θα ήταν πολύ χρήσιμο η επόμενη εκδήλωσή της να έχει προσκεκλημένο τον κ. Παππά, που σίγουρα δεν θα έχει αντίρρηση να εξελιχθεί από Ροβεσπιέρο του «αντιμνημονιακού αγώνα» σε Σουσλόφ του ΣΥΡΙΖεκσυγχρονισμού.

Θα μπορούσαν, λοιπόν, οι πιο προβεβλημένοι από τους αρχιτέκτονες και τους πρωτομάστορες της «Γέφυρας» να του ζητήσουν να τους κάνει έναν κατάλογο από τις πολιτικές επιλογές που σηματοδοτούν, κατά την εκτίμησή του, το αρνητικό πρόσημο του ΠΑΣΟΚ – σε αντιδιαστολή με την περίοδο Ανδρέα Παπανδρέου, για τον οποίο επιφυλάσσονται μόνον εγκώμια, αλλά και Γιώργου Παπανδρέου, για τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ αποφεύγει να μιλάει, τρέφοντας μύχιες ελπίδες.

Και τότε, εάν ο κ. Παππάς τους κάνει το χατήρι και παρουσιάσει τον κατάλογο των απορριπτέων και καταδικαστέων «πολιτικών επιλογών της περιόδου Σημίτη» θα ήμασταν όλοι πολύ χαρούμενοι ακούγοντας έναν προς έναν τους σημερινούς «γεφυροποιούς» να τοποθετούνται για μία προς μία από εκείνες τις πολιτικές επιλογές – ιδιαίτερα μάλιστα εάν έχουμε πρόχειρα κάποια από τα γραπτά ή τις ομιλίες τους από το (όχι τόσο μακρινό, δα) παρελθόν.

Για όσους δεν έχουν ακόμη αποφασίσει, καλό είναι να θυμούνται πού οδήγησε στο παρελθόν αντίστοιχη ερωτοτροπία με το ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα. Ο Σταύρος Θεοδωράκης, για παράδειγμα, ίσως τους θυμίσει ότι ένα απλό φλερτ, όταν πίστευε ότι μπορεί να μετατρέψει σε ευρωπαϊστές ρασιοναλιστές το σχήμα Τσίπρα-Καμμένου-Βαρουφάκη-Ζωής Κωνσταντοπούλου, δρομολόγησε όχι γέφυρα αλλά εξαΰλωση του Ποταμιού.

Και για όσους κάνουν το βήμα από το φλερτ στον υμέναιο, υπάρχει πάντοτε το βίντεο από την πρώτη συνέντευξη του Φώτη Κουβέλη μετά την επιστροφή του ως αναπληρωτή υπουργού του Πάνου Καμμένου, να τον παρακολουθεί, βουβό πρόσωπο, με εξίσου βουβούς και αποσβολωμένους πολλούς παλιούς συνομιλητές και συνεργάτες του.

Οποιος εκείνη την ημέρα ζήλεψε τη θέση του κ. Κουβέλη δεν έχει παρά να περάσει τη «Γέφυρα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News