367
Αλέξης Τσίπρας και Γιάννης Δραγασάκης στο υπουργικό συμβούλιο της 28ης Ιανουαρίου. Βασικοί φορείς του «συνδρόμου των λαθών»... | Nikos Libertas / SOOC

Κι όμως, τα ασυγχώρητα λάθη πληρώνονται…

Αγγελος Κωβαίος Αγγελος Κωβαίος 31 Μαρτίου 2019, 17:55
Αλέξης Τσίπρας και Γιάννης Δραγασάκης στο υπουργικό συμβούλιο της 28ης Ιανουαρίου. Βασικοί φορείς του «συνδρόμου των λαθών»...
|Nikos Libertas / SOOC

Κι όμως, τα ασυγχώρητα λάθη πληρώνονται…

Αγγελος Κωβαίος Αγγελος Κωβαίος 31 Μαρτίου 2019, 17:55

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι πράγματι αξιοθαύμαστος. Επιμένει να επισκέπεται την Θεσσαλονίκη. Επιμένει να διαφημίζει τη  Συμφωνία των Πρεσπών. Στην Θεσσαλονίκη. Επιμένει να παίρνει πάνω του τις υποψηφιότητες της Νοτοπούλου και του Γιαννούλη και να ταυτίζεται με τα μονοψήφια ποσοστά τους.

Αγνοια κινδύνου; Ή οριστική απώλεια της επαφής με την πραγματικότητα;

Επιμένει ο κ. Τσίπρας και στο να λέει διάφορα ακραία και θλιβερά. Όπως ότι η κυβέρνησή του έρχεται με αυτήν την ιστορική συμφωνία «να κατοχυρώσει για πρώτη φορά την ιστορικότητα και την ελληνικότητα της αρχαίας ελληνικής Μακεδονίας».

Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι επιχειρηματολογία σαν κι αυτή ή διάφορα άλλα που ακούγονται για το Αιγαίο και τα ελληνοτουρκικά, εντάσσονται στην κατηγορία της ιστορικής ασυναρτησίας. Αν θέλει κάποιος να είναι καλόπιστος…

Υπάρχουν κι άλλα κρούσματα του συνδρόμου.

Όπως ότι «κάνουμε ασυγχώρητα λάθη, αλλά ο λαός θα μας ξαναψηφίσει». Το είπε ο Γιάννης Δραγασάκης στην Βουλή. Δεν μπορεί κανείς να είναι βέβαιος αν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης θεωρεί πράγματι τους πολίτες τόσο ανόητους.

Όμως ό,τι και να πιστεύει, τα ασυγχώρητα λάθη είναι… ασυγχώρητα. Οι επιλογές σου σε τέτοιες περιπτώσεις δεν είναι πολλές. Είτε ζητάς συγγνώμη, είτε σιωπάς. Πάντως δεν προκαλείς την νοημοσύνη του κόσμου.

Τα ασυγχώρητα λάθη δεν ξεχνιούνται και πληρώνονται. Δύσκολο να το πιστέψουν στην Αριστερά, αλλά έτσι συμβαίνει στην ζωή.

Αν είχαν συναίσθηση του προβλήματος, δεν θα έκαναν το ίδιο λάθος που κάνουν πάντοτε.

Δεν θα επέμεναν στο να νομίζουν ότι κυριαρχούν στο μέτωπο κατά της Ακροδεξιάς. Και στο να συνεχίζουν να λένε  ότι η άνοδός της οφείλεται στις πολιτικές λιτότητας που εφαρμόστηκαν στην Ευρώπη.

Δεν τους περνάει από το μυαλό ένα πρόβλημα που λέγεται παράνομη μετανάστευση;

Πώς να τους περάσει όμως; Ο αρμόδιος υπουργός μόλις προ ημερών παρουσίασε μία νέα εκδοχή για το πώς «θα λιάζονται» οι μετανάστες από το Πακιστάν και πώς θα πηγαινοέρχονται ελεύθερα και ανενόχλητοι από και προς την πατρίδα τους. Πώς να ακούστηκε άραγε στους ακροδεξιούς της Ευρώπης αυτή η νέα πρόσκληση;

Το πιθανότερο είναι ο Γιάννης Δραγασάκης να έχει δίκιο: η κυβέρνηση κάνει πράγματι ασυγχώρητα λάθη. Αυτό που μάλλον ούτε ο ίδιος ούτε και η παρέα του Μαξίμου μπορούν να διανοηθούν είναι ότι όσο θα πλησιάζουν οι εκλογές, τα λάθη θα μετρηθούν ένα ένα.

Ο κατάλογος θα είναι μακρύς και το κόστος μεγάλο. Το άγνωστο προς το παρόν είναι το μέγεθος της ζημιάς για την χώρα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News