311
Ακτιβίστρια κατά των διοδίων. Μακάρι ο αγώνας της να είχε αποτελέσματα | INTIMENEWS

Από τα διόδια στο Μαξίμου

Ανδρέας Στασινός Ανδρέας Στασινός 20 Ιανουαρίου 2018, 11:18
Ακτιβίστρια κατά των διοδίων. Μακάρι ο αγώνας της να είχε αποτελέσματα
|INTIMENEWS

Από τα διόδια στο Μαξίμου

Ανδρέας Στασινός Ανδρέας Στασινός 20 Ιανουαρίου 2018, 11:18

Στις 24 Νοεμβρίου 2017 ένας αγώνας δικαιώθηκε. Ο Χρήστος Παναγής, πτυχιούχος του Πολυτεχνείου, διορίστηκε ως ειδικός σύμβουλος στο Οικονομικό Γραφείο του Πρωθυπουργού. Και σωστά, θα πείτε. Οσο η Νέα Ελλάδα βρίσκεται στο στάδιο της ανοικοδόμησης, ο Πρωθυπουργός καλόν είναι να έχει μηχανικούς κοντά του.

Και ο Χρήστος Παναγής συγκεντρώνει περισσότερα προσόντα από όσα χρειάζονται. Δεν είναι ένας απλός μηχανικός, ένας τεχνοκράτης που θα σταθεί δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα ακολουθώντας όσα λένε τα κομπιούτερ και οι αριθμοί. Ο Χρήστος Παναγής συνδυάζει την τετράγωνη λογική και την τεχνοκρατική κατάρτιση του επιστήμονα, με τη βαθιά ευαισθησία, την επαναστατική φλόγα, που ξεπηδάει από την καρδιά ενός κοινωνικού αγωνιστή.

Στα δύσκολα χρόνια, πριν την Αριστερά, ο Χρήστος Παναγής πρωτοστάτησε στο κίνημα κατά των διοδίων. Σήκωσε μπάρες, κατήγγειλε εργολάβους, ανέδειξε τη διαπλοκή των μέσων ενημέρωσης. Και ο ίδιος, όπως λέει, στο βίντεο από εκείνες τις μέρες, υπέστη δίωξη από τις εταιρείες των διοδίων που διεκδικούσαν εξοντωτικά πρόστιμα.

Ομως οι μέρες αυτές πέρασαν. Η Αριστερά ήρθε στην εξουσία. Οι μπάρες των διοδίων ξηλώθηκαν, οι εταιρείες τράπηκαν σε φυγή, πήγαν από εκεί που θα πάνε τα μνημόνια και η λιτότητα. Ο αγώνας του Χρήστου Παναγή άρχισε να δικαιώνεται. Στην αρχή διορίστηκε στο Γραφείο του πρωθυπουργικού εξαδέλφου στο υπουργείο Εξωτερικών, όταν ο Γιώργος Τσίπρας διεύρυνε τις διεθνείς οικονομικές συνεργασίες της χώρας μαζί με τους ταξιδιωτικούς του ορίζοντες. Εν συνεχεία, όταν ο Γιώργος Τσίπρας ανέλαβε το Οικονομικό Γραφείο του εξαδέλφου του, ο κ. Παναγής διέβη, απόλυτα δικαιωμένος, το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου. Ελπίζω δε, έστω για λίγο, οι συνάδελφοι του να ανασήκωσαν συμβολικά την καγκελόπορτα.

Κάπως έτσι, με τη συνδρομή του μισθού που χορηγεί ο κρατικός προϋπολογισμός, ο κ. Παναγής δύναται να εξοφλήσει τα πρόστιμα που, τυχόν, του έχουν επιβληθεί για τον ακτιβισμό της μπάρας αν και αυτή η αγωνία πρέπει να έχει τελειώσει. Για τον Χρήστο Παναγή η αγωνία βρίσκεται στην οθόνη του κινητού, όταν δέχεται κλήσεις από πρώην συντρόφους στο κίνημα κατά των διοδίων.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News