330
|

Η ζωή μου ως Νούμερο

Ρίκα Βαγιάνη Ρίκα Βαγιάνη 1 Οκτωβρίου 2009, 13:37

Η ζωή μου ως Νούμερο

Ρίκα Βαγιάνη Ρίκα Βαγιάνη 1 Οκτωβρίου 2009, 13:37

Eχω πάρει σασί. Είμαι νούμερο, τρελοκομείο, ψωνάρα. Και να θέλω να το κρύψω, δεν μπορώ. Το ζήτημα είναι ότι δεν είμαι σοβαρός άνθρωπος. Αυτό βέβαια είναι κάτι που το ξέρουν όλοι οι φίλοι μου, η οικογένειά μου και πάρα πολύς κόσμος εκεί έξω.

Ποτέ δεν με απασχόλησε ιδιαίτερα η ψωνάρα μου, άλλωστε γεννήθηκα έτσι, καταλαβαίνετε, μ’ αυτή την έμφυτη κλίση. Μέχρι που –σε προχωρημένη ηλικία- μου συνέβη κάτι φοβερό: Αγάπησα και παντρεύτηκα έναν βαθιά σοβαρό και μετρημένο άνθρωπο. Ο οποίος, υποψιάζομαι, ότι με αγάπησε κι εκείνος, κυρίως για αυτή την ιδιαίτερη πτυχή της προσωπικότητάς μου, δηλαδή την ασύλληπτη ψωνάρα και την πηγαία νουμεροσύνη μου.

Αλλά εγώ στενοχωριέμαι. Θέλω ο αγαπημένος μου να με δει για αυτό που πραγματικά είμαι, μια πανέμορφη, γοητευτική, κομψή και σοφή γυναίκα. Μια Κυρία με «Α» κεφαλαίο, όπως γράφουν τα περιοδικά κουτσομπολιού για τις φιλάνθρωπες πλούσιες καλλονές των κοσμικών σουαρέ.

Ετσι λοιπόν, τα τελευταία επτά χρόνια, δίνω έναν τεράστιο αγώνα για να είμαι- και να φαίνομαι- αυτό που επιθυμώ: Μια σοβαρή γυναίκα σ ΄έναν πολύ σοβαρό κόσμο, που δεν ανέχεται τους σαχλούς, επιβραβεύει τις συγκροτημένες προσωπικότητες ζει και συμπεριφέρεται με συνέπεια και στυλ, και γενικώς, της τρέχει το cool και η νορμαλιτέ από τα μπατζάκια.
Ολες οι προσπάθειές μου μέχρι στιγμής έχουν σημειώσει παταγώδη αποτυχία.

Από αυτή τη στήλη αυτή. θα προσπαθήσω να τις μοιραστώ μαζί σας. Κυρίως, επειδή δεν βρίσκω τίποτα άλλο να κάνω σε αυτό το site, που είναι τίγκα στους σοβαρούς ανθρώπους. Ακόμα και οι αστείοι της παρέας είναι αστείοι με συνέπεια και άποψη. Μπορεί σ΄αυτή τη γωνιά του Διαδικτύου να βρω ανθρώπους που να μπορούν να με συμβουλέψουν για το πώς θα επιτύχω τον σκοπό μου, την από-νουμεροποίηση και τον εκσοβαρισμό. Μπορεί και να μην τα καταφέρω.. Τι σημασία έχει; Είναι τόσο απολαυστικό να γράφω ατέλειωτες αηδίες γύρω από τον εαυτό μου και να νομίζω ότι γράφω εξυπνάδες. Αλλωστε, είμαι το κέντρο του κόσμου, γεννημένη πρωταγωνίστρια, παντού και πάντα εγώ: Είμαι ένα νούμερο που σέβεται τον εαυτό του.

Κι αυτό πιστεύω, ότι μπορεί να μου ανοίξει πολλές πόρτες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...