276
|

Time: Ο Τζο Μπάιντεν και η Κάμαλα Χάρις πρόσωπα της χρονιάς

Protagon Team Protagon Team 11 Δεκεμβρίου 2020, 08:54

Time: Ο Τζο Μπάιντεν και η Κάμαλα Χάρις πρόσωπα της χρονιάς

Protagon Team Protagon Team 11 Δεκεμβρίου 2020, 08:54

Σε μια επιλογή με πολλαπλό συμβολισμό προχώρησε το περιοδικό Time ανακηρύσσοντας, όπως κάθε Δεκέμβριο, το πρόσωπο της χρονιάς. Αυτή τη φορά είναι δύο πρόσωπα: Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και η εκλεγμένη αντιπρόεδρός του Κάμαλα Χάρις.

Συνήθως στις εκλογικές χρονιές το Time επιλέγει σχεδόν καταναγκαστικά τον εκλεγμένο πρόεδρο. Οσο και αν ήταν δυσάρεστο είχε επιλέξει τον Ντόναλντ Τραμπ το 2016, δεν τον είχε βάλει μαζί με τον αντιπρόεδρό του, τον Μάικ Πενς που μάλλον θα ξεχαστεί γρήγορα από την αμερικανική Ιστορία. Τώρα όμως επιλέγει το δίδυμο: και Τζο Μπάιντεν και Κάμαλα Χάρις, σε ακόμα μία ένδειξη τού πώς αντιλαμβάνονται τα αμερικανικά ΜΜΕ τον ρόλο της εκλεγμένης αντιπροέδρου στο πλευρό του 78χρονου εν αναμονή προέδρου.

Ο Μπάιντεν θα ορκιστεί την 20ή Ιανουαρίου στην Ουάσινγκτον ως 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ. Μαζί με τη Χάρις επελέγησαν ανάμεσα σε τρεις άλλες «υποψηφιότητες»:

Η μία ήταν αυτή του απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Η δεύτερη ήταν αυτή του Black Lives Matter, του κινήματος εναντίον των φυλετικών διακρίσεων και των ανισοτήτων που πυροδότησε ο θάνατος του Τζορτζ Φλόιντ στα τέλη Μαΐου στη Μινεάπολη.

Και η τρίτη αυτή του δρος Αντονι Φάουτσι μαζί με στελέχη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που εκτίθενται περισσότερο στην πανδημία του νέου κορονοϊού. Αυτή η υποψηφιότητα θα ήταν προφανής επιλογή σε μια χώρα που θρηνεί 280.000 νεκρούς από την πανδημία, αλλά και το Time υπέκυψε στον πειρασμό της ελπίδας: να δείξει ότι ένα νέο δίδυμο στον Λευκό Οίκο θα οδηγήσουν τις ΗΠΑ (και τον κόσμο) σε μια νέα εποχή, μακριά από τον ζόφο του φονικού ιού και βεβαίως μακριά από τη φαιδρότητα του Τραμπ. Ο τίτλος που συνοδεύει την επιλογή τους χαρακτηριστικός: «Αλλάζοντας την ιστορία της Αμερικής».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...