237
Τζορτζ Κλούνεϊ: Το κυβερνητικό κόμμα Fidesz και τα απολύτως ελεγχόμενα ουγγρικά ΜΜΕ απάντησαν με ύβρεις στο σχόλιο του δημοφιλούς ηθοποιού εναντίον του Ορμπαν | EPA/KIMMO BRANDT

Ουγγαρία: Εξαλλοι οι ακροδεξιοί λαϊκιστές με τον Τζορτζ Κλούνεϊ

Protagon Team Protagon Team 26 Νοεμβρίου 2020, 21:00
Τζορτζ Κλούνεϊ: Το κυβερνητικό κόμμα Fidesz και τα απολύτως ελεγχόμενα ουγγρικά ΜΜΕ απάντησαν με ύβρεις στο σχόλιο του δημοφιλούς ηθοποιού εναντίον του Ορμπαν
|EPA/KIMMO BRANDT

Ουγγαρία: Εξαλλοι οι ακροδεξιοί λαϊκιστές με τον Τζορτζ Κλούνεϊ

Protagon Team Protagon Team 26 Νοεμβρίου 2020, 21:00

Κατά μέτωπο επίθεση εναντίον του Τζορτζ Κλούνεϊ εξαπέλυσε το εθνικιστικό ακροδεξιό κυβερνών κόμμα της Ουγγαρίας και ο φίλα προσκείμενος Τύπος, επειδή ο δημοφιλής σταρ κατηγόρησε τον Βίκτορ Ορμπαν ότι διασπείρει μίσος και οργή.

Στελέχη του Fidesz απάντησαν αποκαλώντας τον Κλούνεϊ «ηλίθιο» και «απατεώνα» και λέγοντας ότι δεν θα μπορούσε να βρει την Ουγγαρία στον χάρτη ούτε με GPS, όπως γράφουν οι Times. Τα κυβερνητικά ΜΜΕ πρόσθεσαν ότι είναι μαριονέτα του ουγγροαμερικανού μεγιστάνα Τζορτζ Σόρος, αγαπημένου στόχου των συνωμοσιολόγων.

Ολα ξεκίνησαν από συνέντευξη του Κλούνεϊ για την νέα του ταινία, «The Midnight Sky», που θα προβληθεί στο Netflix, τα Χριστούγεννα. Στην ταινία, ο 59χρονος ηθοποιός υποδύεται έναν επιστήμονα που πιστεύει ότι είναι ο μοναδικός άνθρωπος που έχει μείνει ζωντανός στη Γη μετά από μία μυστηριώδη καταστροφή.

Ο Κλούνεϊ είπε ότι δεξιοί λαϊκιστές ηγέτες όπως ο Μπολσονάρο στη Βραζιλία και ο Ορμπαν, προκαλούν επίτηδες το μίσος και την οργή των πολιτών τους ρισκάροντας μία παρόμοια καταστροφή στο μέλλον. «Την περίοδο που γυρίζαμε την ταινία, δεν είμασταν στο μέσο μίας πανδημίας, αλλά υπήρχαν άλλα στοιχεία, μίσος και οργή που βλέπουμε γύρω μας σε αυτό το σημείο της ιστορίας, σε όλο τον κόσμο. Δείτε τον Μπολσονάρο ή τον Ορμπαν. Κοιτάξτε γύρω σας: πολύς θυμός και μίσος. Η ταινία διαδραματίζεται το 2049. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση και επιτρέψουμε σε αυτό το μίσος να συσσωρευθεί, μπορεί αυτή να είναι όντως η πραγματικότητά μας», τόνισε ο Κλούνεϊ στο GQ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...