414
Ο Τζορτζ Κλούνεϊ σε οικονομικό φόρουμ στο Ελσίνκι, τον Οκτώβριο του 2019 | EPA/KIMMO BRANDT

Τζορτζ Κλούνεϊ: Γιατί έδωσα από ένα $1εκατ. στους 14 κολλητούς μου

Protagon Team Protagon Team 20 Νοεμβρίου 2020, 13:48
Ο Τζορτζ Κλούνεϊ σε οικονομικό φόρουμ στο Ελσίνκι, τον Οκτώβριο του 2019
|EPA/KIMMO BRANDT

Τζορτζ Κλούνεϊ: Γιατί έδωσα από ένα $1εκατ. στους 14 κολλητούς μου

Protagon Team Protagon Team 20 Νοεμβρίου 2020, 13:48

Το 2013, ο Τζορτζ Κλούνεϊ απολάμβανε τη μεγάλη επιτυχία της ταινίας «Gravity» και την περιουσία που του είχε χαρίσει, καθώς είχε συμφωνήσει σε ποσοστό από τα κέρδη.

«Ημουν πλούσιος και εργένης και σκέφτηκα τους κολλητούς μου. Για αυτό έδωσα από ένα εκατομμύριο δολάρια στον καθένα», είπε ο διάσημος ηθοποιός και σκηνοθέτης σε συνέντευξή του στο GQ, στην οποία επιβεβαίωσε την ιστορία που κυκλοφορούσε στους διαδρόμους του Χόλιγουντ εδώ και τρία χρόνια.

Είναι αυτοί που τον είχαν  στηρίξει με διάφορους τρόπους στην πορεία του προς την κορυφή της κινηματογραφικής βιομηχανίας.

«Ημουν εργένης. Ολοι μας μεγαλώναμε. Ημουν 52 και κάτι. Και οι περισσότεροι φίλοι μου είναι μεγαλύτεροι από εμένα. Και σκέφτηκα, αυτό που έχω είναι αυτοί οι τύποι… Κοιμήθηκα στους καναπέδες τους όταν ήμουν απένταρος. Μου δάνεισαν χρήματα όταν δεν είχα. Με βοήθησαν όταν χρειαζόμουν βοήθεια όλα αυτά τα χρόνια… Και σκέφτηκα, ξέρετε, χωρίς αυτούς δεν θα είχα τίποτα από αυτά».

Οι στενοί του φίλοι ήταν ήδη στη διαθήκη του, αλλά όπως λέει, συνειδητοποίησε ότι δεν υπήρχε λόγος να περιμένει μέχρι να συμβεί κάτι τραγικό για να τους ανταποδώσει δηλώνοντας: «Σκέφτηκα βασικά αν με χτυπήσει ένα λεωφορείο, είναι όλοι στη διαθήκη, αλλά γιατί να περιμένω να χτυπηθώ από λεωφορείο;».

Τη γενναιοδωρία του Κλούνεϊ και το δώρο με τις βαλίτσες γεμάτες μετρητά, είχε φέρει στο φως το 2017, ο Ράντι Γκέρμπερ, φίλος και συνέταιρος του ηθοποιού στην Casamigos, την εταιρεία παραγωγής τεκίλα που δημιούργησαν μαζί και αργότερα πούλησαν έναντι ενός δισ. δολαρίων.

Ο Κλούνεϊ με τον  συνεταίρο του Ράντι Γκέρμπερ, έναν από τους ανταμειφθέντες για τη βαθιά φιλία τους, ενώ πίνουν την τεκίλα που παρήγε η εταιρεία τους / Casamigos

Ο Κλούνεϊ έκανε την ανάληψη και το μοίρασμα των χρημάτων με κινηματογραφικό τρόπο: προσέλαβε σεκιούριτι, νοίκιασε ένα χτυπημένο φορτηγάκι που έγραφε «Florist» (Ανθοκομείο), αγόρασε 14 ίδιες βαλίτσες και έκανε την ανάληψη στο Λος Αντζελες. Την επομένη, κάλεσε τους φίλους του να περάσουν ένα Σαββατοκύριακο μαζί του.

«Ηταν το διήμερο 27 και 28 Σεπτεμβρίου. Εναν χρόνο αργότερα, στις 27 Σεπτεμβρίου, εντελώς τυχαία, έγινε ο γάμος μου με την Αμάλ», είπε ο ηθοποιός.

Στους φίλους του έδειξε έναν χάρτη με σημειωμένους τους προορισμούς που είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί εξαιτίας τους και όλα τα πράγματα που μπόρεσε να κάνει και να δει με εκείνους. Πώς να ξεπληρώσει κάποιος τέτοιους φίλους: «Τι θα λέγατε για ένα εκατομμύριο δολάρια έκαστος;».

Δεν έχει γίνει γνωστό ποιοι ήταν οι 14, αλλά οι δημοσιογράφοι πιθανολογούν ότι, εκτός από τον Γκέρμπερ, ήταν μεταξύ τους ο ηθοποιός Ρίτσαρντ Κιντ και ο σκηνοθέτης Γκραντ Χέσλοβ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...