285
Ο Αντονι Φάουτσι, ο ιολόγος που «γείωσε» τον Τραμπ όσον αφορά τη διάσταση του προβλήματος «κορονοϊός», μάλλον θα παραμείνει στην task force του Λευκού Οίκου και επί προεδρίας Μπάιντεν | REUTERS/Leah Millis

Ο Φάουτσι μίλησε με τον Μπάιντεν και συνεχίζει

Protagon Team Protagon Team 26 Νοεμβρίου 2020, 16:10
Ο Αντονι Φάουτσι, ο ιολόγος που «γείωσε» τον Τραμπ όσον αφορά τη διάσταση του προβλήματος «κορονοϊός», μάλλον θα παραμείνει στην task force του Λευκού Οίκου και επί προεδρίας Μπάιντεν
|REUTERS/Leah Millis

Ο Φάουτσι μίλησε με τον Μπάιντεν και συνεχίζει

Protagon Team Protagon Team 26 Νοεμβρίου 2020, 16:10

Η περασμένη Τρίτη ήταν «η πραγματική πρώτη ημέρα της διοίκησης Μπάιντεν» λέει ο ανταποκριτής της Corriere della Sera στην Ουάσινγκτον, περιγράφοντας τα γεγονότα έπειτα από την ανακοίνωση ορισμένων ονομάτων του νέου υπουργικού συμβουλίου.

Οι προτεραιότητες του μέλλοντος προέδρου φάνηκαν ξεκάθαρα έπειτα από τη σύσκεψη της task force του Λευκού Οίκου, δηλαδή των προσώπων που απαρτίζουν την ομάδα εμπειρογνωμόνων που ασχολούνται με την πανδημία του κορονοϊού.

Ο Τζο Μπάιντεν μίλησε τηλεφωνικώς «και επί μακρόν» με τον λοιμωξιολόγο Αντονι Φάουτσι, τον πιο γνωστό σήμερα γιατρό στις ΗΠΑ και μέλος της παραπάνω task force. Την πληροφορία αυτή έδωσε ο ίδιος ο Φάουτσι μιλώντας στο δίκτυο CNN, προσθέτοντας και μία σημαντική λεπτομέρεια, ότι «ελπίζει» να συνεχίσει την εργασία του και κατά τη διοίκηση Μπάιντεν.

Τι σημαίνει αυτό; Υπάρχει περίπτωση να μην παραμείνει, αν και επιθυμεί να βοηθήσει στο ξεπέρασμα της πανδημίας; Ο ανταποκριτής λέει ότι το λογικότερο και λίαν προβλέψιμο είναι να κρατήσει τη θέση του, επειδή η συμβολή του μέχρι στιγμής απέβη καθοριστική.

«Ο Φάουτσι έχει καταστεί παγκόσμιο σύμβολο του αγώνα κατά της νόσου Covid-19, αφού είναι ο επιστήμονας που ύψωσε το ανάστημά του απέναντι στον Τραμπ ο οποίος υποτίμησε το όλο ζήτημα», αν και αργότερα η τραγική ειρωνεία έπαιξε τον ρόλο της και ασθένησε και ο ίδιος ο αμερικανός πρόεδρος από τον κορονοϊό.

Το ιταλικό ενδιαφέρον για τον αμερικανό γιατρό, πέραν των άλλων, έγκειται και στο γεγονός ότι ο Φάουτσι «έχει ιταλούς παππούδες», ωστόσο στο κείμενο προβάλλεται το όντως μείζον ζήτημα: ο Φάουτσι είναι πάνω απ’ όλα ο διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων των ΗΠΑ, που εδρεύει στην Ουάσινγκτον.

Δηλαδή ο Φάουτσι προΐσταται «του ιδρύματος που εποπτεύει και συντονίζει τις δοκιμές των υποψηφίων εμβολίων». Πρόκειται για τον «εγγυητή της αποτελεσματικότητας» των σκευασμάτων που όλοι ελπίζουν να φθάσουν γρήγορα στην αγορά.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...