323
Ενα cyber robot αναλαμβάνει την δωρεάν νομική υπεράσπιση όσων έχουν βρεθεί σε δύσκολη θέση | Twitter

Διαδικτυακό «δεν πληρώνω»: Ενας ψηφιακός δικηγόρος που «σβήνει» κλήσεις

Protagon Team Protagon Team 17 Ιουλίου 2017, 13:38
Ενα cyber robot αναλαμβάνει την δωρεάν νομική υπεράσπιση όσων έχουν βρεθεί σε δύσκολη θέση
|Twitter

Διαδικτυακό «δεν πληρώνω»: Ενας ψηφιακός δικηγόρος που «σβήνει» κλήσεις

Protagon Team Protagon Team 17 Ιουλίου 2017, 13:38

Εκανε την εμφάνιση του στον κυβερνοχώρο το 2015 και είναι δημιούργημα του Τζόσουα Μπράουντερ, φοιτητή του αμερικανικού πανεπιστημίου Στάνφορντ. Επρόκειτο για ένα chatbot, ένα ψηφιακό ρομπότ επικοινωνίας, το οποίο ο δημιουργός του ονόμασε DoNotPay δηλαδή «Μην Πληρώσεις». Το ρομπότ κάνει αυτό ακριβώς που λέει το όνομα του, παρέχει νομικές συμβουλές ώστε να αποφύγει κάποιος να πληρώσει.

Αρχικά το ρομπότ ασχολούνταν αποκλειστικά με συμβουλές σε όσους έπρεπε να πληρώσουν κάποια κλήση της τροχαίας για παράνομο παρκάρισμα. Τα τελευταία δύο χρόνια με την βοήθεια του ρομπότ 160 χιλιάδες άνθρωποι που είχαν πάρει κλήση κατάφεραν τελικά να μην πληρώσουν το πρόστιμο που τους είχε επιβληθεί. Οπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η Daily Mail η επιτυχία του ψηφιακού δικηγόρου ήταν τέτοια που ο δημιουργός του αποφάσισε να επεκτείνει τις νομικές συμβουλές που παρέχει, πάντα δωρεάν, σε περίπου χίλιους διαφορετικούς τομείς.

dikigoros
O πρώτος στον κόσμο ρομποτικός δικηγόρος δίνει δωρεάν συμβουλές σε όσους αντιμετωπίζουν διαφόρων ειδών προσωπικά ή επαγγελματικά προβλήματα

Μπορεί κάποιος που νοικιάζει ένα σπίτι και αντιμετωπίζει κάποιο ζήτημα με τον ιδιοκτήτη να απευθυνθεί στο ρομπότ για νομικές συμβουλές ενώ το ίδιο μπορούν να κάνουν και καταναλωτές που αντιμετωπίζουν πρόβλημα είτε με κάποια παραγγελία προϊόντος που έχουν κάνει είτε με το ίδιο το προϊόν που αγόρασαν. Το ρομπότ δίνει επίσης συμβουλές σε εργαζομένους για προβλήματα που αντιμετωπίζουν στον χώρο εργασίας τους.

Αλλος σημαντικός τομέας που το ρομπότ δίνει νομικές συμβουλές είναι στην αντιμετώπιση προβλημάτων που έχει κάποιος με την εταιρεία της πιστωτικής του κάρτας. «Μέχρι σήμερα ο βασικός τρόπος για να αντιμετωπίσει κάποιος μια αδικία που του συνέβαινε σε οποιοδήποτε τομέα της ζωής του ήταν να πληρώνει πολλά χρήματα σε δικηγόρους οι οποίοι τις περισσότερες φορές το μόνο που έκαναν ήταν να τυπώνουν μια αίτηση και να την υποβάλλουν σε μια υπηρεσία. Ελπίζω το ρομπότ να προσφέρει σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους ένα τρόπο για να ορθώσουν το ανάστημα τους και να διεκδικήσουν το δίκιο τους» αναφέρει ο Μπράουντερ.