244
Ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε ομιλία του στα κεντρικά γραφεία του SPD στο Βερολίνο | REUTERS/Hannibal Hanschke

Σουλτς: «Ο Σόιμπλε ευθύνεται για τη φτώχεια στην Ελλάδα»

Protagon Team Protagon Team 17 Ιουλίου 2017, 09:30
Ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε ομιλία του στα κεντρικά γραφεία του SPD στο Βερολίνο
|REUTERS/Hannibal Hanschke

Σουλτς: «Ο Σόιμπλε ευθύνεται για τη φτώχεια στην Ελλάδα»

Protagon Team Protagon Team 17 Ιουλίου 2017, 09:30

Ηταν εμφανές ότι τους τελευταίους μήνες ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και η Ανγκελα Μέρκελ ήθελαν να «ξεμπερδεύουν» με το ελληνικό ζήτημα, δηλαδή με το κλείσιμο της αξιολόγησης και την εκταμίευση της δόσης, πριν από τις γερμανικές εκλογές του Σεπτεμβρίου. Τώρα βλέπουμε και για ποιον λόγο.

«O Σόιμπλε ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την επιβολή της 13ης περικοπής συντάξεων. Και ενώ χιλιάδες οικογένειες βυθίζονται ακόμα πιο βαθιά στη φτώχεια, ο Σόιμπλε καταγράφει ταυτόχρονα χοντρά κέρδη από τους τόκους τους οποίους πληρώνει η Ελλάδα για τα δάνεια του προγράμματος», κατήγγειλε ο Μάρτιν Σουλτς, κλιμακώνοντας την κριτική του κατά του γερμανού υπουργού Οικονομικών και στενού συνεργάτη της γερμανίδας καγκελαρίου.

Μιλώντας στο Βερολίνο την Κυριακή, ο πρώην πρόεδρος της Ευρωβουλής και υποψήφιος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) παρουσίασε μία έκθεση δέκα σημείων για το προεκλογικό του πρόγραμμα που κινείται σε δύο άξονες: την ανάγκη ενοποίησης της ΕΕ και την επίθεση κατά της γερμανικής κυβέρνησης.

Τόνισε ότι η Ευρωζώνη έχει ανάγκη από έναν κοινό προϋπολογισμό, ο οποίος να προωθεί τις επενδύσεις, ενώ υποστήριξε ότι οι χώρες της ΕΕ που βρίσκονται εκτός Ευρωζώνης δεν θα πρέπει να έχουν δικαίωμα βέτο επί της περαιτέρω ενσωμάτωσης στην Ευρωζώνη. Μάλιστα παρουσίασε μία σκληρή γραμμή κατά κρατών-μελών της ΕΕ που δεν τηρούν τις δεσμεύσεις τους σχετικά με το Προσφυγικό, προτείνοντας να επιβάλλονται χρηματικά πρόστιμα.

Ο ίδιος τόνισε ότι η Γερμανία, δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της ΕΕ μπορεί να κάνει περισσότερα για να επαναφέρει την ΕΕ σε τροχιά ανάπτυξης. «Η Γερμανία είναι μία σπουδαία χώρα. Αλλά η Γερμανία μπορεί να κάνει περισσότερα», ήταν το μήνυμά του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...