192
Σερβίρουμε τις πατάτες με ντιπ γιαουρτιού και λιαστή ντομάτα | Άκης Ορφανιδης

Πατάτες Hasselback, my way

Θεόδωρος Σταμούλης 15 Αυγούστου 2020, 17:49
Σερβίρουμε τις πατάτες με ντιπ γιαουρτιού και λιαστή ντομάτα
|Άκης Ορφανιδης

Πατάτες Hasselback, my way

Θεόδωρος Σταμούλης 15 Αυγούστου 2020, 17:49

Κάθε συνταγή που σας προτείνω είναι σαν να ξεκινάμε μία κουβέντα. Τη γράφω χρησιμοποιώντας απλά και λίγα υλικά και φυσικά εσείς μπορείτε να την αλλάξετε με τα υλικά που προτιμάτε και έχετε στο σπίτι.

Πάντα αναρωτιέμαι τι τύχη θα έχει η συνταγή. Αν θα τη διαβάσετε. Αν θα τη δοκιμάσετε. Παραλλαγές της υπάρχουν εκατοντάδες στο διαδίκτυο, όμως εγώ μοιράζομαι τις δικές μου στιγμές. Θα προτιμούσα να μαγειρεύαμε παρέα και με την γραφή των συνταγών είναι λιγάκι σαν να το προκαλώ.

Ο φίλος μου Χάρης Χρυσικόπουλος μας θέλει έξω από την κουζίνα, στο τραπέζι. Να τρώμε παρέα και να δοκιμάζουμε συνδυασμούς με κρασάκια, που μας προτείνει.

Οι πατάτες Hasselback, όπως λέγονται διεθνώς, πήραν την ονομασία τους από κάποιο εστιατόριο στη Στοκχόλμη.  Όπως οι περισσότερες καλές συνταγές έτσι κι αυτές είναι πάρα πολύ εύκολες.  Μπορούν να πάρουν άπειρες παραλλαγές σαν αυτόνομο πιάτο ή να μπουν σαν γαρνιτούρα δίπλα στα περισσότερα φαγητά.

Επειδή είναι καλοκαιράκι, το πρώτο πράγμα που ήρθε στο μυαλό είναι το στραγγιστό γιαούρτι.  Έτσι στο σημερινό μου μοίρασμα, έκανα μια παραλλαγή: τις γέμισα με γραβιέρα και τις συνοδεύω τις πατάτες με γιαούρτι και λιαστή ντομάτα.

Δείτε εδώ τη συνταγή και τις προτάσεις κρασιών

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News