93
Περιχύνουμε το ζεστό κέικ με κρύο σιρόπι λεμονιού | Shutterstock

Κέικ λεμονιού από τη Γαλλία

Μαρίνα Μαυρομάτη 7 Μαΐου 2020, 17:47
Περιχύνουμε το ζεστό κέικ με κρύο σιρόπι λεμονιού
|Shutterstock

Κέικ λεμονιού από τη Γαλλία

Μαρίνα Μαυρομάτη 7 Μαΐου 2020, 17:47

Κλασσικό κέικ λεμονιού, με γαλλική φινέτσα, αφού η συνταγή είναι δια χειρός του φημισμένου chef pâtissier-chocolatier Pierre Hermé.

Είναι ένα υπέροχο, ζουμερό, αφράτο κεκάκι, με έντονο το άρωμα του λεμονιού καθώς σιροπιάζεται με σιρόπι και φρέσκο χυμό λεμονιού, και κρέμα γάλακτος στη θέση του γάλακτος ή του γιαουρτιού που προτείνουν άλλες ανάλογες συνταγές.

Το μόνο κακό σε αυτή την συνταγή είναι η ποσότητα των υλικών, που δίνει ένα μικρό κεκάκι! Σας συμβουλεύω να ετοιμάσετε 1,5 δόση (ή και διπλή) και να χρησιμοποιήσετε μία κλασσική στρογγυλή φόρμα για κέικ.

Δείτε τη συνταγή εδώ

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News