208
Τα κολοκυθάκια της Τήνου όπως και τα υπόλοιπα λαχανικά του νησιού έχουν ιδιαίτερη νοστιμιά | Γεωργία Κουτσούκου

Γεμιστό κολοκυθάκι του Αιγαίου

Γεωργία Κουτσούκου 18 Μαΐου 2018, 10:30
Τα κολοκυθάκια της Τήνου όπως και τα υπόλοιπα λαχανικά του νησιού έχουν ιδιαίτερη νοστιμιά
|Γεωργία Κουτσούκου

Γεμιστό κολοκυθάκι του Αιγαίου

Γεωργία Κουτσούκου 18 Μαΐου 2018, 10:30

Για να ζήσεις το κλίμα του Tinos Food Paths πρέπει να αποβάλλεις από το μυαλό σου τον εγωϊσμό, την υστεροβουλία αλλά και τη μοναχικότητα. Σας το λέω γιατί το έζησα και το χάρηκα δυο φορές, το 2017 και ακόμα περισσότερο το 2018.

Το Tinos Food Paths είναι ένα γαστρονομικό φεστιβάλ που διοργανώνουν οι επιχειρηματίες εστίασης της Τήνου προκειμένου να αναδείξουν τον τόπο τους. Όμως, δεν είναι ακριβώς όπως το φαντάζεται κανείς. Δεν ανοίγουν τα εστιατόριά τους για να δοκιμάσεις τοπικές συνταγές και παραδοσιακά εδέσματα. Οι Τήνιοι, τη δεύτερη εβδομάδα του Μαΐου εδώ και τέσσερα χρόνια, ανοίγουν την ψυχή τους και σε καλούν να κάνεις το ίδιο.

Ανοίγουν σπίτια και αυλές, ανοίγουν τα κατώγια τους, ανοίγουν την αγκαλιά τους και σε υποδέχονται να ζήσεις την Τήνο ως κέντρο γαστρονομικού πολιτισμού και όχι μόνο. Πέρα από μαγείρεμα και γευσιγνωσία, σου μαθαίνουν την ιστορία του νησιού μέσα από πρωτότυπες εκδηλώσεις. Η φιλοσοφία τους δεν είναι η επιχειρηματική δραστηριότητα, αλλά η συνεργασία μεταξύ τους με ανοιχτά πανιά για να προχωρήσουν την Τήνο ένα βήμα πιο πέρα από το προσκύνημα στην Παναγία.

Με τη συλλογικότητα σε όλο της το μεγαλείο, φέτος μάς κατέπληξαν για άλλη μια φορά με το αφιέρωμα στους περιστερώνες της Τήνου στο χωριό Ταραμπάδος.

Δείτε ολόκληρο το κείμενο και τη συνταγή εδώ