464
Ο Μανώλης Κούκουρας σε παλαιότερη φωτογραφία, ενώ αποχωρεί από το δικαστήριο | INTIMEnews

Υβρεολόγιο-σόου από τον Ροδίτη στη δίκη Τοπαλούδη: «Είμαι ληστής, εφοπλιστής και όχι βιαστής»

Protagon Team Protagon Team 3 Μαρτίου 2020, 13:32
Ο Μανώλης Κούκουρας σε παλαιότερη φωτογραφία, ενώ αποχωρεί από το δικαστήριο
|INTIMEnews

Υβρεολόγιο-σόου από τον Ροδίτη στη δίκη Τοπαλούδη: «Είμαι ληστής, εφοπλιστής και όχι βιαστής»

Protagon Team Protagon Team 3 Μαρτίου 2020, 13:32

Με μακρύ παρελθόν όσον αφορά τα μπλεξίματα με τις αρχές (εδώ), ο 23 ετών κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, Μανώλης Κούκουρας, είχε ξαναπαίξει το «επιχείρημα» των ψυχιατρικών διαταραχών (περισσότερα εδώ και εδώ). Την Τρίτη, ενώπιον του δικαστηρίου, ήρθε ακόμη ένα σόου, με βρισιές κατά πάντων (ακόμα και των συνηγόρων υπεράσπισης) και απόπειρα επίθεσης κατά του αλβανού συγκατηγορουμένου του, Αλεξανδρου Λουτσάι, σε ένα ασυνήθιστο παραλήρημα –το οποίο ακόμα και η εισαγγελέας χλεύασε ως «παράσταση».

«Κυρία πρόεδρε, είμαι αθώος, ο δικηγόρος μου δεν με εκπροσωπεί, δεν είμαι δολοφόνος, δεν είμαι βιαστής. Μόνος μου θα εκπροσωπήσω των εαυτό μου. Ολα τα έκανε ο άλλος. Είμαι ληστής και εφοπλιστής και όχι βιαστής το ξέρουν όλοι», ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων και απεθυνόμενος στην εισαγγελέα της έδρας, πρόσθεσε στον ίδιο τόνο:

«Κυρία εισαγγελέα θέλω αποδείξεις, θέλουν να με σταυρώσουν σαν τον παππού μου. Εγώ την Ελένη τη βοήθησα, έκλαψα για την πάρτη της».

Στην άλλη άκρη, ο συγκατηγορούμενός του παρακολουθούσε (και πάλι) χαμογελώντας. Τότε ήρθε ένα ακόμα ξέσπασμα από τον Ροδίτη που κινήθηκε απειλητικά εναντίον του φωνάζοντας: «Θα σου σπάσω τα κόκαλα, δολοφόνε»!

Ανάλογη τύχη είχε και η γιαγιά του: «Μη με αγγίζεις, μη με αγγίζεις μακριά όλο το σόι!» της είπε μαινόμενος για να πάρει σειρά και ο αστυνομικός που του ζήτησε να κάτσει στο εδώλιο και να σταματήσει του θεατρινισμούς στο δικαστήριο: «Δεν κάθομαι, κάτσε εσύ, αν έχεις τα αρχ…α. Δεν είμαι δολοφόνος».

Η πρόεδρος του δικαστηρίου παρενέβη τότε λέγοντας: «Τι συμβαίνει, κύριε κατηγορούμενε;» για να ακολουθήσει ο εξής διάλογος:

Κατηγορούμενος: Θέλουν να με βάλουν φυλακή άδικα, θα εκπροσωπήσω μόνος μου τον εαυτό μου…

Πρόεδρος: Εχετε άλλον συνήγορο;

Κατηγορούμενος: Μόνος μου…

Πρόεδρος: Πώς είστε;

Κατηγορούμενος: Σούπερ.

Πρόεδρος: Εχετε καταναλώσει ουσίες;

Κατηγορούμενος: Ναρκωτικά.

Πρόεδρος: Πού τα βρήκατε;

Κατηγορούμενος: Μαγικά.

«Φεύγω από το δικαστήριο», ανακοίνωσε εξοργισμένος ο Μανώλης Κούκουρας και γυρνώντας προς την πλευρά του δικηγόρου του, του φώναξε: «Πες πως δεν είμαι βιαστής, δεν τη χτύπησα την έσωσα…».

«Πρόκειται περί παράστασης, η οποία όμως δεν έχει θεατές», παρατήρησε από την πλευρά της η εισαγγελέας της έδρας που ζήτησε μάλιστα να αναγνωστεί στο δικαστήριο έγγραφο του ψυχιάτρου των φυλακών, σύμφωνα με το οποίο η μη εμφάνιση του κατηγορουμένου στην προηγούμενη συνεδρίαση δεν οφειλόταν στη λήψη φαρμακευτικής αγωγής.

Στην προσπάθεια των συνηγόρων του Ροδίτη να δικαιολογήσουν τη συμπεριφορά του, εκείνος αντέδρασε εν εξάλλω: «Σκάσε κι εσύ…» είπε στον δικηγόρο του, για να παρέμβει εκ νέου η εισαγγελέας της έδρας λέγοντας στον κατηγορούμενο:

«Εδώ αυτά που ξέρετε δεν περνάνε, θα έχετε άλλη ποινή, ή ηρεμείτε ή φεύγετε, η παράσταση τελείωσε αυτά που ξέρατε να τα ξεχάσετε».

Η συνεδρίαση διεκόπη προσωρινά και όταν ξανάρχισε, η πρόεδρος ρώτησε τον 23χρονο αν ανακαλεί την εντολή στον δικηγόρο του Θεόδωρο Μαντά.

Οταν εκείνος απάντησε καταφατικά, το δικαστήριο διόρισε δύο νέους δικηγόρους και διέκοψε τη συνεδρίαση για δύο ώρες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...