761
Ο κατηγορούμενος Αλέξανδρος Λούτσης ενώ οδηγείται στο δικαστήριο | INTIMEnews

«Γελάτε κύριε, είστε προκλητικός»! Ξέσπασε η εισαγγελέας στη δίκη για τη δολοφονία Τοπαλούδη

Protagon Team Protagon Team 14 Φεβρουαρίου 2020, 18:42
Ο κατηγορούμενος Αλέξανδρος Λούτσης ενώ οδηγείται στο δικαστήριο
|INTIMEnews

«Γελάτε κύριε, είστε προκλητικός»! Ξέσπασε η εισαγγελέας στη δίκη για τη δολοφονία Τοπαλούδη

Protagon Team Protagon Team 14 Φεβρουαρίου 2020, 18:42

Τα χαμόγελα του ενός εκ των δύο νεαρών που κατηγορούνται για τον βιασμό και την άγρια δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη (του αλβανικής καταγωγής Αλέξανδρου Λούτση) κατά τη διάρκεια της κατάθεσης της καλύτερης φίλης του θύματος ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, προκάλεσαν την έκρηξη της εισαγγελέως της έδρας.

Οσο για τον δεύτερο κατηγορούμενο (τον ροδίτη Μανώλη Κούκουρα), ήταν απών από τη διαδικασία με τους συνηγόρους του να επικαλούνται λόγος υγείας, ισχυριζόμενοι πως ο νεαρός αδυνατεί να εμφανιστεί στο δικαστήριο λόγως μίας «ιδιαίτερα βαριάς φαρμακευτικής αγωγής» που λαμβάνει «με συνταγογράφηση ψυχιάτρου και νευρολόγου της φυλακής».

«Είναι σε καταστολή, κοιμάται 22 ώρες, ξυπνάει παίρνει φάρμακα και ξανακοιμάται», ανέφεραν χαρακτηριστικά σε μια πρσπάθεια να πείσουν την έδρα.

Τόσο η πρόεδρος όσο και η εισαγγελέας της έδρας ζήτησαν έγγραφη δήλωση από τους αρμοδίους των φυλακών που να βεβαιώνουν όσα υποστήριξε η υπεράσπιση του κατηγορουμένου. Τελικά, η διαδικασία συνεχίστηκε, αφού υπήρξε επικοινωνία του δικαστηρίου με τις φυλακές.

«Η Ελένη ήταν το καλύτερο άτομο που είχα γνωρίσει ποτέ. Την αγαπούσα πολύ. Δεν ήταν καχύποπτη, δεν μπορούσε να πει ψέματα, όπως και εγώ…», δήλωσε κατά την κατάθεσή της η πιο στενή φίλη της Ελένης – το τελευταίο πρόσωπο που είχε μιλήσει μαζί της τηλεφωνικά πριν δολοφονηθεί στους Πεύκους  τον Νοέμβριο του 2018.

«Μιλούσαμε το βράδυ στο τηλέφωνο. Μου είπε ότι ήθελε να φάει και πως δεν είχε κανονίσει κάποια έξοδο. Καθ’ όλη τη διάρκεια της συζήτησης μου έδινε την εντύπωση ότι μιλούσε και με κάποιο άλλο πρόσωπο με μηνύματα. Ενώ μιλούσαμε χτύπησε η πόρτα. Της είπα να μην ανοίξει και εκείνη μου απάντησε ότι θα είναι το παιδί που είχε γνωρίσει. Μου είχε πει ότι το όνομά του ήταν Αλέξανδρος και πως είχαν συνευρεθεί μαζί του μια φορά. Θυμάμαι που μου είπε πως θα πηγαίνανε για σουβλάκι μιας και πεινούσε. Με έκλεισε και εγώ της είπα να προσέχει», περιέγραψε στο δικαστήριο η μάρτυρας και ακολούθησε ο εξής διάλογος με την πρόεδρο του δικαστηρίου:

Πρόεδρος: Τι σας είχε πει για τον Αλέξανδρο η Ελένη;

Μάρτυρας: Οτι είχανε συνευρεθεί μαζί του μια φορά.

Πρόεδρος: Σας είπε ποιος της έστελνε τα μηνύματα εκείνο το βράδυ;

Μάρτυρας: Μου είπε πως «είναι το παιδί που σου είχα πει» και ότι εφόσον ήθελε να φάει θα πήγαιναν για φαγητό σε μαγαζί που ήταν κοντά στο σπίτι της, στο κέντρο της Ρόδου. … Μετά τις 12 κλείσαμε το τηλέφωνο. Έπειτα εγώ κοιμήθηκα. Η Ελένη μου έστειλε ένα μήνυμα μετά που μου έλεγε: «πάρε με τηλ. σε μια ώρα». Το είδα το πρωί γιατί κοιμήθηκα.

Πρόεδρος: Γνωρίζετε αν είχε κάποια σταθερή σχέση η φίλη σας;

Μάρτυρας: Όχι, δεν είχε

Πρόεδρος: Σας είπε που ήταν εκείνη την ημέρα πριν βγει με τον Αλέξανδρο;

Μάρτυρας: Δεν θυμάμαι.

Η συνεχής επανάληψη της φράσης «δεν θυμάμαι» από τη μάρτυρα σε μία σειρά από ερωτήσεις που της έγιναν από την έδρα, προκάλεσε την παρέμβαση της εισαγγελέως :

Εισαγγελέας: Επειιδή λέτε συνεχώς ότι δεν θυμάστε, θέλω να σας πω ότι θα πρέπει να θυμηθείτε καλύτερα. Χάθηκε μια ζωή. Ήσασταν η καλύτερή της φίλη. Φοβάστε κάτι; Αισθάνεστε περίεργα;

Μάρτυρας: Οχι καλά είμαι

Εισαγγελέας: Πάντως στις αρχικές καταθέσεις σας δεν τα έχετε πει έτσι. Εχετε πει και άλλα πράγματα.

Μάρτυρας: Δεν θυμάμαι

Εισαγγελέας: Καταλαβαίνω ότι δεν θέλετε να μιλήσετε. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι φοβάστε…

Μάρτυρας: Δεν φοβάμαι απλά με έχετε αγχώσει με τον τρόπο σας. Δεν είναι ότι δε θέλω να μιλήσω, σας απαντάω

Εισαγγελέας: Ηταν χαρούμενη που η φίλη σας είχε γνωρίσει τον Αλέξανδρο;

Μάρτυρας: Ουδέτερη θα έλεγα, η Ελένη ήθελε να κάνει μια σωστή σχέση.

Στις επίμονες προτροπές της εισαγγελέως ότι πρέπει να μιλήσει, η μάρτυρας τελικά δεν άντεξε και ξέσπασε σε κλάματα λέγοντας με αναφιλητά στο δικαστήριο για την Ελένη Τοπαλούδη: «Την αγαπούσα πολύ. Ηταν το καλύτερο παιδί που έχω γνωρίσει ποτέ μου».

Σε ερώτηση εξάλλου για τον ισχυρισμό των δυο κατηγορουμένων ότι η Ελένη είχε συναινέσει να συνευρεθεί ερωτικά μαζί τους και ότι είχε αποστείλει και σε έναν εξ αυτών και σχετικό μήνυμα, απάντησε με απορία:

«Λένε τόσο κακά για την Ελένη; Δεν το γνωρίζω αλλά δεν μπορώ να το πιστέψω. Η Ελένη δεν ήταν τέτοιο κορίτσι, ούτε ψέματα δεν μπορούσε να πει σαν και εμένα. Για αυτό είχαμε ταιριάξει πολύ».

Το ξέσπασμα της εισαγγελέως για τον κατηγορούμενο Αλέξανδρο Λούτση ήρθε όταν τον είδε να χαμογελά σε κάποιο σημείο της κατάθεσης της μάρτυρος.

Ο διάλογος είχε ως εξής εκείνη την ώρα:

Εισαγγελέας: Εχετε πει ότι η Ελένη είχε καλή γνώμη για τον Αλέξανδρο …

Μάρτυρας: Της φαίνονταν καλός, αυτό μου είχε πει. Οτι έδειχνε καλό παιδί.

Τότε ο κατηγορούμενος χαμογέλασε με την εισαγγελέα να του λέει:

«Είστε προκλητικός!

» Γελάτε κύριε, γελάτε συνεχώς. Είστε προκλητικός να γελάτε για κάτι τόσο τραγικό. Σας δείχνουν όλα τα κανάλια να γελάτε…. Δεν το έχω ξαναδεί αυτό, αυτό το βλέπω πρώτη φορά…» 

«Έτσι παρέσερνε και άλλα κοριτσάκια…», παρενέβη από το ακροατήριο ο πατέρας της Ελένης.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...