880
|

Ο πατέρας του Ροδίτη τα ρίχνει όλα στον 19χρονο: «Το παιδί μου φοβήθηκε τη βιαιότητά του, είναι μετανιωμένο»

Protagon Team Protagon Team 10 Δεκεμβρίου 2018, 15:41

Ο πατέρας του Ροδίτη τα ρίχνει όλα στον 19χρονο: «Το παιδί μου φοβήθηκε τη βιαιότητά του, είναι μετανιωμένο»

Protagon Team Protagon Team 10 Δεκεμβρίου 2018, 15:41

Μία άλλη εικόνα από αυτή που παρουσιάζει ο Τύπος για το παιδί του που βρίσκεται ήδη προφυλακισμένο για την άγρια δολοφονία της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο, επιχειρεί να δώσει ο πατέρας του 21 ετών Ροδίτη ΜΚ.

Εμμένοντας στη γραμμή που κρατά από την πρώτη στιγμή ο γιος του -επιρρίπτοντας δηλ. την ευθύνη για ό,τι συνέβη αποκλειστικά στον 19χρονο συγκατηγορούμενό του από την Αλβανία- ο πατέρας τον περιγράφει ως ένα καλό, εργατικό και φιλότιμο παιδί που δεν έχει καμία σχέση με όσα λένε γι αυτόν μετά το φονικό τη Λίνδου.

Κατά δήλωσή του, ο πατέρας δεν γνώριζε τον 19χρονο φίλο του γιου του. Όπως είπε,  τον είχε δει που ερχόταν σπίτι. «Πυκνά, έκαναν παρέα το τελευταίο 20ήμερο. Πριν από ένα χρόνο τον γνώρισε. Παρέα έκαναν τον τελευταίο μήνα», υποστήριξε.

«Δεν είναι αληθή αυτά που λένε. Πολλά ψέματα για την οικογένειά μας και το παιδί μας. Υπάρχουν πολλές ανακρίβειες. Περιμένω να λάμψει η αλήθεια και να βγει το παιδί μου έξω», ανέφερε και εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην ελληνική Δικαιοσύνη.

Όπως είπε, ο γιος του πριν πάρει το δρόμο για τη φυλακή, τού έδωσε ιδιόχειρο σημείωμα, στο οποίο ανέφερε τα εξής: «Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από την οικογένεια της εκλιπούσας, που δεν είχα τη δύναμη να αποτρέψω το μοιραίο. Μακάρι να γύρναγα τον χρόνο πίσω και να έπραττα διαφορετικά, όμως φοβήθηκα την βιαιότητα του συγκρατούμενού μου».

Το παιδί είναι μετανιωμένο και ζητάει συγγνώμη που δεν μπόρεσε να αποτρέψει τον συγκρατούμενό του να προβεί στις πράξεις που του καταλογίζουν, επιμένει να λέει ο πατέρας και περιγράφει τις πολύ δύσκολες στιγμές που περνά η οικογένεια στην μικρή κοινωνία της Ρόδου:

«Περνάμε Γολγοθά. Δύσκολο για όλους και για το μικρό μας παιδί. Είναι μικρή κοινωνία. Προσπαθούμε… Είναι δύσκολο για όλους μας και γι αυτόν. Φοβάμαι τον στιγματισμό και μετέπειτα αν βγει από τη φυλακή και φανεί η αλήθεια (…)  Δεν θα έλεγα ότι φοβάμαι. Αυτό που δεν μου αρέσει είναι η αντιμετώπιση του κόσμου, γενικά».

«Η οικογένειά μου είναι συγκλονισμένη με τον άδικο χαμό της κοπέλας» δήλωσε και εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια στη οικογένεια της φοιτήτριας.

Οσο για τον ίδιο τον γιο του, υποστηρίζει πως είναι συγκλονισμένος και μετανιωμένος που δεν μπορούσε να αποτρέψει το μοιραίο.

«Ήμασταν πολύ δεμένοι, πολύ κοντά του ήμουν. Γενικά ό,τι περνούσε από το χέρι μου το έπραττα», λέει για τη σχέση που είχαν. Είναι «καλό παιδί, εργατικό, τον είχα μαζί μου στις επιχειρήσεις μου. Δουλεύαμε μαζί καθημερινά. Είναι φυσιολογικό, φιλότιμο παιδί», περιγράφει και στο ερώτημα αν έμπλεκε σε καυγάδες απάντησε λέγοντας: «Σαν παιδί, δεν θα έλεγα ότι είχε μπλέξει σε τίποτα σοβαρό. Μία φορά, δύο…».

Οι πρώτες κουβέντες στους γονείς του μετά τη σύλληψή του ήταν ότι δεν έχει καμία σχέση με όσα τον κατηγορούν: «Στην κουβέντα που είχε με τη μάνα του, της είπε δεν έχω καμία σχέση. Δεν είμαι ο αυτουργός», ενώ και στον ίδιο του τον πατέρα, είπε πως ήταν αυτός που χτύπησε την κοπέλα.

Οσο για την μικρή του αδελφή, προς το παρόν δεν γνωρίζει τίποτα για την εμπλοκή του ΜΚ.

«Οξύθυμος και προκλητικός»

Οι μαρτυρίες ωστόσο για τη συμπεριφορά του 21 ετών Ροδίτη είναι διαμετρικά αντίθετες με αυτό που περιγράφει ο πατέρας του.

Σύμφωνα με τη «Real News», ο ΜΚ έμπλεκε σε καβγάδες από πολύ νεαρή ηλικία. Τα περιστατικά πολλά. Ανάμεσά τους ένα τρομακτικό επεισόδιο που είχε με τον παγκόσμιο πρωταθλητή του ζίου ζίτσου Χρήστο Κελλετζιάν, ο οποίος εξαιτίας του έμεινε για μεγάλο χρονικό διάστημα εκτός αγώνων.

Σύμφωνα με τις περιγραφές του περιστατικού, ο ΜΚ οδηγούσε επικίνδυνα τη μηχανή του κάνοντας σούζες σε κεντρικό δρόμο στους Πεύκους της Λίνδου, όταν πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και συγκρούστηκε με το δίκυκλο που οδηγούσε ο Χρήστος Κελλετζιάν.

Η σύγκρουση ήταν σφοδρή και η μπροστινή ρόδα της μηχανής του ΜΚ χτύπησε στο κεφάλι τον πρωταθλητή προκαλώντας του σοβαρά κατάγματα στο κρανίο, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός αγώνων. Μάλιστα ο Κελλετζιάν κατέθεσε αγωγή αποζημίωσης κατά του νεαρού Ροδίτη.

Πριν από το ατύχημα στους Πεύκους, ο νεαρός φερόταν να είχε διαπληκτιστεί με θαμώνες νυχτερινού μαγαζιού. Τότε τον είχε πετάξει έξω ο Κελλετζιάν που εργαζόταν ως πορτιέρης στο κλαμπ.

«Ήταν μεθυσμένος και μιλούσε άσχημα σε μια παρέα. Ήταν αναμενόμενο να μπλέξει σε καβγά. Ο ΜΚ είναι οξύθυμο παιδί» λέει επιχειρηματίας της περιοχής.

Το ατύχημα πάντως δεν έδειξε να πτοεί τον κατηγορούμενο σήμερα για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, που συνέχισε τη φιγούρα με τη μηχανή του στην παραλιακή πέφτοντας λίγες ημέρες αργότερα πάνω σε περιπολικό της αστυνομίας!

Χαρακτηριστική επίσης είναι η μαρτυρία του Ελευθέριου Παυλή, διευθυντή στο ΕΠΑΛ Αρχαγγέλου, σύμφωνα με τον οποίο ο ΜΚ είχε μείνει από απουσίες και τον Μάρτιο του 2013 σταμάτησε το σχολείο.

«Μια βραδιά», διηγήθηκε, «είχαν μαχαιρωθεί έξω από το σχολείο με έναν Αλβανό. Κάλεσα την αστυνομία και πήγαν αυτόφωρο. Είχα καλέσει τότε τους γονείς του. Θεωρούσαν ότι το παιδί τους είναι μια χαρά. Δεν δέχονταν ότι μπορεί να είχε κάνει κάτι κακό. Είχαν μια παθητική στάση απέναντι σε όλα».

«Για να λειτουργήσει ερωτικά έπρεπε να γίνει βίαιος»

Μία ακόμη συγκλονιστική μαρτυρία έρχεται από την πρώην σύντροφο του προφυλακισμένου ΜΚ.

Για να λειτουργήσει ερωτικά έπρεπε να γίνει βίαιος, ισχυρίστηκε μπροστά στην κάμερα της μεσημβρινής εκπομπής του ΣΚΑΪ, ενώ όπως εκτίμησε, ακόμα και σήμερα ο ίδιος δεν έχει συνειδητοποιήσει τι έκανε καθώς αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα.

Την εκδοχή της βίαιης συμπεριφοράς του 21 ετών Ροδίτη είχε υποστηρίξει και ο συγκατηγορούμενός του, αποδίδοντάς τη στα αναβολικά χάπια που έπαιρνε για το γυμναστήριο που όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, τον έκαναν άλλον άνθρωπο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...