191
Ο (πρώην) βουλευτής Ντάρι Κράζιτς | .

Βουλευτής στη Σλοβενία παραιτήθηκε γιατί έκλεψε ένα σάντουιτς

Protagon Team Protagon Team 15 Φεβρουαρίου 2019, 09:15
Ο (πρώην) βουλευτής Ντάρι Κράζιτς | .

Βουλευτής στη Σλοβενία παραιτήθηκε γιατί έκλεψε ένα σάντουιτς

Protagon Team Protagon Team 15 Φεβρουαρίου 2019, 09:15

Πολλές αφορμές για την παραίτηση ενός βουλευτή έχουμε ακούσει ως σήμερα, αλλά αυτή που επικαλέστηκε βουλευτής στην Σλοβενία ίσως να είναι και πρωτοφανής.

Ο 54χρονος Ντάρι Κράζιτς παραιτήθηκε επειδή… έκλεψε ένα σάντουιτς.

Το περιστατικό μαθεύτηκε όταν αναφέρθηκε ο ίδιος σε αυτό την Τετάρτη κατά τη διάρκεια συνεδρίασης επιτροπής του Κοινοβουλίου. Οι συνάδελφοί του γέλασαν, ωστόσο ο αρχηγός της παράταξής του καταδίκασε την ενέργεια ως «απαράδεκτη» και ζήτησε από τον βουλευτή να αναλάβει την ευθύνη.

Οπως είπε ο Κράζιτς, είχε μεταβεί σε κατάστημα στη Λιουμπλιάνα, όπου αγόρασε κάτι να φάει.

Ωστόσο, όταν στήθηκε μπροστά στο ταμείο για να πληρώσει, οι τρεις υπάλληλοι που ήταν στο κατάστημα αδιαφόρησαν. Ο ίδιος κατήγγειλε στον τηλεοπτικό σταθμό POP «συμπεριφέρονταν σαν να ήμουν αέρας».

Περίμενε επί τρία λεπτά χωρίς να τον εξυπηρετήσουν και τελικά έφυγε χωρίς να πληρώσει, σε ένα είδος πειράματος για την ασφάλεια του καταστήματος, γράφει το BBC.

Αν και η κλοπή πέρασε αρχικά απαρατήρητη στην συνέχεια επέστρεψε το κατάστημα και πλήρωσε το σάντουιτς. Εξαρτώνται υπερβολικά από τις κάμερες ασφαλείας, παρατήρησε αργότερα ο βουλευτής.

Ο Κράζιτς, που ήταν βουλευτής του κεντροαριστερού κόμματος LMS, του μεγαλύτερου εταίρου στον πεντακομματικό κυβερνητικό συνασπισμό, απολογήθηκε λέγοντας πως έχει μετανιώσει για το «κοινωνικό πείραμα» που έκανε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...