149
Ο Χουάν Γκουαϊντό, αναγνωρισμένος «στα χαρτιά» από πολλές χώρες αλλά χωρίς εξουσία ακόμη, συμμετείχε σε σύσκεψη με εργαζομένους στο Καράκας την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου | REUTERS/Andres Martinez Casares

Ο Γκουαϊντό είχε υποσχεθεί στις ΗΠΑ ότι ο Μαδούρο θα έπεφτε αμέσως

Protagon Team Protagon Team 15 Φεβρουαρίου 2019, 07:45
Ο Χουάν Γκουαϊντό, αναγνωρισμένος «στα χαρτιά» από πολλές χώρες αλλά χωρίς εξουσία ακόμη, συμμετείχε σε σύσκεψη με εργαζομένους στο Καράκας την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου
|REUTERS/Andres Martinez Casares

Ο Γκουαϊντό είχε υποσχεθεί στις ΗΠΑ ότι ο Μαδούρο θα έπεφτε αμέσως

Protagon Team Protagon Team 15 Φεβρουαρίου 2019, 07:45

Το γοργόν και χάριν έχει είναι η μία πλευρά του νομίσματος (οποιουδήποτε, ανεξαρτήτως αξίας) – η άλλη είναι το σπεύδε βραδέως.

Στη Βενεζουέλα, όπου το μπολίβαρ της είναι… χαρτοπετσέτα, ο Χουάν Γκουαϊντό ποντάρισε στον αιφνιδιασμό, αλλά αυτός δεν «του βγήκε» καταπώς περίμενε.

Μαζί με τις ΗΠΑ ο Γκουαϊντό είχε σχεδιάσει ότι ο καθεστωτικός πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο θα αναγκαζόταν σε παραίτηση εντός 24 ωρών μετά την αναγνώριση από τις ΗΠΑ και από άλλες χώρες της νέας κατάστασης, με τον ίδιο μεταβατικό πρόεδρο.

Aυτό αναφέρει η Wall Street Journal επικαλούμενη έναν αμερικανό πρώην ανώτερο αξιωματούχο.

«Οι άνθρωποι που το κατέστρωσαν στο Καράκας και το προώθησαν εδώ (στην Ουάσινγκτον) το πούλησαν με την υπόσχεση ότι αν ο Γκουαϊντό έκανε την κίνηση και τα κράτη της Λατινικής Αμερικής και οι ΗΠΑ τον ακολουθούσαν, ο στρατός θα άλλαζε στάση και ο Μαδούρο θα έφευγε. Πίστευαν ότι θα ήταν μια επιχείρηση 24 ωρών» είπε ο αξιωματούχος στην αμερικανική εφημερίδα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...