380
Εκχιονισμός στο Πήλιο την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου | Intimenews/ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Η κακοκαιρία «Χιόνη» είναι ακόμη εδώ – Χιόνια και απαγορευτικό απόπλου

Protagon Team Protagon Team 15 Φεβρουαρίου 2019, 08:36
Εκχιονισμός στο Πήλιο την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου
|Intimenews/ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Η κακοκαιρία «Χιόνη» είναι ακόμη εδώ – Χιόνια και απαγορευτικό απόπλου

Protagon Team Protagon Team 15 Φεβρουαρίου 2019, 08:36

Επιμένουν τα δυσμενή καιρικά φαινόμενα σε μεγάλο μέρος της χώρας, ωστόσο σταδιακά η κακοκαιρία «Χιόνη» υποχωρεί και ο καιρός θα είναι καλύτερος από το Σάββατο και περισσότερο από την Κυριακή όταν θα ανέβει η θερμοκρασία.

Σήμερα Παρασκευή σε μεγάλο μέρος της χώρας προβλέπονται βροχοπτώσεις και χιόνια στα ορεινά, αλλά και ισχυροί άνεμοι που εμποδίζουν τον απόπλου.

Προβλήματα στην κυκλοφορία στα ορεινά τμήματα της Αττικής έχει προκαλέσει από το πρωί η χιονόπτωση.

Συγκεκριμένα, από το πρωί της Παρασκευής έχει διακοπεί η κυκλοφορία όλων των αυτοκινήτων στην περιφερειακή οδό Πεντέλης-Νέας Μάκρης, από το 414 στρατιωτικό νοσοκομείο μέχρι τον Άγιο Πέτρο, στη λεωφόρο Πάρνηθας από το τελεφερίκ και πάνω.

Ακόμη απαγορεύτηκε η κίνηση των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων στην παλαιά εθνική οδό Αθήνας-Θήβας από το 6ο χλμ στην περιοχή της Μάνδρας, στο ρεύμα προς Θήβα. Στο ίδιο τμήμα, τα υπόλοιπα οχήματα κινούνται με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Εν τω μεταξύ, σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των ισχυρών ανέμων που συνεχίζουν να πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές στο Αιγαίο και φθάνουν κατά τόπους τα 8 με 9 μποφόρ.

Σύμφωνα με το κεντρικό λιμεναρχείο Πειραιά, λόγω νέας μεταβολής του καιρού από το βράδυ της Πέμπτης δεν αναχώρησαν τελικά τα πλοία για την Κρήτη. Κανονικά πάντως εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων για τον Αργοσαρωνικό.

Οι επιβάτες καλούνται πριν από την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.

Για σήμερα Παρασκευή προβλέπονται τοπικές βροχές η χιονόνερο κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, τα νησιά του βόρειου Αιγαίου, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά, καθώς και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο.  Οι άνεμοι θα είναι βορείων διευθύνσεων στο Αιγαίο, τοπικά 8 με 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα μείνει σε χαμηλά επίπεδα ενώ τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Στην Αττική θα κυμανθεί μεταξύ 2 και 8 βαθμών ενώ στη Θεσσαλονίκη μεταξύ 3 και 9 βαθμών.

Για το Σάββατο, στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές η χιονόνερο και σποραδικές καταιγίδες στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά – ημιορεινά και τα ορεινά της Κρήτης. Τα φαινόμενα από τις απογευματινές ώρες θα περιοριστούν στα νότια.

Η θερμοκρασία θα μείνει σε χαμηλά επίπεδα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...