313
Η Κατερίνα Ντούσκα | Nick Vozaitis Facebook.com/katerineduska

Η Κατερίνα Ντούσκα θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Eurovision

Protagon Team Protagon Team 15 Φεβρουαρίου 2019, 08:03
Η Κατερίνα Ντούσκα
|Nick Vozaitis Facebook.com/katerineduska

Η Κατερίνα Ντούσκα θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Eurovision

Protagon Team Protagon Team 15 Φεβρουαρίου 2019, 08:03

Η Ομάδα Εργασίας της ΕΡΤ αποφάσισε ομόφωνα να αναθέσει στην Κατερίνα Ντούσκα την εκπροσώπηση της Ελλάδας  στην 64η διοργάνωση του Πανευρωπαϊκού Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, η οποία θα διεξαχθεί στο Τελ Αβίβ από τις 14 έως και τις 19 Μαΐου.

Στο σκεπτικό της η Ομάδα θεωρεί ότι η Κατερίνα Ντούσκα είναι ερμηνεύτρια με ιδιαίτερο ηχόχρωμα, το οποίο αναδεικνύεται από τις συνθέσεις και τους στίχους που υπογράφει η ίδια.

Εκπροσωπεί επίσης, ένα σύγχρονο μουσικό ρεύμα που δεν αναπαράγει βιομηχανικά στερεότυπα. Αντίθετα, αφομοιώνει με προσωπικό τρόπο τις επιδράσεις των διαφορετικών κοινωνιών στις οποίες μεγάλωσε και διακρίνεται.

Τις βραδιές των δύο ημιτελικών και του τελικού της Eurovision 2019, θα περιγράψουν για ακόμη φορά η Μαρία Κοζάκου και ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Ποια είναι η Κατερίνα Ντούσκα

Η Ελληνοκαναδή τραγουδίστρια και τραγουδοποιός Κατερίνα Ντούσκα ζει μόνιμα στην Αθήνα.

Το album της «Embodiment» κυκλοφόρησε το 2016 και το 2018 το single της «Fire Away» επιλέχθηκε για να ντύσει μουσικά επιτυχημένη καμπάνια.

Το μουσικό ύφος της περιλαμβάνει σκοτεινούς ήχους που θυμίζουν τα πρότυπά της όπως η Lykke Li, η Banks και η Jessie Ware και ο αξιοσημείωτος τρόπος που ερμηνεύει τα τραγούδια της έχει κατά καιρούς παρομοιαστεί με αυτόν της Amy Winehouse.

Εγινε γνωστή με το hit της «One in a Million» και τη διασκευή της στο «Do I Wanna Know» των Arctic Monkeys η οποία έχει ξεπεράσει τις 2.000.000 προβολές στο YouTube.

Εχει συνεργαστεί με πολλούς διεθνείς καλλιτέχνες όπως η LP, ο Albin Lee Meldau, ο Tom Baxter, η Yasmine Hamdan, o Oddisee, οι Kadebostany, ενώ έχει πραγματοποιήσει εμφανίσεις σε μεγάλες σκηνές και φεστιβάλ σε Ελλάδα και Ευρώπη όπως στα The 02 Academy London, Rockwave Festival, Stavros Niarchos Cultural Center Foundation, Megaron Concert Hall και στο διεθνές φεστιβάλ Give a home του Sofarsound’s /Amnesty International, όπου ήταν μια εκ των 300 καλλιτεχνών που συμμετείχαν με σκοπό την υποστήριξη των προσφύγων ανά τον κόσμο.