285
Η εικόνα του Τραμπ στα social media αρχίσει και θαμπώνει | REUTERS/Jonathan Ernst/CreativeProtagon

Το Twitter έκλεισε λογαριασμούς υποτιθέμενων «Αφροαμερικανών υποστηρικτών του Τραμπ»

Protagon Team Protagon Team 14 Οκτωβρίου 2020, 14:39
Η εικόνα του Τραμπ στα social media αρχίσει και θαμπώνει
| REUTERS/Jonathan Ernst/CreativeProtagon

Το Twitter έκλεισε λογαριασμούς υποτιθέμενων «Αφροαμερικανών υποστηρικτών του Τραμπ»

Protagon Team Protagon Team 14 Οκτωβρίου 2020, 14:39

Το Twitter ανέστειλε πολλούς ψεύτικους λογαριασμούς που υποτίθεται ότι ανήκαν σε Αφροαμερικανούς που δήλωναν ότι θα ψηφίσουν τον Ντόναλντ Τραμπ και οι οποίοι είχαν καταφέρει να συγκεντρώσουν πολλές χιλιάδες ακόλουθους μέσα σε λίγες ημέρες. Ηταν και αυτός ένας δόλιος τρόπος της εκστρατείας του αμερικανού προέδρου να συνδεθεί με την αφροαμερικανική κοινότητα, με την οποία έχει αποξενωθεί μετά και τα όσα συνέβησαν και (δεν) έκανε στον φόνο του Τζορτζ Φλόιντ και το κίνημα Black Lives Matter.

«Οι ομάδες μας εργάζονται ασταμάτητα για να ερευνούν αυτή τη δραστηριότητα και θα λάβουν μέτρα βάσει των κανονισμών του Twitter, αν οι αναρτήσεις τους παραβιάζουν», δήλωσε την Τρίτη εκπρόσωπος της εταιρείας Twitter Inc.

Ο Ντάρεν Λίνβιλ, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κλέμσον που ειδικεύεται στην παραπληροφόρηση στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, ανήρτησε στον λογαριασμό του στο Twitter κάποια tweets από τους λογαριασμούς αυτούς.

«Ναι, ΕΙΜΑΙ ΜΑΥΡΟΣ ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΩ ΤΡΑΜΠ! Δεν θα αρέσει στους αριστερούς αλλά δεν με νοιάζει!!», είχε αναρτήσει κάποιος στις 17 Σεπτεμβρίου. Το tweet αυτό είχε συγκεντρώσει περισσότερα από 16.000 like και είχε αναδημοσιευθεί περισσότερες από 6.000 φορές.

Οι περισσότεροι ψεύτικοι λογαριασμοί «χρησιμοποιούσαν στο προφίλ τους αληθινές φωτογραφίες Αμερικανών, ενώ πολλοί είχαν δεκάδες χιλιάδες ακόλουθους», επεσήμανε ο Λίνβιλ.

Το Twitter ανέστειλε τους λογαριασμούς αυτούς διότι παραπλανούσαν τους χρήστες για τις προθέσεις και την ταυτότητά τους και με αυτό τον τρόπο χειραγωγούσαν τη δημόσια συζήτηση.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης –αγαπημένο κατά τα άλλα του Τραμπ, ο οποίος συχνά κάνει πολιτική με tweets και με αυτόν τον τρόπο είχε συνδεθεί με τους ψηφοφόρους στις προηγούμενες εκλογές– στρέφεται κατά πρακτικών που συνδέονται με την εκστρατεία του προέδρου των ΗΠΑ.

Προ καιρού είχε επισημάνει ότι αναρτήσεις του ίδιου του Τραμπ είχαν παραπλανητικό χαρακτήρα σχετικά με τον κορονοϊό, προκαλώντας την οργή του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...