319
Ο Τραμπ με μάσκα προσώπου κατά την διάρκεια πρόσφατης επίσκεψής του σε φαρμακευτική εταιρεία | Reuters

Το Twitter «κατέβασε» βίντεο του Τραμπ επειδή παραπληροφορούσε για τον κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουλίου 2020, 21:22
Ο Τραμπ με μάσκα προσώπου κατά την διάρκεια πρόσφατης επίσκεψής του σε φαρμακευτική εταιρεία
|Reuters

Το Twitter «κατέβασε» βίντεο του Τραμπ επειδή παραπληροφορούσε για τον κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουλίου 2020, 21:22

Το Twitter απέσυρε το βράδυ της Δευτέρας ένα βίντεο που είχε αναρτήσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και περιείχε «ψευδείς πληροφορίες» για τον νέο κορονοϊό, όπως ενημέρωσε σήμερα το μέσο δικτύωσης.

«Τα tweet που συνόδευαν το βίντεο παραβιάζουν την πολιτική μας όσον αφορά την παραπληροφόρηση για την Covid-19», ανέφερε ένας εκπρόσωπος, χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες, όπως για παράδειγμα πόσοι άνθρωποι πρόλαβαν να δουν αυτό το βίντεο.

Ένας εκπρόσωπος του Facebook είπε εξάλλου ότι το ίδιο βίντεο κατέβηκε και από αυτήν την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης το βράδυ της Δευτέρας επειδή περιείχε «ψευδείς πληροφορίες σχετικές με τα φάρμακα και τις θεραπείες» της Covid-19.

Στο βίντεο, μια ομάδα γιατρών έκαναν παραπλανητικές και ψευδείς δηλώσεις για την πανδημία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post, περισσότερα από 14 εκατομμύρια άνθρωποι το είδαν μέσω του Facebook.

Λίγες ώρες αργότερα, ο πρόεδρος Τραμπ ανήρτησε πολλά τμήματα του ίδιου βίντεο στη σελίδα του στο Twitter.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος έχει 84,2 εκατομμύρια «ακολούθους» σε αυτό το δίκτυο.

Μεταξύ άλλων, στο βίντεο αναφέρεται ότι δεν είναι αναγκαίες οι μάσκες για να σταματήσει η εξάπλωση της ασθένειας.

Επί μισή ώρα, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, ο Τραμπ ανέβαζε μηνύματα υπερασπιζόμενος τη χρήση της υδροξυχλωροκίνης, ενός ανθελονοσιακού φαρμάκου, το οποίο έχει επαινέσει πολλές φορές.

Επιστημονικές έρευνες έχουν αποδείξει ότι το συγκεκριμένο σκεύασμα δεν είναι αποτελεσματικό για τη θεραπεία της Covid-19.

Στο στόχαστρο και ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ

Λίγες ώρες μετά, εξάλλου, απέκλεισε για 12 ώρες έναν από τους λογαριασμούς και του υιού Τραμπ, του Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, επίσης για ψευδείς ισχυρισμούς που αφορούσαν το ανθελονοσιακό φάρμακο υδροξυχλωροκίνη ως θεραπευτικό για τον κορονοϊό.

Και ο μεγαλύτερος γιος του Αμερικανού προέδρου είχε μοιραστεί μέσω Twitter ένα βίντεο που είχε δημοσιεύσει η ακροδεξιά ιστοσελίδα Breitbart και περιλάμβανε ανυπόστατα στοιχεία για δήθεν θεραπευτικές μεθόδους.

«Αυτός ο λογαριασμός δεν έχει ανασταλεί επ’ αόριστον. Το tweet πρέπει να διαγραφεί επειδή παραβιάζει τους κανόνες μας περί παραπληροφόρησης για την Covid-19. Ο λογαριασμός είναι περιορισμένος για 12 ώρες» αναφέρει το Twitter.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News