329
Ο Εβγκένι Λεμπέντεφ | Reuters

Ο ρώσος εκδότης του Independent θέλει να ονομαστεί «λόρδος της Μόσχας»

Protagon Team Protagon Team 13 Οκτωβρίου 2020, 19:06
Ο Εβγκένι Λεμπέντεφ
|Reuters

Ο ρώσος εκδότης του Independent θέλει να ονομαστεί «λόρδος της Μόσχας»

Protagon Team Protagon Team 13 Οκτωβρίου 2020, 19:06

Η Βουλή των Λόρδων σύντομα αναμένεται να αποκτήσει ένα νέο μέλος, διαμέσου του περίπλοκου συστήματος τιμών, όπως σερ ή δούκας, που συνηθίζεται στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Και μάλιστα όχι όποιον κι όποιον, αλλά τον ιδιοκτήτη και εκδότη των βρετανικών εφημερίδων Evening Standard και Independent, Εβγκένι Λεμπέντεφ.

Ο 40χρονος Ρώσος (αλλά πολιτογραφημένος Αγγλος) επιχειρηματίας επιθυμεί μάλιστα να γίνει ο πρώτος άνθρωπος στη χώρα που θα φέρει τον τίτλο του λόρδου, αλλά η συνοδεία του δεν θα είναι μια αγγλική πόλη, όπως το Εσεξ ή το Σάσεξ, αλλά… η Μόσχα.

Θα είναι κάτι πρωτοφανές για την ιστορία του συστήματος τιμών της Βρετανίας, αν αυτό συμβεί τελικά –που δεν είναι καθόλου σίγουρο, αλλά, δεδομένης της οικονομικής δύναμης του Λεμπέντεφ, δεν είναι και κάτι απίθανο.

Η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ έχει ήδη δώσει την έγκρισή της για την απονομή του τίτλου στον Λεμπέντεφ και το μόνο που απομένει είναι… το τοπωνύμιο που θα συνοδεύει το «λόρδος».

Οπως ανέφερε την Κυριακή η εφημερίδα Daily Mail, ο 40χρονος έχει ήδη κάνει αίτηση προκειμένου να ονομαστεί «λόρδος Λεμπέντεφ της Μόσχας».

Μάλιστα, προκειμένου να προχωρήσει η απονομή του τίτλου, θα πρέπει πρώτα οι Αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου να ζητήσουν επίσημα την άδεια από το Κρεμλίνο, προκειμένου να χρησιμοποιήσουν τη «Μόσχα» σε έναν τίτλο τιμής τους.

«Οπότε, προτού ο Λεμπεντέφ πάρει τη θέση του στη Βουλή των Λόρδων, το Κρεμλίνο θα πρέπει να υπογράψει πρώτο από όλους τον τίτλο», ανέφερε η ανταγωνίστρια των εφημερίδων του Daily Mail.

Το Κρεμλίνο, ωστόσο, δεν έχει ακόμη σχολιάσει επισήμως το αίτημα του Λεμπέντεφ.

Πάντως, ήδη πολλοί στη χώρα εκτιμούν ότι τελικά θα γίνει δεκτό το αίτημα του Λεμπέντεφ, λόγω των εξαιρετικών σχέσεων που έχει εδώ και χρόνια με τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον.

Λεμπέντεφ και Τζόνσον διατηρούν δεκαετή στενή σχέση, αφού γνωρίστηκαν και έγιναν φίλοι το 2009, όταν ο Μπόρις ήταν δήμαρχος Λονδίνου και ο Ρώσος αγόρασε τη λονδρέζικη εφημερίδα Evening Standard.

Θυμίζουμε ότι ο πατέρας του Ρώσου, ονόματι Αλεξάντρ, διετέλεσε πράκτορας της KGB επί Σοβιετικής Ενωσης.

Κάποια στιγμή, όμως, τα έσπασε με τον «συνάδελφο» Πούτιν και μετακόμισε (με τα δισ. που είχε ήδη συγκεντρώσει) στο Λονδίνο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...