303
Εικόνες σε βίντεο από το Λίβερπουλ που ανέβηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης | Sky News

«Πάρτι» σε πλατεία σαν να μην υπάρχει κορονοϊός (και) στο Λίβερπουλ

Protagon Team Protagon Team 14 Οκτωβρίου 2020, 12:03
Εικόνες σε βίντεο από το Λίβερπουλ που ανέβηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
|Sky News

«Πάρτι» σε πλατεία σαν να μην υπάρχει κορονοϊός (και) στο Λίβερπουλ

Protagon Team Protagon Team 14 Οκτωβρίου 2020, 12:03

Μεγάλο πλήθος σε πλατεία μετά το κλείσιμο των καταστημάτων λόγω των περιορισμών για τον κορονοϊό, αστυνομία που το διαλύει, διαμαρτυρίες για την ανεύθυνη συμπεριφορά.

Δεν είναι κάποια είδηση από την Ελλάδα, αλλά από το Λίβερπουλ και την πλατεία Κόνσερτ, στην οποία συγκεντρώθηκαν δεκάδες άτομα μετά τις 10 βράδυ της Τρίτης, όταν έκλεισαν οι παμπ.

Αν και η πόλη ήταν γενικά ήρεμη, ανέφερε το Sky News, η συγκέντρωση στην πλατεία, ένα από τα πολυσύχναστα σημεία του Λίβερπουλ ήταν παραφωνία.

Κατά κάποιο τρόπο ήταν ένα «πάρτι» λίγο πριν τεθούν σε ισχύ τα αυστηρότερα μέτρα του επιπέδου 3, όπως έγινε τα μεσάνυχτα της Τρίτης προς Τετάρτη.

Ελάχιστοι, όπως φαίνεται σε βίντεο που ανέβηκαν σε κοινωνικά δίκτυα, φορούσαν μάσκες ή κρατούσαν αποστάσεις. Σε μία περίπτωση επιτέθηκαν σε όχημα της αστυνομίας που έφτασε επιτόπου.

Οι αστυνομικοί παρενέβησαν γρήγορα και διέλυσαν το πλήθος, ζητώντας από όλους τους πολίτες να τηρήσουν τα μέτρα, όσο δυσάρεστα και αν τους είναι.

Ιατροί σε ΜΕΘ δήλωσαν στο Sky News «αηδιασμένοι» από όσα συνέβησαν στην πόλη. «Δεν νοιάζονται που πεθαίνουν άνθρωποι από αυτή την αρρώστια, ραγίζει η καρδιά σου να τα βλέπεις αυτά», είπαν για τις εικόνες στην πλατεία.

Αλλοι αναφέρθηκαν στην έλλειψη κρεβατιών και στο πώς ασθενείς περιμένουν ακόμη και στους διαδρόμους των νοσοκομείων, τόσο πολλοί, ώστε κάθε έννοια αποστάσεων ασφαλείας είναι αδύνατη.

Από τα μεσάνυχτα της Τρίτης άρχισαν να ισχύουν στο Λίβερπουλ αυστηροί περιορισμοί στην οικονομική δραστηριότητα. Χώροι διασκέδασης, παμπ, όπως και εστιατόρια βάζουν αναγκαστικά λουκέτο ενώ, απαγορεύονται και οι φιλικές συνάξεις ατόμων σε κήπους.

Οι περιορισμοί ενδέχεται να επεκταθούν στο Μάντσεστερ και το Λανκασάιρ.

Γενικότερα, η Βόρεια Αγγλία έχει τις τελευταίες ημέρες σοβαρό πρόβλημα σε ό,τι αφορά τα κρούσματα και τα περιστατικά της Covid-19. Στο Λίβερπουλ, το 95% των κρεβατιών ΜΕΘ είναι ήδη κατειλημμένα.

Δεν λείπουν ωστόσο και οι διαμαρτυρίες για τα αυστηρά μέτρα και τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση στο Λονδίνο χειρίζεται την κατάσταση πέρα από την πρωτεύουσα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...